R Tamponun Yetkili Serviste Exper Tarafından Onay Verilmemesi Hk.

Srkng5

Üye
İsim
Serkan
Araç
Golf MK7 1.6 TDI
Merhaba Forumdaşlarım.

01.05.2026 tarihinde eşimin aracı duvara çarpması sonucu sağ tekerleğin alt kısımları ve tamponum kırıldı. Yetkili servise çekiçi ile görütüldü. Kaskodan hasar dosyası açıldı açılan dosyanın tutarı 58.000 bin tl cıktı. exper onay verdi. Fakat yetkili servis hasar danışmanı araçınızda R tampon mevcut biz bunun için işlem yapamayız dediler. Kendilerine nasıl yani aracımın mekanik aksamını yapıp tampon kırık bir şekilde mi servisten çıkacak dedim evet dediler. Bu durum başına gelen Arkadaşlarım yardımcı olabilir mi ?

Not olarak : R tampon 15 bin tl iken orjinal tampon 30 bin normalde bu durum kasko şirketinin işine gelmesi gereken bir durum fakat proplem cıkartıyorlar. R tampon 50 bin olsa da orijinal tampon 30 bin olsa tamam haklılar aksuar klozum yok derim kaskomda ama durum bundan ibaret bana cok sağlıklı bir durum gibi gelmedi başına gelenler lütfen ivedilikle cevap verebilir mi saygılar.

Kaskoya kloz ekletmeniz gerekiyordu. Orjinal tampon taktırıp dışarda satabilirsiniz ancak bu da trameri etkiler diye düşünüyorum.

@keskking Evet araçım R değil haklılar fakat orjinalde takmıyorlar R tamponu faturalı bir şekilde temin edebileceğimi de ilettim bence uğraşmak istemiyorlar.

@Backup Kloz ekletme konusunda evet haklılar fakat araçımın kazalı şekilde servisten çıkması bana anormal geliyor orijinal tampon takılı olmuş olsa hasar daha fazla çıkacaktı sonucta orjinalinden daha ucuz bir malzeme. Ha şu durum olabilir yetkili servis der ki biz bu R tamponu bilmiyoruz burada mekanik tarafını çözeriz araçın ama tampon kısmını ilgili yerden temin etmeniz gerekir der onu anlarım.

@Backup bu durum şunu da doğuruyor kendimce söylüyorum araç da orijinal tampon kullanılmıyorsa kasko yaparkende experin aracı görmesi lazım mantıken kaskonun bu durumu kişiye beyan etmesi gerekmez mi ? Ama direk kasko yapabiliyoruz. bu durumda da şunu teminat altına alıyorlar araç her yönden orjinal diyorlar olması gerekir. R tampn takılıysa çıkartıp orijinal takması gerekmez mi sonuçta ben orijal malzemeyi bilirim demesi gerekir. çünkü kasko yu yaparken yanımda değillerdi. gerçek de neyse onu görmesi gerekir.

@keskking Evet araçım R değil haklılar fakat orjinalde takmıyorlar R tamponu faturalı bir şekilde temin edebileceğimi de ilettim bence uğraşmak istemiyorlar.
Orjinali de takmayabilir çünkü o esnada aracın üzerinde orjinal tampon takılı değil idi, Tek çareniz bizzat eksper ile iletişime geçmeniz, ve olayı tatlı bir dil ile anlatnanız, Eksper onay vermediği sürece olumlu-olumsuz bir sonuç almanız mümkün değildir.

@Backup bu durum şunu da doğuruyor kendimce söylüyorum araç da orijinal tampon kullanılmıyorsa kasko yaparkende experin aracı görmesi lazım mantıken kaskonun bu durumu kişiye beyan etmesi gerekmez mi ? Ama direk kasko yapabiliyoruz. bu durumda da şunu teminat altına alıyorlar araç her yönden orjinal diyorlar olması gerekir. R tampn takılıysa çıkartıp orijinal takması gerekmez mi sonuçta ben orijal malzemeyi bilirim demesi gerekir. çünkü kasko yu yaparken yanımda değillerdi. gerçek de neyse onu görmesi gerekir.
Hocam aracın fabrikasyon olmayan tek bir cıvatasını bile karşılamazlar. Kasko yaparken beyan vermelisin. Örn: Aracımda 30 bin TL'lik Jant, 15 bin TL'lik tampon var vs. gibi. Bunları ayrı kloz olarak ekliyorlar ve cüzi miktarda poliçe bedeli artıyor. Olası kaza durumunda ise beyanınızı baz alıyorlar.

@forzaGilles Eksper ile görüşme sağladım kedileri aynen şu ifadeyi kullandı. biz aracın üzerinde orijinal tampon varmış gibi hareket edeceğiz onarım noktasında sağ sis farı ve sağ tampon kırıklarının onarım yapılabileceğini yetkili servise ilettim bu koşulda aracın tampon onarımı için bedel ne ise (orjinal tampon takılıymış gibi öngörerek) fiyatını çıkartırız 5 bin yada 6 bin vs bunu kasko olarak karşılarız R tampon yaptıgınız yere gidersiniz tampon bedeli ne kadar 15 bin - 5 bin düşeriz kalan kısım sizin karşılamanız gerekir dendi.

@Backup biliyorum haklısın fakat orijinal tamponun diğer tampondan pahalı olması durumundan dolayı kloz ekletmedim ama başına gelmeyince bilemiyorsn o yüzden forumda konu açtım ilgili arkadaşlarında başına gelirse ona göre yol alsınlar diye. (emsal teşkil etmesi açısından)

Merhaba Forumdaşlarım.

01.05.2026 tarihinde eşimin aracı duvara çarpması sonucu sağ tekerleğin alt kısımları ve tamponum kırıldı. Yetkili servise çekiçi ile görütüldü. Kaskodan hasar dosyası açıldı açılan dosyanın tutarı 58.000 bin tl cıktı. exper onay verdi. Fakat yetkili servis hasar danışmanı araçınızda R tampon mevcut biz bunun için işlem yapamayız dediler. Kendilerine nasıl yani aracımın mekanik aksamını yapıp tampon kırık bir şekilde mi servisten çıkacak dedim evet dediler. Bu durum başına gelen Arkadaşlarım yardımcı olabilir mi ?

Not olarak : R tampon 15 bin tl iken orjinal tampon 30 bin normalde bu durum kasko şirketinin işine gelmesi gereken bir durum fakat proplem cıkartıyorlar. R tampon 50 bin olsa da orijinal tampon 30 bin olsa tamam haklılar aksuar klozum yok derim kaskomda ama durum bundan ibaret bana cok sağlıklı bir durum gibi gelmedi başına gelenler lütfen ivedilikle cevap verebilir mi saygılar.

Geçmiş olsun….
Bir çok konuda yazıldı çizildi aslında, araca ne yaptıysanız kaskonuza işletmeniz gerekiyor, eğer ekletmediyseniz kasko o an ki tampona ödeme yapmaz, hatta orjinalini istiyorum deseniz bile aracın üstünde olmayan bir tampona ödeme yapmaz, ha yapar ise şükür namazı kılmak lazım…

Geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda dışarıda onarım yaparken sorunu çözüyorlar. Tampon parası neyse onu referans alıp sizden fark alarak istediğiniz tamponu takabiliyorlar

Merhaba Forumdaşlarım.

Yetkili servise çektirdiğiniz için mecbur orijinal parça kullanmak zorundalar. Yetkili servisler bu konuda katı maalesef. Kaza esnasında araçta ne varsa o an onu aynı şekil takmalılar.

Size bir örnekle geliyorum : Eski aracım 2013 Opel Astra J Enjoy Active Paketti (orta paket). Ancak kasko poliçesinde ve 5664 te hasar sorgulaması yaptığımızda aracın EDİTİON (Boş paket) şeklinde işletildiği görülüyordu. Kaza olayında Yetkili servis ve kasko şirketi bu yüzden kısa süreli anlaşmazlık yaşadı ve araç normalde olması gerekenden biraz fazla süre yattı. Kasko şirketi edition pakete göre yapılmasını, yetkili servis ise enjoy active pakete göre yapılmasını istiyordu. En son aracı enjoy active pakete göre tamiratı yapıp verdiler.

Sizin işiniz biraz zor aracı yetkili servise çektirdiğiniz için pek olacağına ihtimal vermiyorum ancak eksperi ve kasko şirketi ile iletişim kurmaktan zarar gelmez. Özel servise çektirseydiniz işiniz daha rahat olurdu. Keşke bu tarz işlemler için özel servisi tercih etseydiniz. Kazanız fazla ağır değilmiş çünkü.

Merhaba Forumdaşlarım.

hocam öncelikle geçmiş olsun. orjinal R tamponu nereden temin edebiliriz.

Geri