Refraktometre ile donma noktasını ölçün. Sizde yoksa herhangi bir dükkanda dahi ölçtürebilirsiniz. Eğer -20 derecenin üstünde ise eliniz değmişken değişim yapılmasını tavsiye ederim. Kabıyla beraber değiştirmekte fayda olur. Kabın rengi solmuş mu ne ?151500 km de antifriz bu durumda ne yapmalı ekleme yapmak gerekli mi veya değişmesi mi gerekli
Hocam ona 0.5 lt saf su eklerseniz maks çizgisine gelir ondan sonra tekrar takip et bence
G13 tip antifriz eklenmelidir,Cevaplar için çok teşekkür ediyorum bugün pars oto fatih ustaya bakıma gidiyorum o ekler diye düşünüyorum
Hocam parçacılarda veya benzin istasyonlarında satılan Shell in g13 antifrizi hakkında bilginiz var mı ?G13 tip antifriz eklenmelidir,
Sanayide ustalar genelde ellerinde G13 tip olmadığı için, ve boşuna para vermemek için G12 veya G12+ eklerler, bunlar uyumlu değildir ve yanlış antifriz eklenmesi işi içinden çıkalıyamacak bir hal alır,
Ne koyacaklarına dikkat edin ve G13 mü koyuyorlar kontrol ediniz, aksi durumda (yanlış antifriz koyulursa) içerdeki tüm sıvıyı bozar ve sistemdeki tüm antifrizi değiştirmek zorunda kalırsınız..!!
300-400 liralık ucuz bir sıvıdan bahsediyoruz kendiniz de satın alıp halledebilirsiniz.
Hiç denk gelmedim, benzincilerde benim gördüklerim genelde G12 veya G12+ satıyorlar,Hocam parçacılarda veya benzin istasyonlarında satılan Shell in g13 antifrizi hakkında bilginiz var mı ?