🚗 Golf GTD Hikayem | Öğrenci Bütçesiyle Hayalimdeki Araca Kavuştum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Spiskuep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Spiskuep

Yeni Üye
İsim
Kaan
Araç
Golf 7.5 GTD
Merhaba arkadaşlar, ben Kaan. Almanya’da yaşıyorum ve öğrenciyim.

Daha önce 2019 model Seat Leon 1.6 TDI manuel Xcellence aracım vardı. Aslında o aracı almadan önce uzun süre Golf bakmıştım ancak istediğim donanım seviyesindeki araçlar bütçemi aştığı için Leon almak zorunda kalmıştım.Şu anki aracım ise yakından tanıdığım bir abinin aracıydı. O dönem bana bu aracı bütçemin oldukça üzerinde bir fiyata satacağını söylemişti. Ben de mecburen Leon’a yönelmiştim. Ancak açıkçası aklım hep bu araçta kaldı.Çok zaman geçmeden, Leon’u 1 yıl bile kullanmadan sattım ve biraz da ısrar ederek 😄 aracın sahibini ikna edip piyasaya göre uygun bir fiyata bu aracı aldım. Yani kısaca, biraz sabır ve biraz da şans diyelim.

Gelelim Golf’e…
Araç 2018 model, makyajlı kasa (7.5), manuel bir Volkswagen Golf GTD.
Ayrıca AdBlue (SCR) sistemi olmayan nadir GTD’lerden biri, bu da benim özellikle istediğim bir detaydı.
Kendisine hâlâ bir isim bulamadım ama şimdilik “oğlum” diye hitap ediyorum 😄 (isim önerilerinize açığım).

Aracın donanımlarını Volkswagen ID uygulaması üzerinden VIN numarası ile sorguladım ve öne çıkan özellikleri aşağıda paylaşıyorum:

🚗 Öne Çıkan Donanımlar

• Vienna deri döşeme + Top Sport ön koltuklar
  • Active Info Display (dijital gösterge paneli)
  • Discover Pro navigasyon (büyük ekran)
  • App-Connect (Apple CarPlay & Android Auto)
  • Kablosuz şarj (indüksiyon)
  • Keyless Access (anahtarsız giriş & çalıştırma)

🛡️ Sürüş Destek & Güvenlik

• ACC (Adaptif Cruise Control) – 210 km/s’e kadar
  • Front Assist + şehir içi acil fren + yaya algılama
  • Blind Spot (kör nokta uyarı sistemi)
  • Park Assist (otomatik park) + park sensörleri
  • Geri görüş kamerası
  • Multifonksiyon kamera
  • Hırsızlık alarmı + iç hacim sensörü

💡 Aydınlatma & Görüş

• Full LED farlar + dinamik viraj aydınlatma
  • Dynamic Light Assist (uzun far asistanı)
  • Active Lighting System
  • Far yıkama sistemi
  • Otomatik far + Coming/Leaving Home
  • Otomatik kararan dikiz aynası
  • Yağmur sensörü

⚙️ Konfor & Sürüş

• Sürüş modu seçimi
  • Spor süspansiyon
  • Isıtmalı ön koltuklar
  • Elektrikli, katlanır ve ısıtmalı aynalar
  • Arka camlar karartılmış
  • Isıtmalı cam suyu nozulları

🔊 Multimedya

• DAB+ dijital radyo
  • 8 hoparlör ses sistemi
  • Sesli komut sistemi
  • USB bağlantıları

🛞 Dış Görünüm

• 18” Sevilla jantlar
  • Kırmızı fren kaliperleri
  • Sport & Style paket

📦 Paketler

• Business Paket
  • Sport & Style Paket

🔧 Aldıktan Sonra Yaptıklarım

Aracı almadan önce eski sahibi, teslim etmeden önce detaylı temizlik ve pasta–cila yaptırmış. İlk bakışta güzel gibi görünse de sonradan işlemin pek iyi yapılmadığını fark ettim. Tekrar aynı firmaya götürdüm ama ikinci seferde de tatmin edici bir sonuç alamadım. Daha fazla zarar vermemeleri için aracı bir daha bırakmadım.

Aracı aldıktan sonra fark ettiğim bir diğer konu ise şerit takip (Lane Assist) ve trafik levhası tanıma sisteminin aktif olmamasıydı. Birkaç yerden fiyat aldım, yaklaşık 150 € istediler. Biraz araştırdıktan sonra elimdeki kablosuz OBD cihazı ve Car Scanner uygulaması ile bu özelliklerin açılabildiğini öğrendim. Yaklaşık 15 dakikalık bir işlemle iki sistemi de aktif hale getirdim ve aracıma 2 yeni donanım daha kazandırmış oldum 😄

🔜 Yapmayı Düşündüklerim

• Geri görüş kamerası (High versiyon):
    Mevcut kamera performansı çok tatmin etmiyor. Eğer uyumlu ve çok zahmetli değilse daha iyi versiyona geçmek istiyorum.
  • Premium ses sistemi (Dynaudio / Fender):
    Yapmak istiyorum ama oldukça zahmetli ve burada bu işi düzgün yapabilecek yer bulmak zor. Belki ileride Türkiye’de yaptırabilirim.

Donanım olarak araç zaten oldukça dolu. Bu eklemelerle birlikte benim için tam anlamıyla yeterli hale gelecek.

🎧 Konfor & Kozmetik Planları

• Yol sesi yalıtımı:
    Özellikle otobanda arka taraftan gelen yol sesi dikkatimi çekti. Bunun büyük ihtimalle 18 inç jant + 4 mevsim lastiklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Bagaj ve arka davlumbazlara yalıtım yapmayı planlıyorum.
  • Deri koltukların matlaştırılması:
    Vienna deri döşemeler bana biraz fazla parlak geliyor. Daha mat bir görünüm için uygun bir ürün arıyorum. Muhtemelen ilk yapacağım işlemlerden biri bu olacak.
💬 Sonuç

Şu an için planlarım bu şekilde.
Hem bu konularla ilgili hem de benim aklıma gelmeyen noktalar varsa öneri ve tavsiyelerinizi duymak isterim.

Umarım hepimiz için faydalı ve keyifli bir konu olur.
Okuduğunuz için teşekkür ederim 🙏

Ekli dosyalar

• IMG_4046.jpeg
    IMG_4046.jpeg
    276.6 KB · Görüntüleme: 134
  • IMG_4044.jpeg
    IMG_4044.jpeg
    301.6 KB · Görüntüleme: 138
  • IMG_4050.jpeg
    IMG_4050.jpeg
    230.5 KB · Görüntüleme: 137
  • IMG_4052.jpeg
    IMG_4052.jpeg
    237 KB · Görüntüleme: 136
  • IMG_4055.jpeg
    IMG_4055.jpeg
    267.4 KB · Görüntüleme: 134
  • IMG_4056.jpeg
    IMG_4056.jpeg
    216.3 KB · Görüntüleme: 131

Merhaba arkadaşlar, ben Kaan. Almanya’da yaşıyorum ve öğrenciyim.

Daha önce 2019 model Seat Leon 1.6 TDI manuel Xcellence aracım vardı. Aslında o aracı almadan önce uzun süre Golf bakmıştım ancak istediğim donanım seviyesindeki araçlar bütçemi aştığı için Leon almak zorunda kalmıştım.Şu anki aracım ise yakından tanıdığım bir abinin aracıydı. O dönem bana bu aracı bütçemin oldukça üzerinde bir fiyata satacağını söylemişti. Ben de mecburen Leon’a yönelmiştim. Ancak açıkçası aklım hep bu araçta kaldı.Çok zaman geçmeden, Leon’u 1 yıl bile kullanmadan sattım ve biraz da ısrar ederek 😄 aracın sahibini ikna edip piyasaya göre uygun bir fiyata bu aracı aldım. Yani kısaca, biraz sabır ve biraz da şans diyelim.

Gelelim Golf’e…
Araç 2018 model, makyajlı kasa (7.5), manuel bir Volkswagen Golf GTD.
Ayrıca AdBlue (SCR) sistemi olmayan nadir GTD’lerden biri, bu da benim özellikle istediğim bir detaydı.
Kendisine hâlâ bir isim bulamadım ama şimdilik “oğlum” diye hitap ediyorum 😄 (isim önerilerinize açığım).

Aracın donanımlarını Volkswagen ID uygulaması üzerinden VIN numarası ile sorguladım ve öne çıkan özellikleri aşağıda paylaşıyorum:

🚗 Öne Çıkan Donanımlar

• Vienna deri döşeme + Top Sport ön koltuklar
  • Active Info Display (dijital gösterge paneli)
  • Discover Pro navigasyon (büyük ekran)
  • App-Connect (Apple CarPlay & Android Auto)
  • Kablosuz şarj (indüksiyon)
  • Keyless Access (anahtarsız giriş & çalıştırma)

🛡️ Sürüş Destek & Güvenlik

• ACC (Adaptif Cruise Control) – 210 km/s’e kadar
  • Front Assist + şehir içi acil fren + yaya algılama
  • Blind Spot (kör nokta uyarı sistemi)
  • Park Assist (otomatik park) + park sensörleri
  • Geri görüş kamerası
  • Multifonksiyon kamera
  • Hırsızlık alarmı + iç hacim sensörü

💡 Aydınlatma & Görüş

• Full LED farlar + dinamik viraj aydınlatma
  • Dynamic Light Assist (uzun far asistanı)
  • Active Lighting System
  • Far yıkama sistemi
  • Otomatik far + Coming/Leaving Home
  • Otomatik kararan dikiz aynası
  • Yağmur sensörü

⚙️ Konfor & Sürüş

• Sürüş modu seçimi
  • Spor süspansiyon
  • Isıtmalı ön koltuklar
  • Elektrikli, katlanır ve ısıtmalı aynalar
  • Arka camlar karartılmış
  • Isıtmalı cam suyu nozulları

🔊 Multimedya

• DAB+ dijital radyo
  • 8 hoparlör ses sistemi
  • Sesli komut sistemi
  • USB bağlantıları

🛞 Dış Görünüm

• 18” Sevilla jantlar
  • Kırmızı fren kaliperleri
  • Sport & Style paket

📦 Paketler

• Business Paket
  • Sport & Style Paket

🔧 Aldıktan Sonra Yaptıklarım

Aracı almadan önce eski sahibi, teslim etmeden önce detaylı temizlik ve pasta–cila yaptırmış. İlk bakışta güzel gibi görünse de sonradan işlemin pek iyi yapılmadığını fark ettim. Tekrar aynı firmaya götürdüm ama ikinci seferde de tatmin edici bir sonuç alamadım. Daha fazla zarar vermemeleri için aracı bir daha bırakmadım.

Aracı aldıktan sonra fark ettiğim bir diğer konu ise şerit takip (Lane Assist) ve trafik levhası tanıma sisteminin aktif olmamasıydı. Birkaç yerden fiyat aldım, yaklaşık 150 € istediler. Biraz araştırdıktan sonra elimdeki kablosuz OBD cihazı ve Car Scanner uygulaması ile bu özelliklerin açılabildiğini öğrendim. Yaklaşık 15 dakikalık bir işlemle iki sistemi de aktif hale getirdim ve aracıma 2 yeni donanım daha kazandırmış oldum 😄

🔜 Yapmayı Düşündüklerim

• Geri görüş kamerası (High versiyon):
    Mevcut kamera performansı çok tatmin etmiyor. Eğer uyumlu ve çok zahmetli değilse daha iyi versiyona geçmek istiyorum.
  • Premium ses sistemi (Dynaudio / Fender):
    Yapmak istiyorum ama oldukça zahmetli ve burada bu işi düzgün yapabilecek yer bulmak zor. Belki ileride Türkiye’de yaptırabilirim.

Donanım olarak araç zaten oldukça dolu. Bu eklemelerle birlikte benim için tam anlamıyla yeterli hale gelecek.

🎧 Konfor & Kozmetik Planları

• Yol sesi yalıtımı:
    Özellikle otobanda arka taraftan gelen yol sesi dikkatimi çekti. Bunun büyük ihtimalle 18 inç jant + 4 mevsim lastiklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Bagaj ve arka davlumbazlara yalıtım yapmayı planlıyorum.
  • Deri koltukların matlaştırılması:
    Vienna deri döşemeler bana biraz fazla parlak geliyor. Daha mat bir görünüm için uygun bir ürün arıyorum. Muhtemelen ilk yapacağım işlemlerden biri bu olacak.
💬 Sonuç

Şu an için planlarım bu şekilde.
Hem bu konularla ilgili hem de benim aklıma gelmeyen noktalar varsa öneri ve tavsiyelerinizi duymak isterim.

Umarım hepimiz için faydalı ve keyifli bir konu olur.
Okuduğunuz için teşekkür ederim 🙏
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin inşallah.
Kapıyı açık tutma opsiyon dökülmesin :)

Yalnız, arabayi biraz alçalt, nacizane fikrim :)

Hayırlı olsun güzel dolu dolu bir araçmış

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin inşallah.
Kapıyı açık tutma opsiyon dökülmesin :)

Yalnız, arabayi biraz alçalt, nacizane fikrim :)
Çok teşekkür ederim, daha iyisi sizlerin olsun.
Spor süspansiyon var ve şuan konfordan bayağı bir ödün veriyoruz. Evimin sokağında 5 tane falan büyük kasis var ve yollar berbat yaşadığım yerde. Alçaltmak baya bir sorun yaratır bana o sebeple pek düşünmüyorum.

Hayırlı olsun, çok sevindim senin adına kardeşim. Daha iyileri nasip olsun inşallah

Burda benim 40 lı yaşlarda yaptığımi adam Alamanyada öğrenci iken yapıyor.

Fıkra bu kadar

Kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle, satacak olursan haberim olsun :LOL:, meraktan soruyorum sigortasi ne kadar cikti.

Hayırlı olsun, çok sevindim senin adına kardeşim. Daha iyileri nasip olsun inşallah

Burda benim 40 lı yaşlarda yaptığımi adam Alamanyada öğrenci iken yapıyor.

Fıkra bu kadar
Teşekkürler hocam, daha iyisi hepimizin olsun.
Burada araba almak hiç sorun değil bir şekilde araç alınabiliyor ama yürütmesi ve çok değer kaybetmeden elden çıkartması çok zor. Maalesef ülkemizin ekonomik durumu bizi buralara gelmek için zorladı.
Maşallah süper duruyor. Soldan çift çıkış egzoz çıkışıyla severiz gtd yi :)
Teşekkür ederim hocam, daha iyisi sizlerin olsun. Ben de bayılıyorum dışardan görüntüsüne sadece rengi füme olsaydı daha güzel olacağını düşünüyorum.
Maşallah. Kazasız belasız kullanırsın inşallah
Amin hocam inşallah.

Geri