keskking
Üye
Başaran coil ve 3.5 cm spor yay taktırmayı düşünüyorum, kullananlar varsa fikirlerini rica ederim, yapım aşaması, sonrası için kullanılabilirlik , muayeneden geçen var mı yakın zamanda vs, teşekkürler
Olur da nasıl birleştiğini bilmiyorumSelamlar, golf 7.5 2017 aracıma önlere coil, arkalara 3.5 cm spor yay düşünüyorum , fakat muayeneden geçer mi , nasıl durur bilemedim. Konu hakkında tecrübelerinizi dinlemek isterim
- keskking
- Cevaplar: 0
- Forum: Genel Konular
İki konuyu birleştirebilirmisiniz…
Hocam ben hiç bu işlere giren biri değilim fakat araştırma içerisindeyim coil öneren de var önermeyen de var o kadar karışık ki , neye karar vereceğimi bilemiyorumEl yapımı coilover'ları kesinlikle önermiyorum, ortada hiçbir mühendislik yok. 1.0 motora da 1.5'e de, arkası torsiyon olana da bağımsız olana da aynı ürünü takıp geçiyorlar. Süspansiyon doğrudan can güvenliği demek o yüzden gidin Eibach, H&R veya Vogtland gibi kaliteli markaların spor yaylarını alın çok daha iyi.
Yalnız yayı alırken üreticinin kendi sitesinden motorunuza ve süspansiyonunuza birebir uyan kodu bulup almanız çok önemli. Zamanında 1.0 torsiyonlu A3 aracıma yay alırken satıcılar Eibach 1.5 motorlar ve bağımsız süspansiyonlar için olan yayını 'tak gitsin bir şey olmaz' diyordu ama ben riske girmeyip aracıma tam uyan Vogtland yayları alıp takmıştım. Bu işler şakaya gelmez. Kısacası can güvenliğiniz için el yapımı coilover'lardan uzak durun, hem de zaten günlük kullanımda coilover’a gerek yok.