VW Golf 7 Devirde Dalgalanma ve Motorda Vuruntu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan passat1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

passat1

Yeni Üye
İsim
mehmet
Araç
hyundai
Aracım VW Golf 7 2015 1.6TDİ DSG Kuru kavrama. Yolda farkettiğim bir problem. Araçla gaza bastığımda önce vitesi düşürüyor sonrasında devir saati biraz yükselip tekrar düşüyor ve araç devri kademeli olarak arttırmaya başlıyor. P modunda dip gaz denemede araç 2.500 devirde ara ara vuruntu ve sallantı yapıyor yolda giderken de bu sarsıntı ciddi derecede hissediliyor. Sanayiye götürüldü.

Egr lambası motor lambası herhangi bir uyarı yok.
Enjektör değerleri normal.
Yakıt filtresi değişti.
Turboda patlak yok.
2 ay önce Triger seti değişti.
Tablette bir arıza çıkmıyor.

Yardımcı olabilecek, daha önce benzer problemi yaşayan varsa nasıl çözüldü yazabilecek var mı?

Hocam araçta yazılım var mı?
yazılımdan tekleme yapabiliyor başıma gelmişti hemen 1 ay içinde orijinale dönmüştüm

Dpf egr duruyor mu? yazılımla egr yi kapatıyorlar bazen o da manifoldu full kurum yapıyor araba nefes almıyor

İyi bir volkswagen ustasında manifoldu kontrol ettir.

enjektörden de dediğin şikayeti yapar ama çok ekstrem durumlar olmadıkça 130 binde enjektörde bozulmaz benim fabrikasyon enjektörler hiç bir işlem yapmadan 185 bin gitti

Upvote 0
Hocam araçta yazılım var mı?
yazılımdan tekleme yapabiliyor başıma gelmişti hemen 1 ay içinde orijinale dönmüştüm

Dpf egr duruyor mu? yazılımla egr yi kapatıyorlar bazen o da manifoldu full kurum yapıyor araba nefes almıyor

İyi bir volkswagen ustasında manifoldu kontrol ettir.

enjektörden de dediğin şikayeti yapar ama çok ekstrem durumlar olmadıkça 130 binde enjektörde bozulmaz benim fabrikasyon enjektörler hiç bir işlem yapmadan 185 bin gitti
Araçta yazılım yok stock Dpf ve Egr duruyor diye biliyorum ancak yarın kontrol ettiririm aracı alalı 3 ay oldu sorun çıkmamıştı motorla alakalı ilk kez yaşıyorum. Yarın bildiğim biraz tuzlu ancak işinin ehli bir VW ustasına götüreceğim.

Upvote 0
Daha evvel kavrama vs değişti mi ? Sanziman yağı zamanında değişimi yapıldı mı? Gördüğüm kadarıyla arac 130binde kavrama zamanı gelmiş olabilir titreme olayınida volandan yapabilir.

Upvote 0
Daha evvel kavrama vs değişti mi ? Sanziman yağı zamanında değişimi yapıldı mı? Gördüğüm kadarıyla arac 130binde kavrama zamanı gelmiş olabilir titreme olayınida volandan yapabilir.
Araç kuru kavrama olduğundan dolayı yağ değişimi yok diye biliyorum. Şanzımandaki Volan ve Kavrama P modunda motorda şakırdana yapar mı acaba?

Upvote 0

Geri