Antifriz sorunu

serkanhector

Katılımcı Üye

İsim
serkan
151500 km de antifriz bu durumda ne yapmalı ekleme yapmak gerekli mi veya değişmesi mi gerekli

Ekli dosyalar

• 1000189496.jpg
    1000189496.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 53

İçinde olan antifrizin hangi spesifikasyonda (G12, G13 vs.) olduğunu biliyorsanız aynısından ekleyin. Kafam rahat etsin derseniz tüm sistemi yenileyin. @forzaGilles hocamın geçmiş iletilerinde antifriz ile ilgili çok güzel yorumları var. İnceleyebilirsiniz.

151500 km de antifriz bu durumda ne yapmalı ekleme yapmak gerekli mi veya değişmesi mi gerekli
Refraktometre ile donma noktasını ölçün. Sizde yoksa herhangi bir dükkanda dahi ölçtürebilirsiniz. Eğer -20 derecenin üstünde ise eliniz değmişken değişim yapılmasını tavsiye ederim. Kabıyla beraber değiştirmekte fayda olur. Kabın rengi solmuş mu ne ?

Ancak ölçüm değeri normal ise -30 dereceler vs gibi üzerine g13 takviye ederek kullanabilirsiniz.

aynı bu seviyede servise gittim. dedim benim eksik galiba.
adam baktı normali bu dedi geri gönderdi beni.

Ne güzel antifiriz
Keşke herkesinki böyle olsa (seviye , tat , koku , renk , kıvam , hijyen ) hersey normal gözüküyor

28779.jpg

Ne güzel antifiriz
Keşke herkesinki böyle olsa (seviye , tat , koku , renk , kıvam , hijyen ) hersey normal gözüküyor

28779.jpg
IMG_6724.jpeg

Hocam sizinkilerde niye öyle az görünüyor. Bizimkilerde hep böyle. Hangi araca gördüysem de aynı bu seviyede.

Cevaplar için teşekkürler dostlar bakım seti aldım bu hafta bakım yaptıracağım biraz saf su eklesek yeterli olur sanırım

Hocam ona 0.5 lt saf su eklerseniz maks çizgisine gelir ondan sonra tekrar takip et bence

Bu resme göre seviyenin max cigisine ulaşması icin 150 ml saf su rahat yeterlidir . 0,5 litre (500 ml) falan çok fazla bir değer

Ekli dosyalar

• 28779.jpg
    28779.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 9
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum bugün pars oto fatih ustaya bakıma gidiyorum o ekler diye düşünüyorum

Cevaplar için çok teşekkür ediyorum bugün pars oto fatih ustaya bakıma gidiyorum o ekler diye düşünüyorum
G13 tip antifriz eklenmelidir,

Sanayide ustalar genelde ellerinde G13 tip olmadığı için, ve boşuna para vermemek için G12 veya G12+ eklerler, bunlar uyumlu değildir ve yanlış antifriz eklenmesi işi içinden çıkalıyamacak bir hal alır,

Ne koyacaklarına dikkat edin ve G13 mü koyuyorlar kontrol ediniz, aksi durumda (yanlış antifriz koyulursa) içerdeki tüm sıvıyı bozar ve sistemdeki tüm antifrizi değiştirmek zorunda kalırsınız..!!

300-400 liralık ucuz bir sıvıdan bahsediyoruz kendiniz de satın alıp halledebilirsiniz.

G13 tip antifriz eklenmelidir,

Sanayide ustalar genelde ellerinde G13 tip olmadığı için, ve boşuna para vermemek için G12 veya G12+ eklerler, bunlar uyumlu değildir ve yanlış antifriz eklenmesi işi içinden çıkalıyamacak bir hal alır,

Ne koyacaklarına dikkat edin ve G13 mü koyuyorlar kontrol ediniz, aksi durumda (yanlış antifriz koyulursa) içerdeki tüm sıvıyı bozar ve sistemdeki tüm antifrizi değiştirmek zorunda kalırsınız..!!

300-400 liralık ucuz bir sıvıdan bahsediyoruz kendiniz de satın alıp halledebilirsiniz.
Hocam parçacılarda veya benzin istasyonlarında satılan Shell in g13 antifrizi hakkında bilginiz var mı ?

Bakımı yapıldı usta üzerine ekledi g 12 mi 13 mü sormayı unuttum yardımcı olmak isteyen herkese teşekkürler

Ekli dosyalar

• 1000190047.jpg
    1000190047.jpg
    332.1 KB · Görüntüleme: 18

Geri