Ehliyetlerimizdeki 12.Madde 😉

metinkar

Efsane Üye

İsim
MetinK.
Araç
Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Style DSG 2025 Beyaz
Merhaba arkadaşlar değişiklik olsun:)
Ehliyetlerimizin arkasında bulunan 12. Madde neyi ifade ediyor örneğin bende yok. Bir arkadaşım da 1.1 yazıyor mesela

(fotoğraf paylaşmak isteyen arka taraftaki barkodu silmeyi unutmasın)

IMG_4681.jpeg

IMG_4680.jpeg

Son düzenleme:

Benim 12 karşılığı boş…
Sağ tarafta maddelerin açıklaması var, orda kısıtlamalar yazıyor

Gözlük ve ya lens takanlar için orası hocam. Biliyorsun gözlük takanlar arabada da takmak zorunda ya :) 01.01 gözlük kodu mesela, lens kodu falan da var emin değilim kaçtı.

Sende yok çünkü gözlük kullanmıyorsun. Bende de yok. Gözlükle ehliyet alanlarda ise var :)

Sağ tarafta maddelerin açıklaması var, orda kısıtlamalar yazıyor

Gözlük ve ya lens takanlar için orası hocam. Biliyorsun gözlük takanlar arabada da takmak zorunda ya :) 01.01 gözlük kodu mesela, lens kodu falan da var emin değilim kaçtı.

Sende yok çünkü gözlük kullanmıyorsun. Bende de yok. Gözlükle ehliyet alanlarda ise var :)

Baktım trafik sayfasına bir sürü kod varmış…

Baktım trafik sayfasına bir sürü kod varmış…
Valla bilmiyorum çok şükür gözlerim iyi orayla bir alakam yok. Umarım uzun seneler de olmaz :)

Bulduysan kodları burdan paylaşabilir misin öğrenelim

Lensi kullanamam diye hiç almamıştım.
Belki deneyebilirim ileride
Lens kullanmayı tavsiye ederim hocam. Gözlükten sonra benim için büyük bir konfor oldu. Elimi yüzüme yaklaştırırken bir şeyin elime çarpmaması, rahatça güneş gözlüğü takabilmek… bunlar için bile lens alınır.

Ancak lens kullanmak riskli bir iştir. Temiz bir şekilde yaşamanız gerekiyor. Göz kolay enfeksiyon kapan yapıya sahip çünkü. 8 yıldır kullanıyorum daha 1 kere sorun yaşamadım Allah’a şükür.

Lensi kullanamam diye hiç almamıştım.
Belki deneyebilirim ileride
Lens kullanmayı tavsiye ederim hocam. Gözlükten sonra benim için büyük bir konfor oldu. Elimi yüzüme yaklaştırırken bir şeyin elime çarpmaması, rahatça güneş gözlüğü takabilmek… bunlar için bile lens alınır.

Ancak lens kullanmak riskli bir iştir. Temiz bir şekilde yaşamanız gerekiyor. Göz kolay enfeksiyon kapan yapıya sahip çünkü. 8 yıldır kullanıyorum daha 1 kere sorun yaşamadım Allah’a şükür.

Lazer tedavisi falan düzeltmiyor mu…

Lazer tedavisi falan düzeltmiyor mu…
Düzeltir hocam. Fazla derecesi yok. Benim gözlerin biri 4.00 diğeri ise 3.00 miyop (uzağı göremiyorum).

Gerçi lenssiz gözlüksüz 10 cm ötedeki yazıyı göremiyorum, yazıyı görmeyi geç, yazı yazıyor mu onu bile göremiyorum :)

Lazer tedavisine de biraz soğuk bakıyorum. Yarım saat bile sürmeyen işlem ve 2 gün boyunca dikkat etmece. Aslında yapılamayacak iş değil de; lazer tedavisi yaptıran ve yaşlanıldığı zaman gözlüğün bile düzeltemeyeceği şekilde gözleri bozulan insanları görünce yaptırmamak için tutuyorum kendimi.

Ek olarak lensi tüm gün kullanıyorum bir tek sabah uyanırken gözlerimde olmuyor onun haricinde hayatımı tüm saatlerde Full hd görüyorum, lensle yatarsam rüyayı da Full hd görüyor ve hatırlıyorum 😅😅

Geri