🚗 Golf GTD Hikayem | Öğrenci Bütçesiyle Hayalimdeki Araca Kavuştum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Spiskuep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu sekil hem okuyup hem de calisip birikimleri ile hayallerini gercektiren gencleri taktir ediyorum

Hayata 1-0 onde basliyorsunuz helal olsun

Yanaklarindan opuyorum :)
Çok teşekkür ederim abi, elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Dynaudio ve kamera hakkında bilgin var mı acaba, bir de dün bir passata bindim ondaki gösterge panelinin teması farklıydı. Onu benim arabaya yapmak mümkün mü?

Ekli dosyalar

• IMG_4148.jpeg
    IMG_4148.jpeg
    298.4 KB · Görüntüleme: 28
Teşekkür ederim hocam, biraz tadını alayım satabilirim ama yerine ne koyabilirim onu bilemiyorum.
Tam kasko 1300 civarı çıktı, hasarsızlık sınıfı 2 ve 25 yaş üstü olarak. Km sınırımda 12.000. Alırken biraz çekinmiştim ama Leona da aynı paralara yaptırmıştım geçen sene.

Fransa ile yakın fiyatlar anlaşılan. Bende 2016 1.6TDI için aylık 90€ küsür ödüyorum.

Dediğiniz gibi araba alması sorun değil. Yürütmesi öyle. Mesela benim golf'e 5 yıl binsem araç fiyatının 1/3 oranı sigortaya gidiyor. 5yılda 1/3 oranıda değer kaybı olsa, birde bakım, masraf falan bir şey çıkarsa el elde baş başta kalıyorsunuz. Neredeyse bir araba parasıda bu 5yılda gidiyor.

Son düzenleme:
Makina mühendisliği okuyorum, öğrenci vizesi ile geldimlise

Makina mühendisliği okuyorum, öğrenci vizesi ile geldim hocam
lise dönemi idealim makina mühendisi olmaktı güzel bir meslek hayırlı olsun beniki espiri idi hoşgörünüz için teşekkür edrim.okula ferrari ile giden özel üni.öğrencileri gelmişti sizin paylaşımı okurken o sebeple yazmıştım hakkınız helal edin

Simdi oldu sonuç olarak çalışarak birikim yaparak almissin tekrar dan hayırlı olsun
Sağolun hocam
lise dönemi idealim makina mühendisi olmaktı güzel bir meslek hayırlı olsun beniki espiri idi hoşgörünüz için teşekkür edrim.okula ferrari ile giden özel üni.öğrencileri gelmişti sizin paylaşımı okurken o sebeple yazmıştım hakkınız helal edin
Bitirebilirsek güzel meslek ama çok çok zorluyorlar.
Önemli değil hocam, helal olsun.

almanya essendeymişsin yani yemek

🔧 Güncelleme: TÜV, Kodlamalar ve İlk Denemeler

Bugün sabah aracın genel muayenesi (TÜV) vardı. Öğleye doğru yetkili bir TÜV merkezine gidip aracımızın 2 yıllık muayenesini aldık.

Kontrolü yapacak mühendise, aracı yeni aldığımı söyledim ve TÜV dışında gözüne çarpan bir sorun olup olmadığını da kontrol etmesini rica ettim. Sağ olsun kırmadı, detaylıca baktı ve aracın genel durumunun oldukça iyi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 20 dakika süren kontrol sonucunda hiçbir sorun olmadan muayeneden geçtik 👍
Meşhur “doğumhane pozumuzu” da aşağıya ekliyorum 😄
IMG_4150.jpeg

🔌 Kodlama Denemeleri

Muayeneden sonra arabada biraz vakit geçirip Car Scanner Pro ile daha önce denemediğim birkaç kodlama yaptım:

• Kadran (gösterge) arka planını değiştirdim
  • Kadran ve multimedya için ambiyans aydınlatma açtım
  • Kapılar kilitlenince/açılınca buzzer ile sesli onay (bip sesi) aktif ettim

❗ Yapamadıklarım

• Start/Stop sistemini kapatma:
    Denedim ama başarılı olamadım. Büyük ihtimalle kullandığım cihaz ve uygulama bu işlem için yeterli değil.
  • 320 km/h kadran:
    Bunu da henüz bulamadım. Ya benim cihaz desteklemiyor ya da farklı bir kodlama yöntemi gerekiyor.

💬 Kapanış

Bugün de böyle geçti. Küçük küçük ilerliyoruz 😄
Önerilerinize her zaman açığım.

Herkese kazasız belasız, güvenli ve keyifli sürüşler dilerim 🙏

Ekli dosyalar

• IMG_4155.jpeg
    IMG_4155.jpeg
    203.1 KB · Görüntüleme: 20

Start/Stop sistemini kapatma:
Bu konuda OBDeleven kullandım, ben kendi aracımda tek tuşla yaptım bu işlemi. Etrafınızda bu cihaza sahip birisi varsa, 10 coin alarak (2 euro civarı) kapatabilirsiniz. Start-stop’un enerji ihtiyacını düzenleyerek sistemi devre dışı bırakıyor. Gerektiğinde aynı şekilde uygulama üzerinden tek tuşla açabiliyorsunuz. Kendi aracımı bu şekilde, servise götürmeden önce eski haline getirdim; herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına
1778022970602.png

Geri