Talk7889
Yeni Üye
Esselamu Aleykum Dün aracın 100bin bakımını yaptırdım bujiler değişti çıkan bujilerin görselini bıraktım aşağıya. Acaba bujilerin durumundan bir yorum yapılabilirmi motor sağlığına dair. Şimdiden teşekkürler.
2018 tsiAracınız 2016 öncesi TSI mı?
araci 98binde aldim 95binde periyodik bakimi yapilmisti 10 bin km beklemeden 103binde yaptirdim bujilerin durumu buBujileriniz baya kararmis.Ben 35 binde bir degistiriyorum cikan bujilerde hic kararma sararma yoktu iyi olmus degistirdiginiz.Yakitida guvenilir yerlerden alirsaniz sorun olmaz…
biraz fazla yağlı görünümü var. Ya araç ağırlıklı kısa mesafe kullanılıyor. Yada bujiler çok uzun süredir üzerinde..araci 98binde aldim 95binde periyodik bakimi yapilmisti 10 bin km beklemeden 103binde yaptirdim bujilerin durumu bu![]()
hocam önceki sahibi bakım kitapcigina duzenli olarak bakimlari not almisti akşam bakayim en son ne zaman degişmiş onun haricinde endişe etmemi gerektirecek bir durum yok değlmi?biraz fazla yağlı görünümü var. Ya araç ağırlıklı kısa mesafe kullanılıyor. Yada bujiler çok uzun süredir üzerinde..
Endişe edilecek birşey yok. Yağ bakımlarınızı TSI motorda 10.000 km geçirmeyin. Eğer kısa mesafe ağırlıklı kullanım söz konusu ise biraz daha geriye çekmek ucuz garanti olacaktır..hocam önceki sahibi bakım kitapcigina duzenli olarak bakimlari not almisti akşam bakayim en son ne zaman degişmiş onun haricinde endişe etmemi gerektirecek bir durum yok değlmi?
Çok teşekkür ederim hocamEndişe edilecek birşey yok. Yağ bakımlarınızı TSI motorda 10.000 km geçirmeyin. Eğer kısa mesafe ağırlıklı kullanım söz konusu ise biraz daha geriye çekmek ucuz garanti olacaktır..
Normal, hiçbir şey yok.Esselamu Aleykum Dün aracın 100bin bakımını yaptırdım bujiler değişti çıkan bujilerin görselini bıraktım aşağıya. Acaba bujilerin durumundan bir yorum yapılabilirmi motor sağlığına dair. Şimdiden teşekkürler.
araç 1.4 tsi hocam o kadar uzun süre araç bende kalırsa söylediklerinizi dikkate alacam inşallah ilginiz için teşekkür ediyorumNormal, hiçbir şey yok.
Aracın motoru 1.4 ve 1.5 tsi ise servisten aldığınız bujilerim ömrü 60 bin kmdir her 4 bakımda 1 değişmesi gerekir. Servisten almadıysanız her 30 bin kmde 1 yani her 2 bakımda 1 değiştirmeniz yeterlidir.
Eğer araç 1.0 tsi ise buji sağlığı daha çok önem arz etmektedir. Bundan dolayı servisten alınan bujilerde maksimum 45-60 bin kmde 1 yine dışarıdan alınan bujilerde 25-30 bin kmde 1 değişim yapmanız yeterlidir.
1.0 TSİ hassas bir motor ufak bir bakımsızlıkta ağır sorunlar açar.
Rica ederim bujileri orijinal servisten mi temin ettiniz ?araç 1.4 tsi hocam o kadar uzun süre araç bende kalırsa söylediklerinizi dikkate alacam inşallah ilginiz için teşekkür ediyorum