Rölantide Dalgalanma

retrica

Yeni Üye
İsim
Serkan
Araç
Caddy Sportline
Merhabalar arkadaşlar forumda yeniyim aracım 2012 caddy 2.0 Tdi cfhc motor araç 170.000
Km de araçta rölanti dalgalanması ve tekleme sorunu var bu durum sadece hararet 90 a ulaştığında oluyor yani tabiri caiz'se rölantide hırın hırın hırın diye çalışıyor ve 1000-1700 devir arasında sabit gazda al ver yapıyor yine youtube link'i bırakacağım yasak deil ise sorundan anlayan varsa lütfen bana yardım etsin önceki aracımda anlamadağım için sanayide çok çile çektim sanayiye gitmek istemiyorum sorunu kendim çözeceğim obd cihazı da satın aldım mekanikte elimden gelir şimdiden teşekkür ederim okuduğunuz için youtube link:

Obd den dtc okuması yaptığınızda hangi kodları alıyor bakılmalı öncelikle.Geçmişte uzun yıllar tdci motor kulladım fikir vermesi için bir kaç öneri verebilirim.Bu tür alver yada devir dalgalanmaları akla hava-yakıt karışımı dengesizliğini getiriyor.

-Turbo emiş ve basıç hattı üzerindeki borularda yırtık ,gevşek kelepçe vs varmı bakın.Yağ kaçakları görürseniz ipucu olur borular üzerinde.
-Turbo selenoid valfi yada değişken geometri (vgt) bıçakları takılı kalıyor olabilir bu daha çok turbo içerisinde kurum birikmesiyle oluşur.Turbo hava beslemesi yaptığı için herzaman ilk akla gelen olmalı.
-Map ve maf sensörleri doğru okuma yapamıyor olabilir temizleyip deneyin .

Upvote 0
Araçta duman atma var mı ? Herhangi bir arıza ışığı yanmıyor aracınızda doğru mu ? Çekiş düşüklüğü, yakıt artışı var mı ?

@balaban75 ile aynı şeyleri düşünüyorum ilk aklıma gelen hava-yakıt karışımı problemi oldu. Forumdaşımızın söylediklerinin haricinde emme manifoldunda ya da EGRde kurum birikmiş olabilir. Hava filtre kutusu ve hortumları bir kontrol edin yırtık/çatlak vs var mı diye.
Forumdaşımızın da söylediği gibi sensörleri mutlaka temizleyip tekrar takmayı deneyin en basit sorun burası olabilir, denemekten zarar gelmez.

Daha önce aynı sorunu yaşayan varsa forumda, nokta atışı olarak sorunun sebebini ve çözümünü söyler umarım.

Upvote 0
Obd den dtc okuması yaptığınızda hangi kodları alıyor bakılmalı öncelikle.Geçmişte uzun yıllar tdci motor kulladım fikir vermesi için bir kaç öneri verebilirim.Bu tür alver yada devir dalgalanmaları akla hava-yakıt karışımı dengesizliğini getiriyor.

-Turbo emiş ve basıç hattı üzerindeki borularda yırtık ,gevşek kelepçe vs varmı bakın.Yağ kaçakları görürseniz ipucu olur borular üzerinde.
-Turbo selenoid valfi yada değişken geometri (vgt) bıçakları takılı kalıyor olabilir bu daha çok turbo içerisinde kurum birikmesiyle oluşur.Turbo hava beslemesi yaptığı için herzaman ilk akla gelen olmalı.
-Map ve maf sensörleri doğru okuma yapamıyor olabilir temizleyip deneyin .
Sorunda burda zaten hiçbir arıza kodu yok map maf oksijen sensörü boğaz kelebeği emme manifoldu temizledim bu map ile maf ın değerleri kaç olmalı

Upvote 0
Araçta duman atma var mı ? Herhangi bir arıza ışığı yanmıyor aracınızda doğru mu ? Çekiş düşüklüğü, yakıt artışı var mı ?

@balaban75 ile aynı şeyleri düşünüyorum ilk aklıma gelen hava-yakıt karışımı problemi oldu. Forumdaşımızın söylediklerinin haricinde emme manifoldunda ya da EGRde kurum birikmiş olabilir. Hava filtre kutusu ve hortumları bir kontrol edin yırtık/çatlak vs var mı diye.
Forumdaşımızın da söylediği gibi sensörleri mutlaka temizleyip tekrar takmayı deneyin en basit sorun burası olabilir, denemekten zarar gelmez.

Daha önce aynı sorunu yaşayan varsa forumda, nokta atışı olarak sorunun sebebini ve çözümünü söyler umarım.
Araçta duman fazla yakma çekiş düşüklüğü gibi sorun yok sadece dalgalanma egr yi bir sac parçasıyla körlemişler benden önceki sahibi araç böyle yapmaya başlayınca o parçayı söktüm bi de fark basınç sensörünün bir hortumunu kesmişler dolayısıyla araç dpf dolduğunuda anlamıyor ama çözüm olmadı

Son düzenleme:
Upvote 0
Araçta duman fazla yakma çekiş düşüklüğü gibi sorun yok sadece dalgalanma egr yi bir sac parçasıyla körlemişler benden önceki sahibi araç böyle yapmaya başlayınca o parçayı söktüm bi de fark basınç sensörünün bir hortumunu kesmişler dolayısıyla araç dpf dolduğunuda anlamıyor ama çözüm olmadı
Belkide fark basınç sensörü kaynaklı bir okuma hatası var..Bazen daha detay kodlar için obd üzerinden orjinal servis cihazı ile okuma yapmak gerekebiliyor.Maf map değerlerini bilmeye gerek yok bence, sınır değerleri dışına çıkınca ecu muhakkak kod aldırır.Emiş basınç hattından da eminseniz enjektör geri dönüşlerine baktırın bazen sorunlu bir enjektör dengeleri bozabiliyor

Upvote 0
@retrica
Merhaba aşşağıda paylaştığım konuları başından sonuna kadar okursanız, ses neden kaynaklandığı açıklanmıştır,

Muhtemelen karterin içindeki yağ pompasının balans mili ‘nin aşınmasından kaynaklanıyor,

Yüksek km’li 1.6 ve 2.0 TDI araçlarda kroniktir, balans mili ‘nin değişmesi mümlündür,

Sorununuz ile ilgili konularda detaylar açıklammıştır ;

Upvote 0

Geri