Arka Cam Silecegi Sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thahazar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thahazar

Yeni Üye
İsim
Hazar
Araç
Golf Life 8.5
Arkadaşlar merhabalar. bugun yeni cam suyu ekledim arabaya calistirdiktan sonra arka camdaki silecekten gurultulu sesler geliyor. Bosta donerken (yukari kaldirip bosluga dogru) ses yok ama cama tekrar getirince ses cikariyor. Videoyu ekledim arkadaslar yardimci olursaniz cok sevinirim. Arabalarla ilgili pek bi fikrim yok anlamiyorum maalesef.
Sesi link olarak ekliyorum umarim yasak degildir.

Arkadaşlar merhabalar. bugun yeni cam suyu ekledim arabaya calistirdiktan sonra arka camdaki silecekten gurultulu sesler geliyor. Bosta donerken (yukari kaldirip bosluga dogru) ses yok ama cama tekrar getirince ses cikariyor. Videoyu ekledim arkadaslar yardimci olursaniz cok sevinirim. Arabalarla ilgili pek bi fikrim yok anlamiyorum maalesef.
Sesi link olarak ekliyorum umarim yasak degildir.
Hocam kaç yıl km oldu. Benim ön silecekler birinci yılını doldurduktan sonra buna benzer sesler çıkarmıştı. Forumdaki silecek tavsiyesi işe alıp değiştirmiştim. Ses kesilmişti.

Hocam kaç yıl km oldu. Benim ön silecekler birinci yılını doldurduktan sonra buna benzer sesler çıkarmıştı. Forumdaki silecek tavsiyesi işe alıp değiştirmiştim. Ses kesilmişti.
Hocam arabayi aralik 2025 ayinda 0 aldim 7740km de su an.

Hocam arabayi aralik 2025 ayinda 0 aldim 7740km de su an.
Sıcaklar veya uzun süre park durumunda bırakmak silecek lastiklerinin ömrünü azaltır. Silecek lastiği dediğimiz şey zaten sarf malzemesidir. İlk olarak “sileceksepeti” olur başka güvenilir yer olur. Silecek alarak değiştirmenizi öneririm. Ya da sizi çok rahatsız etmiyor ise birinci bakımda servisten de değiştirmesini isteyebilirsiniz. Naçizane önerim bu şekilde olur.

Hocam 6 aylık arabada bu kadar hızlı olur mu ki? Önceki gün bir şey yokken bi anda lastiğin böyle yapması üzücü gerçekten

@thahazar
Arka silecek ucuz bir şeydir, serviste bile (eko seri olmayan) bile pahalı değil,

İnternetten Bosch marka veya yetkili servisten (eko seri olmayan) alın geçin,

Yalnız bu kadar ses yapması kullandığınız cam suyunun kalitesinden dolayı yapabilir, cam suyunun markası nedir..? veya araç ağaç altına bırakıyorsanız, ağaçlardan damlayan reçinelerden dolayı yapabilir., aracı yeni yıkadıysanız yine böyle ses yapar, yıkamacıların kullandığı ucuz köpüklerden dolayı silecek lastiği sertleşebilir.

@thahazar
Arka silecek ucuz bir şeydir, serviste bile (eko seri olmayan) bile pahalı değil,

İnternetten Bosch marka veya yetkili servisten (eko seri olmayan) alın geçin,

Yalnız bu kadar ses yapması kullandığınız cam suyunun kalitesinden dolayı yapabilir, cam suyunun markası nedir..? veya araç ağaç altına bırakıyorsanız, ağaçlardan damlayan reçinelerden dolayı yapabilir., aracı yeni yıkadıysanız yine böyle ses yapar, yıkamacıların kullandığı ucuz köpüklerden dolayı silecek lastiği sertleşebilir.
Migrostan böyle bi cam suyu aldım. Direkt koydum suyla vs karıştırmadım. Araba ağaç altında tutmuyorum yeni yıkanmadı..

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-06-15 at 11.03.28.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-15 at 11.03.28.jpeg
    118.2 KB · Görüntüleme: 4
Migrostan böyle bi cam suyu aldım. Direkt koydum suyla vs karıştırmadım. Araba ağaç altında tutmuyorum yeni yıkanmadı..
bundan bir şey olmaz. En iyi ve en ucuz yollu seçim ve test yöntemi bir tane arka silecek sipariş vermek.

Bu kadar erken sürede ömrünü tamamlaması da çok garip

Bu cam suyu merdiven altının olanların 1 tık üstü diyebiliriz, bana göre merdiven altı bir ürün,

Bu tip ürünlerin sıkıntısı içeriğinde yoğun renklendirici boyalar barındıır, camı yıkadığınızda tavana ve diğer boyalı yüzeylere sıçrayan sıvı zamanla aracın boyasına hasar verir,

Bunların bir de mavi renkli kışlık olanları var onlar daha da tehlikeli, içeriğinde methanol barındırır, ethanol pahalı olduğu için kullanmazlar-kullanamazlar onun yerine methanol koyarlar,

Ucuz diye aldığınız 150-200 lira bandında satılan bu ürün, ilk başta 5 Litre satıldığı için insanlara cazip gelse de esasen sulandırma oranları düşük olduğu için aslında ucuz değil pahalıdır,

Kaliteli cam suları ise çok yüksek sulandırma oranlarına sahip olduğu için aslında daha ekonomiktir, içeriğinde gliserin barındırır giliserin silecek lastiklerini yumuşak tutar, bakımını yapar,

Yazlık kullanım için ;
Würth cam temizleme sabunu 32ml.
Sonax konsantre 1:100 cam suyu 25 ml.

Veya serviste satılan yazlık-kışlık kullanıma uygun konsantre (mavi renk antifrizli cam suyu) konsantre yapıdadır, hem kışın hem de yazın (yazın daha fazla sulandırma imkanı) verir.,

Not: eğer silecek deposuna çeşme suyu kullanıyorsanız, çeşme suyundaki kireç zamanla silecek lastiklerini sertleştirir, boyada kireç oluşumu yapar, silecek suyu memelerini ve tesisatını tıkar, marketlerden fiyatı en uygun olan içme sularından alınız.

Geri