1.4 TSI 122 HP 2013 Golf Yağ Eksiltme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan om42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

om42

Yeni Üye
İsim
Oğuz
Araç
Golf 7
Hayırlı günler. Aracım güncel 219 bin km de. Aracım 600 km de 350-400 ml yağ eksiltti. İlk yağ eksiltme tanısını burada koyduk bir ay önce. Usta direk motor dedi ancak aracımda hiç bir problem yok, ne çekişinde nede herhangi bir sarsıntı tekleme vesaire yapmıyor. Forum üzerinden araştırma yapmaya ve farklı ustalara göstermeye başladım, bu süre içerisinde(1-2 hafta) yağ eksiltme daha da fazla olmaya başladı tahminimce 1000 km de 1 litre seviyelerinde, bu da baaya fazla bir eksiltme. Yaptığım araştırmalara dayanarak yağ eksiltmeye sebebiyet verecek konuları incelemeye çalıştım, bazı ustalara gösterip danışarak, bunun sonucunda;

-Pcv valfinde bir sorun gözükmüyor, elimizi hortuma tuttuğumuz da emiyor, hortum içinde herhangi bir yağlanma gözükmüyor.

-Yakıt pompası yapabilir tezi üzerine yağ çubuğunu çektiğimde bariz bir benzin kokusu aldım. Ustalara söylediğimde hafif bir benzin kokusu olduğunu ancak yakıt pompasında sorun olması durumunda aracın tekleme yapacağını, benzin kokusunun direk kaput civarından da gelmesi gerektiğini vesaire söylediler. Yağ pompasının arızalı olup olmadığını anlayamayız değiştir diyorsan değiştirelim dediler.

En son bugün gittiğim usta bujileri söktü çıkan bujilerin resmini ekleyeceğim, ne kadar süredir bu bujiler üzerinde olduğunu bilmiyorum. Birinci silindir de biraz kurum vardı. Kompresyon testi yaptı ancak hiç bir silindirde basınç düşüklüğü çıkmadı kendisi de bu silindirinde sıkıntı var diyemedi ama gördüğü kurumdan ötürü bu silindirde sorun var motordan kaynaklı yağ eksiltmen dedi. (Kurumda öyle çok değil, tam moturun içine yakın yerde az bir kurum)

Yardımcı olup değerlendirecek, yönlendirecek arkadaşların yorumuna ihtiyacım var. Aracımda bariz bir duman atma yokken, çekiş düşüklüğü, tekleme, rahatsız edici ses vesaire yokken yukarıda ki yazdığım durumlara göre yağ eksiltmesi motordan olabilir mi? Ne yapmamı önerirsiniz.

Ekli dosyalar

• IMG_20260502_144510.jpg
    IMG_20260502_144510.jpg
    102 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20260502_144505.jpg
    IMG_20260502_144505.jpg
    174.4 KB · Görüntüleme: 38
2015 Model 1.2 TSI aracım 96bin kmde. Aralık ayında 89 binde Doğuşta bakım yaptırdım. 5-30 Castrol yağ koyulmuştu. Bayramda yaklaşık 2200km lik bir yol yaptım. Otobanda klima açık 150-170 arası hızlarda. Yağ uyarısı verdi, yaklaşık 600ml kadar yağ ekledim ve yağ çubuğu normal seviyeye geldi. Konu ile ilgili servise götürmeyi düşünüyorum. Bu kilometrelerde servis bakımlı aracın yağ eksiltmesi garibime gitti açıkçası.
Km çok da farketmiyor bayramdan önce benzin pompası kaynaklı yağ eksiltme problemi ile ustamın dükkana 130 binde 1.2 tsi araç geldi. sahibi rektefe ile uğraşmadı 90 bine 1.4 140 beygir sıfır motor alıp taktılar. İşçilik ne verdi bilmiyorum.

Upvote 0
Km çok da farketmiyor bayramdan önce benzin pompası kaynaklı yağ eksiltme problemi ile ustamın dükkana 130 binde 1.2 tsi araç geldi. sahibi rektefe ile uğraşmadı 90 bine 1.4 140 beygir sıfır motor alıp taktılar. İşçilik ne verdi bilmiyorum.
Hocam 1.2 tsi rektefe tutmuyor. Ve zaten 1.2 tsi ve 1.4 tsi sandık motor fiyatı birebir aynı. E insan gidip tabii 1.4 tsi alır.

Upvote 0
Hocam 1.2 tsi rektefe tutmuyor. Ve zaten 1.2 tsi ve 1.4 tsi sandık motor fiyatı birebir aynı. E insan gidip tabii 1.4 tsi alır.
eğer silindirler aşındıysa dediğin gibi rektefe olmuyor benim silindirler normal çıkınca segmanla kurtardım

Upvote 0

Geri