Elektronik El freni yanıp sönüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yaman41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yaman41

Yeni Üye
İsim
Yaman
Araç
Leon FR
ilk önce benim aracım 2018 seat leon. aynı ürün ve parçalar kullanıldığı için buradan da yardım almak isterim izninizle. Aracımda elektronik park freni arızası veriyor. butonun canlı değerlerine baktım çalışıyor. hatta arada bir sök tak yapınca temizleyince kendi kendine çalışıyor. kısa iniş biniş kontak kapamada 5-10dk sorun çıkmıyor. ama araç 1 saat beklesin çalıştırınca tekrar aynı hatayı veriyor. hatta 3 kez arızayı sildim butonun da çalıştığını gördüm. zaten arıza olsa hiç çalışmaz gibi. hatta auto hold açık araç D de frene basıp P ye götürün kontağı kapayın arka motorların çalıştığını duyabiliyorum. aracı tekrar çalıştırdığımda ise buton üzerinde kırmızı ışık sabit indiriyorum olmuyor ama araç arızası biner binmez yanıyor. D ye takıp ileri gidince bu seferde motorların ayrıldığı ses geliyor. C100C01 arızası gösteriyordu. sonra servise gittim mecbur servis bana c100c01 arızası butonu değişcez dedi. Butonu değiştiler arıza devam ediyor. bu sefer arıza beyinden hiç silemediler. dışarıda da götürdüm olmadı. sigortaların hepsi çalışıyor 12v var. motor sigortaları da iç deki sigortalarda. düğmeye gelen kablo da 14v var oda çalışıyor. ama artık arıza beyinden silinmiyor. lütfen çözüm önerisi bekliyorum 1 aydır uğraşıyorum servis bile çözemiyor. bu sorunu yaşayan var mı. çözümü nasıl buldular. beyinciye gittim o bile silemedi arızayı. bana aracın üretim şeması lazım dedi. onun siteminde 2018 manuel gözüküyor el freni. elektrikli olanı bulabilirsek 10 dkya çözülür sıkıntın dedi ama yok bir türlü. servis işin içinden çıkamıyor. final de büyük ihtimalle bana çok çok yüksek maliyet çıkaracak ve bende yaptırmayacam sadece arıza tespit ücreti alacak. kendi de yapamıyor çünkü başka türlü vazgeçiremezler beni de. elinde üretim şeması olan varsa elektrik park frenli resimde atabilirsiniz. yada sorun çözümü bulan yazsın.

Geri