Golf 7 çukura düşünce veya sert tümsekten geçerken gelen ses

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline Dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba golf 7 aracımda 4 tane balata değiştirdiğimden beri alt takımdan aptal aptal sesler duyuyorum.

onlardan en can sıkanı sadece sol tekerden gelen çukura düşünce veya sert bir tümsekten geçerken gelen bu ses

videoda 2 kez duyulmakta duydunmu dediğim yerlerde geliyor.

alt rotilleri çift taraflı lemförder olarak değiştirdik fakat sorun çözülmedi ben salıncaktan şüpeleniyorum. fren balatası bu sesi yaptırır mı bilemiyorum.

fren balatalarınıda ferodo marka aldık taktık ama bu sefer disk yüzeyi bozuk dediler. disk balata 60-70 bin km önce serviste değişmiş (4 disk 4 balata)

ben diski değiştirmeyip sadece 4 balata değiştirdim disk kalınlığı iyi durumda çok fren kullanan biri değilim. birisi diski tornalat diyor diğeri 4 disk 4 balata sıfırdan değiştir diyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...

Not: alışma süreci vs söz konusu değil 10 gün önce istanbul erzincan arası gittim geldim bi o kadar kilometrede şehir içi kullandım

sizlerin önerisi nedir? diski tornalatalım mı yoksa değiştirelim mi?

ve videoda gelen ses neyin nesidir istanbul avrupa yakasında nokta atışı tespit yapabilecek alt takımcı öneriniz var mı? ustaların tahminine göre iş yapmaktan yoruldum açıkcası...

Herkese merhaba golf 7 aracımda 4 tane balata değiştirdiğimden beri alt takımdan aptal aptal sesler duyuyorum.

onlardan en can sıkanı sadece sol tekerden gelen çukura düşünce veya sert bir tümsekten geçerken gelen bu ses

videoda 2 kez duyulmakta duydunmu dediğim yerlerde geliyor.

alt rotilleri çift taraflı lemförder olarak değiştirdik fakat sorun çözülmedi ben salıncaktan şüpeleniyorum. fren balatası bu sesi yaptırır mı bilemiyorum.

fren balatalarınıda ferodo marka aldık taktık ama bu sefer disk yüzeyi bozuk dediler. disk balata 60-70 bin km önce serviste değişmiş (4 disk 4 balata)

ben diski değiştirmeyip sadece 4 balata değiştirdim disk kalınlığı iyi durumda çok fren kullanan biri değilim. birisi diski tornalat diyor diğeri 4 disk 4 balata sıfırdan değiştir diyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...

Not: alışma süreci vs söz konusu değil 10 gün önce istanbul erzincan arası gittim geldim bi o kadar kilometrede şehir içi kullandım

sizlerin önerisi nedir? diski tornalatalım mı yoksa değiştirelim mi?

ve videoda gelen ses neyin nesidir istanbul avrupa yakasında nokta atışı tespit yapabilecek alt takımcı öneriniz var mı? ustaların tahminine göre iş yapmaktan yoruldum açıkcası...
Disk tornalatılmaz..!! yüzeyi bozulmuşsa - fatura oluşmuşsa yenisi ile değiştirilir,

Volant diski tornalatılmaz..!!

Aksini iddaa edenlere itibar etmeyiniz.,

Sorun gerçekten disk’lerden kaynaklanıyorsa değiştirin, bundan emin olmak lazım,

Fren diski ve fren balatasında Ferodo ve Bosch ‘tan uzak durunuz,

ATE , Pagid, Textar, Hella, TRW (avrupa üretimi olanlar)

Disk tornalatılmaz..!! yüzeyi bozulmuşsa - fatura oluşmuşsa yenisi ile değiştirilir,

Sorun gerçekten disk’lerden kaynaklanıyorsa değiştirin, bundan emin olmak lazım,

Sağolun hocam torna işine bende sıcak bakmıyorum.

Disk balata olarak ate ile hella arasında kaldım. daha önceki clio 5 aracımda trw disk balata kullanmıştım güzeldi açıkcası

İleri geri giderken de çıt diye ses geliyor mu? O ses varsa balata pimi diyeceğim ama hareket halinde sesi duyulmaz onun o kadar.

Z rot ya da rotil böyle ses yapar. Z rot kauçuğu vs dıştan sağlam görünse de özelliğini kaybedebiliyor

İleri geri giderken de çıt diye ses geliyor mu? O ses varsa balata pimi diyeceğim ama hareket halinde sesi duyulmaz onun o kadar.

Z rot ya da rotil böyle ses yapar. Z rot kauçuğu vs dıştan sağlam görünse de özelliğini kaybedebiliyor
Hocam giderken bazen balata kaynaklı araba sağa sola yatarken viyk viyk diye ses yapıyor bazen çıt diye ses duyuyorum frenlerden diskler fatura/çene yapmış ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

z rotlardan yapıyor olabilir ölmez oto idris abi bi ara askı rotların değişmesi lazım demişti. erzincana gittiğimde kanalda alt takım kontrolü yaptım alt rotil ve salıncaklardan yapıyor dendi z rotlar sağlam dediler herkes başka bişey söylediğinden ne yapacağımı şaşırdım. olmazsa yarın bi z rotları değiştireyim

disk balata da önümüzdeki ay başı artık... ustalar adamda para mı bırakıyor

Ate iyidir ama fiyatları biraz tuzlu olabiliyor,

Hella ile Pagid markasının ortaklığı bitti, bu ortalıkta fren konusunda uzmanlık alanı Pagid ‘e aitti,

Hella-Pagid adı altında güzel bir birliktelik olmuştu fakat birliktelik sona erdi, bu birliktelikte balata-disk üretimi Pagid fabrikalarında yapılıyordu,

Pagid (TMD Friction bünyesinde) olan fren sistemleri alabında uzman ünlü bir üreticidir,

Hella markası adı altında balata-disk üretimi devam edecek, ancak bu üretim için tedariği artık Pagid tarafından değil, TMD Friction tarafından sağlanacak.

Yani özetle Hella kutusunda satılam TMD Friction tarafınfan üretilen balata-disk üretiminin eskisi kadar kaliteli mi şuan bilemiyoruz, Ancak tabii her türlü Ferodo ve Bosch ‘tan iyi olacağı kesin.,

Alt takımdan - rot veya rotiller den geliyor ise (2. kalite ve yan sanayi parçalardan) uzak durunuz, Lemförder gibi kaliteli OEM üreticileri tercih ediniz.

Hocam giderken bazen balata kaynaklı araba sağa sola yatarken viyk viyk diye ses yapıyor bazen çıt diye ses duyuyorum frenlerden diskler fatura/çene yapmış ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

z rotlardan yapıyor olabilir ölmez oto idris abi bi ara askı rotların değişmesi lazım demişti. erzincana gittiğimde kanalda alt takım kontrolü yaptım alt rotil ve salıncaklardan yapıyor dendi z rotlar sağlam dediler herkes başka bişey söylediğinden ne yapacağımı şaşırdım. olmazsa yarın bi z rotları değiştireyim

disk balata da önümüzdeki ay başı artık... ustalar adamda para mı bırakıyor
Diskten yapacağını pek sanmam. Rotil de yeniyse z rot kalıyor geriye. Çifti yaklaşık 1000 2000 tl arasına halledebilir(ayd ve teknorot takılmasa iyi olur).

Araba çok iyi yalnız. Fiyatı da düzlenirse güzel bir iş çıkarılmış olur. En azından kavraması yeni değişmiş dsg derdi olmayacak.

Yakın tarihte, 250 bin km de ilk çıkan 2014 model passat b8 comfortline kullandım bir süre. Arabanın kapı kolunu tutarken ki kaliteli bile çok ayrı hissettiriyor. Bej döşemeleri pek sevmem (şu anki aracımın içi de bej döşeme çaktırmayın) ama passatta çok ayrı hissettiriyor bayıldım araca. Zaten aşık olduğumuz model ve kasa idi.

Bu arada golfü satamıyorum bir türlü. Fiyatı da çok yüksek yazmadım ama teklifler bir türlü cazip gelmiyor. Sanırım aracımı satmak istemiyorum ama mecburum.

Eğer golfü satıp geçme düşünceniz varsa yavaştan ilan hazırlığı yapın. Bu arada tüm golf 7-7.5 için geçerli dediğim. Favorilerimde 180 tane golf var günde 1 veya en fazla 2 tanesi ilandan kalkıyor birçoğunun da süresi bittiği için satıldığından değil.

Geri