İlk defa Golf alacağım önerileriniz var mıdır?

Sahibinden no ve ilan linki atmak da yasak değil, reklam vs içermiyorsa ya da ilanı kötülemediğimiz sürece de bir problem yok. Tavsiye vb. durumları için sahibinden vb ilan linkleri paylaşılabiliyor diye biliyorum.

Şunu da ekleyim attığınız aracın ilanı forumdan birinin aracı da olabilir, bu sebeple ilan özelinde herhangi bir kötüleme yapmamaya, kibar olmaya dikkat edelim derim.

Golf7 2013 model comfortline kullanıcısıyım 105lik aracım cok sıkıştırmadıgın sürece motoru öyle bi yag yakması olmuyor 3.5 4 devirde kullanırsan yag yakma oluyor bunu herkeste söylüyor alırken 2015 üstü olması lazım yalnış bilgi vermiyim teyp de bluetooth yok en büyük problem + olarak 1.2 105lik istanbul da yokuşlarda hissettiriyor gücsüzlügünü balıkesir ankara eskişehir e gittim 1.5 yıldır biniyorum hiç bir sorunu olmadı bagaja bi su aldı bide gaz kelebegi bozuldu

Euro6 motor 1.2tsi 110hp golf 7 kullandım yağ yakma gibi bir durum yaşamadım. Yağ yakma Euro5 motorlarda yaşanması muhtemel bir sorundu. Her 1.2 motora yağ yakıyor demeyelim. Ha keza şuan golf 8.5 var o yakıyor. 8.5’lar elde patladı mı diyeceğiz 😄
2 yıl 105 hp 1.2 tsi aracım oldu yağ yakma bende yaşamadım çok memnundum keşke üretimi devam etseydi

2 yıl 105 hp 1.2 tsi aracım oldu yağ yakma bende yaşamadım çok memnundum keşke üretimi devam etseydi
Sorunsuz olan ne varsa üretimini bitiriyorlar. Hocam sizin şimdiki araç 1.5 tsi idi sanırım. 1.2 den 1.5 e geçince hissedilir performans farkı veya o 2 araç arasında başka konuda fark hissettiniz mi ?

Sorunsuz olan ne varsa üretimini bitiriyorlar. Hocam sizin şimdiki araç 1.5 tsi idi sanırım. 1.2 den 1.5 e geçince hissedilir performans farkı veya o 2 araç arasında başka konuda fark hissettiniz mi ?
tabi ki fark hissedilir seviyede daha rahat gidiyor gazı daha rahat yiyor hızlanma daha iyi bir de araç arkalar bağımsız süspansiyon bunun da konfora etkisi olmuştur mutlaka.ama 1 depo ile 1.2 de istanbul şehir içi menzil 600 km idi şimdi 500-520 gibi tek dezevantajı yakıt bir tık fazla.

tabi ki fark hissedilir seviyede daha rahat gidiyor gazı daha rahat yiyor hızlanma daha iyi bir de araç arkalar bağımsız süspansiyon bunun da konfora etkisi olmuştur mutlaka.ama 1 depo ile 1.2 de istanbul şehir içi menzil 600 km idi şimdi 500-520 gibi tek dezevantajı yakıt bir tık fazla.
E haliyle şehir içinde yüksek hacim daha fazla yakar. Ben 1.2 tsi ın şehir içi yakıtından kusursuz derecede memnunum ortalama en sıkışık trafik+akıcı trafikte 7 litrelerde hep.

1.5 tsi motorun uzun yoldaki yakıt performansı nasıl acaba ?

Mesela daha yeni 1.2 tsi ile Ankara Gaziantep yolculuğu yaptım. Niğde otoyolu sabit 150-160, tag otoyolu sbt 140-150 giderek 6.5 litre yaktı ortalama ve tek depo ile 740 km yapabildim.

@yazilimci

Mümkünse 2015 veya 2016 model olmalı, 2015 modeller Euro 6 motor ile geldiği için yağ yakma sorunları sıkıcı ve masraflı şeyler ile uğraşmazsınız,

Midline Plus donanımdan uzak durun, günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan oldukça boş bir donanıma sahiptir,

Bütçeye göre Comfortline, Allstar veya Highline donanım olmalı,

Comfortline donanım olarak yeterli bir donanıma sahiptir, fakat mümkünse sürüş-konfor paketli ve ışık-görüş paketli olmasını öneririm,

Sürüş-Konfor Paketi: ön-arka park sensörleri, hız sabitleyici (cruise control), hız sınırlayıcı, media ekranında görsel park pilotu ve (geri vitese takıldığında ayna kumandası konumu Right (sağ) konumuna alınırsa sağ kapı aynası oto. olarak kaldırım seviyesini gösterme) özelliklerini içerir,

Işık-Görüş Paketi: otomatik kararan elektrokrom dikiz aynası, far sensörü, yağmur sensörü, ve (coming home - leaving home fonksiyonu) özeliklerini içerir,

2015 model Aralık ayı itibaren gelen Comfortline araçlarda Connectivity Paket standart olarak gelir,

Connectivity Paket: bluetooth telefon bağlantısı, USB bağlantısı (usb soketi) özelliklerini içerir, bluetooth telefon bağlantısı ile gelen aramaları elinizi direksiyondan kaldırmadan cevaplayabilir, USB bağlantısı ile telefonunuzu şarj edebilir ve USB üzerinden telefonu bağlayarak Spotify üzerinden “kaliteli müzik” dinleyebilir, ve yine USB soketine —>USB Flash Bellek takarak (FLAC ses kalitesinde) yüksek kaliteli müzik dinleyebilirsiniz. Hatta isterseniz SACD (Super Audio CD) kalitesinde “çok yüksek ses kalitesinde” müzik dinleme imkanı verir.

@yazilimci

Mümkünse 2015 veya 2016 model olmalı, 2015 modeller Euro 6 motor ile geldiği için yağ yakma sorunları sıkıcı ve masraflı şeyler ile uğraşmazsınız,

Midline Plus donanımdan uzak durun, günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan oldukça boş bir donanıma sahiptir,

Bütçeye göre Comfortline, Allstar veya Highline donanım olmalı,

Comfortline donanım olarak yeterli bir donanıma sahiptir, fakat mümkünse sürüş-konfor paketli ve ışık-görüş paketli olmasını öneririm,

Sürüş-Konfor Paketi: ön-arka park sensörleri, hız sabitleyici (cruise control), hız sınırlayıcı, media ekranında görsel park pilotu ve (geri vitese takıldığında ayna kumandası konumu Right (sağ) konumuna alınırsa sağ kapı aynası oto. olarak kaldırım seviyesini gösterme) özelliklerini içerir,

Işık-Görüş Paketi: otomatik kararan elektrokrom dikiz aynası, far sensörü, yağmur sensörü, ve (coming home - leaving home fonksiyonu) özeliklerini içerir,

2015 model Aralık ayı itibaren gelen Comfortline araçlarda Connectivity Paket standart olarak gelir,

Connectivity Paket: bluetooth telefon bağlantısı, USB bağlantısı (usb soketi) özelliklerini içerir, bluetooth telefon bağlantısı ile gelen aramaları elinizi direksiyondan kaldırmadan cevaplayabilir, USB bağlantısı ile telefonunuzu şarj edebilir ve USB üzerinden telefonu bağlayarak Spotify üzerinden “kaliteli müzik” dinleyebilir, ve yine USB soketine —>USB Flash Bellek takarak (FLAC ses kalitesinde) yüksek kaliteli müzik dinleyebilirsiniz. Hatta isterseniz SACD (Super Audio CD) kalitesinde “çok yüksek ses kalitesinde” müzik dinleme imkanı verir.
Kıymetli bilgiler için teşekkür ederim fakat bu bahsettiğimiz şekilde almak istersem bütçem hiç yetmiyor 2015 2016 model 220 bin civarına ancak bütçem yetiyor. Genellikle midline plus oluyor ama comfort da çıkıyor sadece bu kmde alacağımdan ne kadar verim alabilirim onu bilemiyorum. Bir de geçiş arabası gibi kullanacağım 1 1.5 yıl 25 30k km borçlarım bitince direkt highline düşük km otomatik geçmeyi planlıyorum. Bu kmler problem yaratır mı gözüm kesmiyor. Bu yüzden daha düşük km geçiş arabası olarak egeayı verip focus 3 dizel hb bile bakmayı düşünüyorum. Focus 2 focus 3.5 focus 4 fiesta ve egea kullandım bu zamana kadar. İri yarı biri olduğum için pololara sığamıyorum.

@Halilo @cagan91 @forzaGilles

Sizin de önerileriniz var ise tartışabiliriz. Günün sonunda her türlü golf alınacak ama sağlıklı olacaksa maddiyat açısından geciktirilebilir de.

Kıymetli bilgiler için teşekkür ederim fakat bu bahsettiğimiz şekilde almak istersem bütçem hiç yetmiyor 2015 2016 model 220 bin civarına ancak bütçem yetiyor. Genellikle midline plus oluyor ama comfort da çıkıyor sadece bu kmde alacağımdan ne kadar verim alabilirim onu bilemiyorum. Bir de geçiş arabası gibi kullanacağım 1 1.5 yıl 25 30k km borçlarım bitince direkt highline düşük km otomatik geçmeyi planlıyorum. Bu kmler problem yaratır mı gözüm kesmiyor. Bu yüzden daha düşük km geçiş arabası olarak egeayı verip focus 3 dizel hb bile bakmayı düşünüyorum. Focus 2 focus 3.5 focus 4 fiesta ve egea kullandım bu zamana kadar. İri yarı biri olduğum için pololara sığamıyorum.

@Halilo @cagan91 @forzaGilles

Sizin de önerileriniz var ise tartışabiliriz. Günün sonunda her türlü golf alınacak ama sağlıklı olacaksa maddiyat açısından geciktirilebilir de.
Eğriye eğri doğruya doğru konuşmak lazım. Kendi şahsi fikrimdir tabii. Hiçbir yüksek km li alman aracı, geçiş aracı olarak düşünülmemelidir. Sorun çıkartacak diye bir olay yok ancak önceki sahipleri tarafından düzgün, bakımsız, sert kullanıldıysa çok nazlı araçlardır masraf yapmaya meyillilerdir. Tüm alman araçları böyledir bu arada.

Bir egea 1.3 multijet gibi, hatta beğenilmeyen fransız araçları gibi (1.5 dci, 1.6 hdi, 1.5 bluehdi) sert kullanılsa dahi sorun açmayacak diyemiyoruz.

@forzaGilles hocam midline önermemiş. Ancak hani derseniz ki ille de Golf olsun midline plus bakabilirsiniz. Ancak ben de Golf öncesi sizin gibi durumdaydım. Golf 7 midline manuel almaktansa dizel Opel Astra J HB enjoy active (orta paket) den yana kullandım. Hiç de pişman değilim. 200 bin km ye kadar 1 tane kızdırma bujisi değişimi hariç 1 kere bile sanayiye uğramadım. Tam 1 senede 30 bin km kadar kullandım maddiyatımı düzeltince satıp Golfü aldım.

Opel üstünde 500 bin kmden fazla tecrübem vardır. Opel tavsiye ederim ben.

Opel Astra J ve K
(Kronik problemli olan motorlar hariç) doğru motor seçildiği taktirde, bence alınmasında sakınca yoktur, güzel araçlardır.

Opelde benzinli motorlara asla bulaşılmaz. Dizelde ise çok harika motorlardır. Zaten 1.3 CDTİ bildiğimiz multijet motor. Parça derdi yok, yakıt derdi yok. Ancak Astra j kasanın ruhsattaki ağırlığı 1500 kg den fazla olduğu için biraz o cüsseye yetersiz kalıyor, yine rampalarda vs üzmüyor turbolu araç sonuçta.

1.6 Cdti için ise herkesin dediği triger zincir var. Herkes kendini 120 bin kmye göre şartlandırmış ancak 220 bin kmden fazla kullanılan triger zincirlerine dahi denk geldim. Değişiminin işçiliği çok ağır, komple motor söküldüğü için (motor sökmeden yapan ustalar da var onlardan uzak durulmalıdır).

Bu arada 1.6 cdti şanzımanı ile 1.4 turbo şanzımanı aynı değildir. İkisi de 6 ileri tam otomatik olduğu için karıştırılıyor. Dizeldeki şanzıman daha hızlı, daha uzun ömürlü, daha kararlı çalışıyor.

Eğriye eğri doğruya doğru konuşmak lazım. Kendi şahsi fikrimdir tabii. Hiçbir yüksek km li alman aracı, geçiş aracı olarak düşünülmemelidir. Sorun çıkartacak diye bir olay yok ancak önceki sahipleri tarafından düzgün, bakımsız, sert kullanıldıysa çok nazlı araçlardır masraf yapmaya meyillilerdir. Tüm alman araçları böyledir bu arada.

Bir egea 1.3 multijet gibi, hatta beğenilmeyen fransız araçları gibi (1.5 dci, 1.6 hdi, 1.5 bluehdi) sert kullanılsa dahi sorun açmayacak diyemiyoruz.

@forzaGilles hocam midline önermemiş. Ancak hani derseniz ki ille de Golf olsun midline plus bakabilirsiniz. Ancak ben de Golf öncesi sizin gibi durumdaydım. Golf 7 midline manuel almaktansa dizel Opel Astra J HB enjoy active (orta paket) den yana kullandım. Hiç de pişman değilim. 200 bin km ye kadar 1 tane kızdırma bujisi değişimi hariç 1 kere bile sanayiye uğramadım. Tam 1 senede 30 bin km kadar kullandım maddiyatımı düzeltince satıp Golfü aldım.

Opel üstünde 500 bin kmden fazla tecrübem vardır. Opel tavsiye ederim ben.
mk7 1.2 bakmaktansa, bu yazdıklarınıza katılıyorum.

Merhaba hocam
Eski bir golf 6 kullanıcısı olarak yorumlamak gerekirse 6 kasanın malzeme kalitesi çok yüksekti hatta zaman zaman şimdiki son kasa life paket aracımdan da iyi olduğunu düşünüyorum.

6 kasa comfortline kullanmıştım. Aracın bakımlı olması çok önemli. Ben o zamanlar param ağır hasar kayıtlısına yetiyordu o şekilde almıştım ancak bunu asla tavsiye etmiyorum ( satarken ön yolcu airbag in çalışmadığını öğrenmiştim ). Araç ağır hasarlı olunca satışında da zorlanabiliyorsunuz.

Eğer bakımlısını bulursanız 1.4tsi 122hp olanları tavsiye ederim bunların trigerleri de zincirli olup herhangi masraf çıkarmıyorlar. Servise sorduğumda sorun çıkarmadığı sürece değişim yapılmadığını söylemişlerdi.

Bakımlı olmasının önemi yüksek çünkü baya masraf ettim. Aldıktan sonra yakıt sistemi temizliğinden tutun da en son volan değişimine kadar bir çok işlemi serviste yaptırmıştım, işlemler kayıtlı olduğu ve airbag çalışmadığını öğrenmesine rağmen gelen arkadaş aracımı almaktan vazgeçmemişti. ( tabi masrafını düştük :) )

Araç 6 ileri manueldi. 6 kasanın dsg si belki sorun çıkartabilir artık

Konfor olarak aracın yalıtım vs yılına göre oldukça başarılıydı. Ama bluetooth, hız sabitleyici gibi kullanılacak olan ekipmanlar comfortline donanımda eksik, bunların eksikliğini ararsınız.

1.2 tsi kullanmadım yorum yapamam ancak 6kasa 1.4 tsi için sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. 70.000km civarı kullandım. Sattığımda 175bin km idi.

Bir de söyledikleri gibi golf e bindikten sonra başka araçları beğenemiyorsunuz öyle bir sıkıntısı var :)

Şimdiden hayırlısı olsun, kazasız belasız

E haliyle şehir içinde yüksek hacim daha fazla yakar. Ben 1.2 tsi ın şehir içi yakıtından kusursuz derecede memnunum ortalama en sıkışık trafik+akıcı trafikte 7 litrelerde hep.

1.5 tsi motorun uzun yoldaki yakıt performansı nasıl acaba ?

Mesela daha yeni 1.2 tsi ile Ankara Gaziantep yolculuğu yaptım. Niğde otoyolu sabit 150-160, tag otoyolu sbt 140-150 giderek 6.5 litre yaktı ortalama ve tek depo ile 740 km yapabildim.
uzun yol deneyimim yok henüz

Geri