OysterSilverGOLF
Üye
- İsim
- Ahmet
- Araç
- Golf 8.5 life Oyster Grey
Bu ses nerdir arkadaşlar?
Bu ses nerdir arkadaşlar?
Yakıt pompasına benzemiyor mu Metin abi?Bunun konusu var kronik arıza…
Herkese merhaba,
Henüz 2 aylık 2800 km'deki aracımın motorundan yoğun trafikteki sürüş sonrası aşağıdaki videoda kayda almaya çalıştığım ses (kuş ötüşü gibi bir ses) geliyor. Ses bana çok normal hissettirmedi, kayıştan geldiğini düşünüyorum.
Bu ses yalnızca yoğun ve dur kalklı trafikte yaklaşık 1 saat sonra gelmeye başlıyor. Bu hafta içerisinde servise götüreceğim aracımı, hem benzer durumu yaşayanlara örnek olması hem de görüşlerinizi almak için paylaşmak istiyorum.
Herkese güvenli sürüşler dilerim.
- zaknafein00
- Cevaplar: 98
- Forum: Golf 8.5 - Sorunlar ve Çözümleri
Yakıt pompasına benzemiyor mu Metin abi?
Benim sağ orta kapının ordan deponun oraya kadar ses ordan geliyor uğultu. Bidaha bakabilir misin Metin abi? Servis danışmanıma attım bakmadı. Giderim servise.Bendeki ses ile aynı sağ önden geliyor bende sıkışık trafikte oluyordu işlem yapıldı düzeldi konuda ayrıntılarını yazdık sesleri dinle sende aynı ise ona göre bilgi sahibi olup servise gidersin… o konuyu baştan sonra kadar oku daha net anlayacaksın…
Benim sağ orta kapının ordan deponun oraya kadar ses ordan geliyor uğultu. Bidaha bakabilir misin Metin abi? Servis danışmanıma attım bakmadı. Giderim servise.
Benim ses gibi geldi sen servise git bence hemen test ederler…
Bence hava filtre kutusu sesi değil bu, bir uğultu var ama bilemedim.
Benim aracımda şu ana kadar hava filtre kazanı o meşhur kuş ötme sesinden dolayı işlem gördü. Silecek suyu pompası bozuldu, değişti. Yağ ayrıştırıcı ses yapıyordu değişti. Bunların hepsi ayrı ayrı arızalar. Silecek suyu pompa arızası hariç, diğer tüm arızalar yoğun kullanım sonrası motor sıcakken ortaya çıkan sesler ve arızalardı.Şimdi aracında bu ses olanlar bilir, benim aracım mesela ses olduğunda hava filtre kutusundan ses gelmiyordu kaputu açınca sol taraftan geliyordu ve sanki böyle bir demir sürtmesi bu kadar net söyleyeyim zaten servise gittiğin zaman usta hava filtresinin oradaki hortum çıkartıyor elinde basılı tutuyor oradan zaten neyin ne olduğunu anlıyor yani o konuda yazan her kelime her video aynı, bu şekilde en ufak böyle bir ses duyan otomatikman servise gitsin arkadaşlar bu başlık zaten bununla için arabanız elinizde kalmasın…
Bu sesle bendeki ses aynıydı ilk videodaki sesle bu sesle aynı sesin arabanın her tarafından geliyor zaten ama dediğim gibi gidin daha net öğrenin en azından bilgi edinmiş olursunuz buraya da yazarsınız biz de farklı bir şeyse yeni bir arıza daha öğrenmiş oluruz…
Benim aracımda şu ana kadar hava filtre kazanı o meşhur kuş ötme sesinden dolayı işlem gördü. Silecek suyu pompası bozuldu, değişti. Yağ ayrıştırıcı ses yapıyordu değişti. Bunların hepsi ayrı ayrı arızalar. Silecek suyu pompa arızası hariç, diğer tüm arızalar yoğun kullanım sonrası motor sıcakken ortaya çıkan sesler ve arızalardı.
Ben havalimanı yolunda iyice gazlayıp, motor sıcakken servise randevu ile gittim ve yaklaşık 30-40 dk. araba steteskop ile dinlendi. Yağ ayrıştırıcısı arızasını öyle tesip ettik mesala. Muhtemelen araç şu haliyle servise götürüp dinlettiğinizde normal diyecekler. Eğer şüpheleniyorsanız bu şekilde bir yol izleyebilirsiniz.
Not : Lütfen yukarıdaki videolardan bir arıza tespiti yaptığım anlaşılmasın, sadece kendi başıma gelenler size de faydalı olması umuduyla tecrübelerimi paylaşıyorum.
360 beygirlik 2014 model a45 hayırlı olsun...Ben golf6 aracımı çok özledim muhtemelen bir süre sonra MkR yada GTİ alacağım bıktım yeni nesil araçtan…
kaç binde reis senin araç ne yaşattın sen aracaBenim aracımda şu ana kadar hava filtre kazanı o meşhur kuş ötme sesinden dolayı işlem gördü. Silecek suyu pompası bozuldu, değişti. Yağ ayrıştırıcı ses yapıyordu değişti. Bunların hepsi ayrı ayrı arızalar. Silecek suyu pompa arızası hariç, diğer tüm arızalar yoğun kullanım sonrası motor sıcakken ortaya çıkan sesler ve arızalardı.
Ben havalimanı yolunda iyice gazlayıp, motor sıcakken servise randevu ile gittim ve yaklaşık 30-40 dk. araba steteskop ile dinlendi. Yağ ayrıştırıcısı arızasını öyle tesip ettik mesala. Muhtemelen araç şu haliyle servise götürüp dinlettiğinizde normal diyecekler. Eğer şüpheleniyorsanız bu şekilde bir yol izleyebilirsiniz.
Not : Lütfen yukarıdaki videolardan bir arıza tespiti yaptığım anlaşılmasın, sadece kendi başıma gelenler size de faydalı olması umuduyla tecrübelerimi paylaşıyorum.
21 binde daha 12 volt hataları alıyoz, akü değişti hala devam ediyor.kaç binde reis senin araç ne yaşattın sen araca![]()
Lık lık ses bende de var. Kulaklıkla dinledim anormal bişey duymadım. TSI motorlar biraz böyle galiba sese çok kulak verince insan acaba araba yatak mı sarıyor diyor ama çoğu ses normal.
Bide lık lık bi ses daha var.