Normal ses bir sorun yok. Bazı 1.2 tsi motorlarda belli bir kmden sonra bu ses oluşuyor.
Merhabalar 1.2 tsı uzun yıllar kullanmış kişilerden yorum bekliyorum aracımda motor sıcakken böyle ses var bi dinleyip sorun olup olmadığı konusunda bilgilendirebilir misiniz ? 2016 model aracım
Teşekkür ederim peki triger kayışı değişim zamanı gelince ses yaparmı yaparsa nasıl bi ses yapar yinede risk almamak adına 3-4 ay sonra bakıma soktuğumda değiştireceğim ama yinede öncesinde bi ses falan gelirse daha erken değiştirmek adına soruyorumNormal ses bir sorun yok. Bazı 1.2 tsi motorlarda belli bir kmden sonra bu ses oluşuyor.
Bu ses gayet normaldir, zamanla oluşan KRONİK bir sestir. Turbodan dolayı motorda fazla yağlama yapılıyor onun sesi.
Hocam her zaman ses gelecek diye bir şey yok. Ki genelde de değişim periyodu max 120 bin km olmalıdır. Genelde kullanıcılar 120 bin km ye gelmeden triger değişimi yaptığı için herhangi bir ses ile karşılaşmazlar.Teşekkür ederim peki triger kayışı değişim zamanı gelince ses yaparmı yaparsa nasıl bi ses yapar yinede risk almamak adına 3-4 ay sonra bakıma soktuğumda değiştireceğim ama yinede öncesinde bi ses falan gelirse daha erken değiştirmek adına soruyorum
Teşekkür ederim peki triger kayışı değişim zamanı gelince ses yaparmı yaparsa nasıl bi ses yapar yinede risk almamak adına 3-4 ay sonra bakıma soktuğumda değiştireceğim ama yinede öncesinde bi ses falan gelirse daha erken değiştirmek adına soruyorum
Aracım 87 binde ve aracımın geçmişi hakkında bilgim yok ancak kendi ustamda sosyal medyada çok bilinen vw yetkili servisinden yetişmiş keni servisini açmış adamda 7 yıl en fazla ömrü var diyor o yüzden bilemedim şimdi km mi yaş mı ? sonuçta araba 87 bin kmdr ama istanbul trafiği falan ekstra fazla çalışıyor parçalar 87 bin km bile olsa istanbul arabasının yorgunluğu 150 bin km oluyor o yüzden sanırım risk almayıp en iyi parça ile değiştireceğim güvenilir ustamız varHocam her zaman ses gelecek diye bir şey yok. Ki genelde de değişim periyodu max 120 bin km olmalıdır. Genelde kullanıcılar 120 bin km ye gelmeden triger değişimi yaptığı için herhangi bir ses ile karşılaşmazlar.
Aracınız kaç km de ??
Km'si eğer 120 bin km ye gelmediyse triger kayışını değiştirmenize GEREK YOK. Çünkü TSİ motorlarda triger değiştirme işi çok büyük ustalık gerektiren bir iştir, herkes sentesini ayarlayamıyor durduk yere elinizdeki sağlam parçadan olmayın. İyi bir usta tercihi yapın.
Triger için yaş skalası koyan ustalara pek yanaşmayın, triger öyle sandığınız gibi kolay kolay deforme olacak parça değildir. Triger zaten bizim motorlarda kapaklı bir yapıda korunduğu için herhangi bir güneş, kemirgen vs etkisi de olmayacağından dolayı, değişimini km belirler her 120 bin de 1 INA gibi 1.sınıf kalitede parçalarla değişim yapılması elzemdir.
teşekkür ederim cevabınızı bekliyorumBende de 2016 1.2 comfort 68… km de var ses normal geldi ama yarın akşam bir dinleyeyim bakayım.Sanki bir tak tak sesi var gibi.
Merhabalar 1.2 tsı uzun yıllar kullanmış kişilerden yorum bekliyorum aracımda motor sıcakken böyle ses var bi dinleyip sorun olup olmadığı konusunda bilgilendirebilir misiniz ? 2016 model aracım