Golf 7 Stage 1+

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Wolker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Wolker

Yeni Üye
İsim
Enis
Araç
Golf 7
Golf 7 2015 Model 1.4 TSI ACT 140HP (103kW), aracım 182bin Km'de hali hazırda kullanıyorum.

Stage 1+ ve Stage 2 alt yapısı hazırlayacak hale getirmek istiyorum.

Bir kaç alt hazırlığını yaptım ama uzman gözününde setup içinde eksikler var mı yok mu yardımlarını bekliyorum.

Bakımlar için aldıklarım:
Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30 Motor yağı
Mann Yağ Filtresi
Mann Polen Filtresi

Antifiz Motul Auto Cool G12 Evo Ultra
Fren Hidroliği Motul DOT 4 LV/Class 6
DSG İçin Motul Multi DCTF Şanzıman Yağı

Bunlar aracım için tercih ettiğim bakımları ve hava filtresi için ses istemediğimden kutu içi bir OEM K&N Hava Filtresi düşünüyorum
Daha sonra buji olarak NGK iridyum buji ve R Bobin seti

DV Kontrolü için ise forge sistemi veya stok kalmasını istiyorum
Wastegate için bu durumda ona da el atmam gerekiyor mu emin değilim ama stok halinde arızası yoksa işe yarayacağını öğrendim

Egzoz sistemi için
Downpipe
200Cell Sporcat
63' Baştan sona düz boru son spor susturucu olacak şekilde düşünüyorum
Intercooler 'da düşünüyorum belki ilerleyen zamanlar turbo büyültürsem ve şu anda bile baya serin çalışması açısından

Boost okumak içinde P3 Gauges marka oem şekilde düşünüyorum

Bildiğim yerde de stage 1+ yazılım dsg ile birlikte günlük yürürü 190-200hp 300-320nm tork civarına çıkarma hedefim var agresif bir sistem değil ama yürüdüğünde giden bir araç için uğraşmak istiyorum. İstanbul ve ankarada yaşamıyorum bulunduğum il ve çevresine göre adım atacağım Adana ve çevresinde yazılımı istediğim şekilde ve egzoz da beni üzmeyecek yerlerinde önerilerine açığım.

Şunuda eklersen daha sağlıklı olur diyeceğiniz yerler varsa lütfen belirmeyi ihmal etmeyin herkese iyi forumlar dilerim.

Hocam adana çevresinde bildiğim kadarıyla en güvenilir yer RSA. TDİ motorlara yazılımı meşhur bir yer ama tsi yapıyorlar mı bilmiyorum bi arayıp görüşün isterseniz.

onun harici bu güçleri hedefliyorsanız mekatronik ve kavrama olarak aracınız kusursuz olması lazım. Daha önce aracınıza güçlendirilmiş tüp vs takıldıysa Odis cihazı ile montaj bilgisini sıfırlatmayı unutmayın bu seçeneği herkes bilmiyor tüp sonrası vites geçişleri saçmalıyor vites düşürmeyip gaz tepkisini vs berbat hale getirebiliyor bunu öğrenmem 2 senemi aldı diyebilirim...

Açık hava filitresi Önermiyorum Kutu içi K&N filitre veya Man filitre seti işinizi fazlasıyla görür

Ama bana kalırsa soft bir yazılımla da oldukça keyifli hale gelebilir

Golf 7 2015 Model 1.4 TSI ACT 140HP (103kW), aracım 182bin Km'de hali hazırda kullanıyorum.

Stage 1+ ve Stage 2 alt yapısı hazırlayacak hale getirmek istiyorum.

Bir kaç alt hazırlığını yaptım ama uzman gözününde setup içinde eksikler var mı yok mu yardımlarını bekliyorum.

Bakımlar için aldıklarım:
Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30 Motor yağı
Mann Yağ Filtresi
Mann Polen Filtresi

Antifiz Motul Auto Cool G12 Evo Ultra
Fren Hidroliği Motul DOT 4 LV/Class 6
DSG İçin Motul Multi DCTF Şanzıman Yağı

Bunlar aracım için tercih ettiğim bakımları ve hava filtresi için ses istemediğimden kutu içi bir OEM K&N Hava Filtresi düşünüyorum
Daha sonra buji olarak NGK iridyum buji ve R Bobin seti

DV Kontrolü için ise forge sistemi veya stok kalmasını istiyorum
Wastegate için bu durumda ona da el atmam gerekiyor mu emin değilim ama stok halinde arızası yoksa işe yarayacağını öğrendim

Egzoz sistemi için
Downpipe
200Cell Sporcat
63' Baştan sona düz boru son spor susturucu olacak şekilde düşünüyorum
Intercooler 'da düşünüyorum belki ilerleyen zamanlar turbo büyültürsem ve şu anda bile baya serin çalışması açısından

Boost okumak içinde P3 Gauges marka oem şekilde düşünüyorum

Bildiğim yerde de stage 1+ yazılım dsg ile birlikte günlük yürürü 190-200hp 300-320nm tork civarına çıkarma hedefim var agresif bir sistem değil ama yürüdüğünde giden bir araç için uğraşmak istiyorum. İstanbul ve ankarada yaşamıyorum bulunduğum il ve çevresine göre adım atacağım Adana ve çevresinde yazılımı istediğim şekilde ve egzoz da beni üzmeyecek yerlerinde önerilerine açığım.

Şunuda eklersen daha sağlıklı olur diyeceğiniz yerler varsa lütfen belirmeyi ihmal etmeyin herkese iyi forumlar dilerim.
Hocam selamlar, motor ve yürüyen için yapılacak işlemler hakkında konuya hakim olmadığım ve önceden aklıma takılan şeyler var şu şekilde
1-Kendi aracım da 1.5tsı passat aftercooler sistem ile çalışıyor intercooler nasıl takabiliriz bilginiz varmı daha önce çevremde görmedim.
2-Sporcat yapıldığında sanırım egzoz emisyon olayı değişiyor bu durumda araç tuvturkden geçiyor mu ?

Hocam adana çevresinde bildiğim kadarıyla en güvenilir yer RSA. TDİ motorlara yazılımı meşhur bir yer ama tsi yapıyorlar mı bilmiyorum bi arayıp görüşün isterseniz.

onun harici bu güçleri hedefliyorsanız mekatronik ve kavrama olarak aracınız kusursuz olması lazım. Daha önce aracınıza güçlendirilmiş tüp vs takıldıysa Odis cihazı ile montaj bilgisini sıfırlatmayı unutmayın bu seçeneği herkes bilmiyor tüp sonrası vites geçişleri saçmalıyor vites düşürmeyip gaz tepkisini vs berbat hale getirebiliyor bunu öğrenmem 2 senemi aldı diyebilirim...

Açık hava filitresi Önermiyorum Kutu içi K&N filitre veya Man filitre seti işinizi fazlasıyla görür

Ama bana kalırsa soft bir yazılımla da oldukça keyifli hale gelebilir
Açık hava filtresinde de katılıyorum hocam araç kaput içi sıcaklığından ötürü daha sıcak hava çekiyor...

Bahsettiğiniz parçalar ve yazılımla 175-180 beygir güç alırsınız. Dump valve, bobin, buji gibi parçaların beygire bir yararı yok, kutu içi hava filtresi de maksimum 4-8 beygir ekler araca göründüğü kadar bir etkisi yok. Yazılımla desteklenmesi lazım ki bu güçlere ulaşılsın yoksa 190 beygir gibi güçlere ne yazık ki ulaşamaz.

Egzoz sistemine gelecek olursak evet etkisi olur, keyifli de ses verir ancak egzoz açılacağından motorda backpressure (egzoz gazının turboya yaptığı ters basınç, turbonun daha hızlı dolmasını sağlar) kaybı olur. Yazılım ve turbo yükseltmesi yapılmazsa alt devirlerde araç kendini daha zor toparlar, ancak yüksek devirde kolay kolay sıkışmaz. Dediğiniz gibi turbo yükseltirseniz araç bu egzoz sistemiyle daha rahat yürür.

Şuan bahsettiğiniz setup için boost okumak çok elzhem değil ama güzel bir kozmetik olur, ancak alacak olursanız ve araç düzenli ve sıkı koşacaksa iyi bir şey almanız yararınıza olur, AFR (yakıt hava karışımı), IAT (Intake Air Temperature, Emme Hava Sıcaklığı), boost, su-yağ sıcaklığı okursunuz. Aracın IAT'sine göre de belki intercooler gerekebilir ancak IS20 vb. için OEM+ turbolarda intercooler da çok gerekli değil.

Bobinlerde de R bobini yerine RS7 bobinleri işinizi görür, R bobinleri yüksek ihtimal tüm TSI'larla aynı ya da çok benzer bobinleri kullanıyordur.

200-210 beygirlere çok rahat ulaşan motorlar ancak ACT var, zannedersem forumdan bir arkadaşımız bununla alakalı bir şeyler anlatmıştı sıkıntı çıkarıyor muydu hatırlamıyorum. 2CR tuning vardı 220 beygir 1.4TSI yapıyorlardı onları araştırabilirsiniz, ancak eğer yazılım yoksa bahsettiğiniz güçleri ne yazık ki alamazsınız. Bu güçleri almak istiyorsanız; yazılım, turbo, downpipe, intake şart.

Son olarak da eğer fikriniz değişirse alelade bir açık hava filtresi tercih etmeyin, yanlış filtre seçimi güçte düşüşe bile neden olabilir. Şimdiden hayırlı olsun, keyifli sürüşler.

Hocam selamlar, motor ve yürüyen için yapılacak işlemler hakkında konuya hakim olmadığım ve önceden aklıma takılan şeyler var şu şekilde
1-Kendi aracım da 1.5tsı passat aftercooler sistem ile çalışıyor intercooler nasıl takabiliriz bilginiz varmı daha önce çevremde görmedim.
2-Sporcat yapıldığında sanırım egzoz emisyon olayı değişiyor bu durumda araç tuvturkden geçiyor mu ?
Aftercooler intercooler'a döner, ama çok zahmetli ve zor bir işlem aftercooler motorların emme manifoldları, hortumları, kısacası emme tertibatı komple farklıdır. Günlük kullanımda da aftercooler gayet etkili.

Aftercooler çeviren çok çok az insan vardır onlar da custom 350 400 beygir kovalayanlar oluyor genellikle.

Aftercooler sistemini çevirmek biraz bilgili ustaya lazım , birisi su ile diğeri ise basınçlı hava ile soğutma yapıyor bu sistemi düzenlemek içinde bilgili birisi gerekiyor yüksek güç elde etmek için ileri seviyelerde intercooler şart ama günlük kullanımda çok gerekli hale gelmiyor.

catback gelecek olursak , normal kattan daha büyük delillere ve tok bir sese dönüştürüyor ve emilsyon değerleri de normale yakın çıkıyor , çıkmaz ise bir paket sigarayla çözülebilecek bir durum , koku azaltıyor çevre dostu , tok bir ses üstüne birde aç kapa ile de uğraşmıyorsun eğer gürültü fazla olursa ortalara bir de rezenaratör daha atıyorsun keyifle biniyorsun

Geri