[PROJE] Dünyanın İlk Otonom VCDS Kodlama Robotunu Geliştirdim!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

laveus

Yeni Üye
İsim
emirhan
Araç
golf7
Herkese Merhaba Değerli Golf Tutkusu Ailesi,

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım ve sonunda kusursuz hale getirdiğim bir projemi sizinle paylaşmak ve değerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Golf 7, 7.5 ve MQB platformu araçlarda VCDS üzerinden kodlama yapmak (özellikle stop kodlamaları, Leuchte kanalları vs.) hem inanılmaz zaman alıyor hem de insanın gözünü çok yoruyor. En ufak bir yanlış kanalı (Örn: A veya B orijinal kanalını) değiştirdiğimizde başımıza büyük dertler açılabiliyor.

Ben de "Bunu nasıl otomatikleştirebilirim?" diyerek işe koyuldum ve EMRHN VAG-COM adında %100 otonom çalışan bir asistan yazılımı geliştirdim.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

1. Aracın marka/modelini (VW, Seat, Audi, Skoda) menüden seçiyoruz.
  2. Sisteme kendi entegre ettiğim "Hazır Gizli Özellikler (Güncellenicek)" menüsünden yapmak istediğimiz işlemi seçiyoruz. (Örn: FULL Dış Işık Paketi, Amerikan Park, Geri Vites Selektör Çakarı, Kadran Selamlama vb.)
  3. "Otonom Uygula" tuşuna bastığımızda ise asıl sihir başlıyor!
  4. Sistem, fareye veya klavyeye dokunmamıza hiç gerek kalmadan arka plandan VCDS'e bağlanıyor ve o özelliğe ait tüm kanalları teker teker aratıp yeni değerleri ışık hızında sıfır hatayla kendi kendine giriyor.
Öne Çıkan Özellikleri:

• Devasa Özellik Kütüphanesi: Kanal numarası veya Almanca terim ezberlemenize gerek yok. Teypten Gündüz Ledi Menüsü'nden Konfor Sinyalini 5 Yapmaya kadar her şey tek tık uzağınızda.
  • Tek Tıkla MUAYENE MODU (Kapat ve Geri Aç): Müşteri muayeneye giderken tek bir tuşla bütün dış ışık paketlerini, amerikan parkları vs. kapatıp arabayı stock haline çevirebiliyorsunuz. Muayeneden çıktığı gibi "Özellikleri Geri Yükle" tuşuyla her şeyi 1 dakikada geri açabiliyorsunuz!
  • Sıfır Hata Payı: A ve B (Fabrikasyon) kanallarına program gereği asla dokunmuyor, yanlış kodlama riskini tamamen sıfırlıyor.
  • 10x Daha Hızlı: Elle 15-20 dakika sürecek bir işlemi 2 dakikada bitiriyor.
  • Gelişmiş Güvenlik: VCDS'in iç dosyalarına asla müdahale etmez, güvenlik duvarından (Firewall) engellendiği için kablonun kilitlenme riski yoktur.
Bu sistemi ilk etapta kendi garajımdaki kodlamalarda hız kazanmak için yapmıştım ama test ettikçe piyasadaki birçok VAG kodlama yapan arkadaş için inanılmaz bir zaman tasarrufu (ve güvenlik) sağlayacağını fark ettim.

Sizce bu yazılımın arayüzü ve özellikleri nasıl olmuş? Değerli yorumlarınızı, eleştirilerinizi Bekliyorum.

Herkese keyifli forumlar!

(İlerleyen günlerde buraya çalışırken çektiğim bir test videosunu da ekleyeceğim.)

Ekli dosyalar

• cvasdcvdsvc.PNG
    cvasdcvdsvc.PNG
    112.1 KB · Görüntüleme: 45
  • cvsdavasdcsva.PNG
    cvsdavasdcsva.PNG
    17.1 KB · Görüntüleme: 44
  • sdvavcadscvdsa.PNG
    sdvavcadscvdsa.PNG
    7.8 KB · Görüntüleme: 44

Benim anlamadığım konular olduğu için şöyle olur böyle olur diyemeyeceğim ancak dediğiniz tüm işlemleri sorunsuz yapıyorsa mükemmel fikir ve icraat.
Vag alemi olarak bu tarz işlemler sürekli gerekiyor ve bireysel olarak kullanabilmek çok iyi olurdu. Tebrik ederim 👏👏👏

Bizim 8.5 da bu tür şeylere müdahele edilmiyor değil mi :(

Valla aldığım discovery proyu bile takamadım ender elektronikte çürüyecek, montaj+kablo ilave ve sfd2 için online 60k istiyorlar ve kodlama garantisi yok, eskisi gibi de değil, araç servise girip cihaz bağlanınca herşey silinecekmiş bu kötü çünkü tekrar sfd2 kırdırma parası vermem gerek, ya herro ya merro mu yapsam🤔

Valla aldığım discovery proyu bile takamadım ender elektronikte çürüyecek, montaj+kablo ilave ve sfd2 için online 60k istiyorlar ve kodlama garantisi yok, eskisi gibi de değil, araç servise girip cihaz bağlanınca herşey silinecekmiş bu kötü çünkü tekrar sfd2 kırdırma parası vermem gerek, ya herro ya merro mu yapsam🤔
Cihaz bağlanınca niye siliniyor her şey bu ne saçma iş

Serviste cihaz bağlatmasan hiç dicem ama bunlar her türlü bağlar

Servise gitmesen, e yine olmaz. Yarın eTSI patlar Allah korusun.

2 ucu sivri değnek diyelim siz anlayın:)

Bu cihazı takınca daha akıcı ve büyük olması dışında navigasyon erişimi falan olacak mı? Sahi bizim araçlardaki sim kartlar internete erişimi yok sanırım. Ekstra özelliklerin mi önünü açıyor? Öyle olsa da sfd2 sorunu yine çok pahalı... Ne işe yarayacak tam olarak

Cihaz bağlanınca niye siliniyor her şey bu ne saçma iş

Serviste cihaz bağlatmasan hiç dicem ama bunlar her türlü bağlar

Servise gitmesen, e yine olmaz. Yarın eTSI patlar Allah korusun.

2 ucu sivri değnek diyelim siz anlayın:)

Bu cihazı takınca daha akıcı ve büyük olması dışında navigasyon erişimi falan olacak mı? Sahi bizim araçlardaki sim kartlar internete erişimi yok sanırım. Ekstra özelliklerin mi önünü açıyor? Öyle olsa da sfd2 sorunu yine çok pahalı... Ne işe yarayacak tam olarak

Serviste eğer bir güncelleme gelirse yada adam taktı cihazı bir arızayı silmek için versi komutu araç orjinal haline geçiyor…

Discovery Pro biliyorsun bizim araçlarda son nokta hayalete kadar navi veriyor video falan filan aklına bir mediada ne gelirse, bir önceki araçlarımda olduğu gibi ama bilemiyorum…

Serviste eğer bir güncelleme gelirse yada adam taktı cihazı bir arızayı silmek için versi komutu araç orjinal haline geçiyor…

Discovery Pro biliyorsun bizim araçlarda son nokta hayalete kadar navi veriyor video falan filan aklına bir mediada ne gelirse, bir önceki araçlarımda olduğu gibi ama bilemiyorum…
İlla arıza olur silerler girme bence hiç

Kadran işi gerçekten çok güzel. Bizim şu İmpression kadranı da değiştirsek uyum sağlar mı ya? Çok çirkin arabanın kaderini değiştiriyor

Benim anlamadığım konular olduğu için şöyle olur böyle olur diyemeyeceğim ancak dediğiniz tüm işlemleri sorunsuz yapıyorsa mükemmel fikir ve icraat.
Vag alemi olarak bu tarz işlemler sürekli gerekiyor ve bireysel olarak kullanabilmek çok iyi olurdu. Tebrik ederim 👏👏👏
teşekkür ederim

Bizim 8.5 da bu tür şeylere müdahele edilmiyor değil mi :(
hocam 8.5 SFD Engeli Var token entegrasyonu yapabilirsem neden olmasın Ancak projenin amacı tam olarak bu engelleri aşmak. Şu an üzerine çalıştığım 'Token Entegrasyonu' modülü ile bu SFD korumasını aşan güvenli bir yapı üzerinde AR-GE yapıyorum. Henüz her şeyiyle hazır değil ama üzerinde çalışıyoruz, gelişmelerden forum üzerinden haberdar edeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri