İlk defa Golf alacağım önerileriniz var mıdır?

1.2 lere problemli dediler benim baktığım kmler için hiç 1.2 tsi bakmadım nasıldır bilmiyorum.
Denk gelmedim ama ben iki allstar aldım ikisinide 150 bine gelmeden sattım toplamda ikisiyle yaptığım yol 200 yüz bin km. bir gün olsun ustaya uğramadım.servisine baktırdım. Tamamen kilometreden bağımsız bakımlı horlanmamış bir golf 7 kimseye sıkıntı çıkarmaz.

DSG den korkulması gereken 2 şey var 1 kavrama 2 mekatronik masrafıdır. Aslında baktığınız zaman toplamda tam 100 bin TL yi bulan ağır bir masraftır ancak çözümü belli olduğu için paranızın karşılığını almanız neredeyse kesindir. Bunlara dikkat edince pek korkmaya gerek yok. Tabii kullanım biçimi de çok önemlidir.

Ankara'da trafik hele ki sabah 7-9 arası ve akşam 5-7 arası çile haline geliyor. Manuel araçla işten eve gelince sol bacağımı hissetmeyecek hale geliyorum. Sabahları işe okula giderim akşamları arabayla dönerim diyen insanlardan iseniz otomatik tavsiye değil şarttır.
ben bakımlı düzgün bir dsgli bulursam zaten alacağım manuel şundan dolayı sıkıntı yaratmaz bana şuanda ankarada yaşadığım yer ile iş yerim arasında bi trafik problemi yaşamıyorum. En fazla trafik ışığında dur kalk oluyor. Dediğiniz gibi eğer konya yolu veyahut eskişehir yolu falan kullansam gerçekten dert zamanında çok yaşadım bu problemi.

Denk gelmedim ama ben iki allstar aldım ikisinide 150 bine gelmeden sattım toplamda ikisiyle yaptığım yol 200 yüz bin km. bir gün olsun ustaya uğramadım.servisine baktırdım. Tamamen kilometreden bağımsız bakımlı horlanmamış bir golf 7 kimseye sıkıntı çıkarmaz.
Dediğinize katılıyorum golfler uzun ömürlü araçlar fakat biraz şans işi maalesef hırpalanmamış temizini bulmak. Ama bi 1.2 tsi da inceleyeceğim. Düzgün zamanında bakımlıysa tabiki tercih ederim. Zaten aldığım zaman çok uzun yıllar binmeyi planlamıyorum maddiyat iyileşince düşük km otomatik alacağım her türlü.

Manuel kullanmak sizin için dert değilse, bence dizel ya da 1.2, 1.4tsi filtrelemeden alabileceğiniz en yeni, en düşük km, en temiz aracı alın.

1.2 TSI aracım hiç olmadı ancak forumda daha önce gördüğüm kadarıyla, yüksek basınç pompası/benzin karıştırma gibi bir problemden bahsedilmişti. Forumda aratıp bulabilirsiniz konuyu. 1.2TSI almayın diye söylemiyorum bunu yanlış anlaşılmasın, bu araçların özelinde dikkat etmem gereken bir nokta var mı dediğiniz için, diğer araçlardan farklı burda böyle bir konu vardı demek istedim sadece.
Bunun haricinde söyleyebileceğim her şey bütün markalarda/araçlarda geçerli olan ikinci el araç alırken dikkat etmeniz gereken noktalar olacaktır. Siz de bunu değil bu araçlar özelinde tavsiye istiyorsunuz diye anlıyorum.

Manuel kullanmak sizin için dert değilse, bence dizel ya da 1.2, 1.4tsi filtrelemeden alabileceğiniz en yeni, en düşük km, en temiz aracı alın.

1.2 TSI aracım hiç olmadı ancak forumda daha önce gördüğüm kadarıyla, yüksek basınç pompası/benzin karıştırma gibi bir problemden bahsedilmişti. Forumda aratıp bulabilirsiniz konuyu. 1.2TSI almayın diye söylemiyorum bunu yanlış anlaşılmasın, bu araçların özelinde dikkat etmem gereken bir nokta var mı dediğiniz için, diğer araçlardan farklı burda böyle bir konu vardı demek istedim sadece.
Bunun haricinde söyleyebileceğim her şey bütün markalarda/araçlarda geçerli olan ikinci el araç alırken dikkat etmeniz gereken noktalar olacaktır. Siz de bunu değil bu araçlar özelinde tavsiye istiyorsunuz diye anlıyorum.
Evet evet bu araçlar özelinde tavsiye istiyorum. Onun dışında normalde yapılması gerekenleri yapıyorum. Biraz tecrübem var ama vag grubunu hiç kullanmadım daha önce. Aratıp o konuyu da inceleyeyim teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben daha önce vag grubu kullanmadım hep ford kullandım. Ama artık golfe geçeceğim öyle ya da böyle. Elimde ortalama 850-900 bandında bütçem var bununla 220-240km golf 7 1.6 tdi mi önerirsiniz ya da biraz daha düşük km golf 6 1.6 tdi mı önerirsiniz. Alırken neye dikkat etmeliyim? Gencim alınca far stop gibi kendimce ekstralar koymayı düşünüyorum. Amacım arabadan zevk almak. Siz bu konuda ne önerirsiniz? Çok km takıntım yok ama max bu kmler bakıyorum.
yağ yakması + satarken zorluk çekmemek adına 1.2 tsi motordan uzak durun

2015 ve üzeri 1.4 tsi 125'lik dsg (ağır bakımlar + dsg bakımı yapılmış olan)
2016 ve üzeri 1.6 tdi 110'luk euro 6 motorlu (ağır bakımlar + dsg bakımı yapılmış olan)

minimum paket hem donanım eklerken hem satarken zorlanmayacağız için comfortline olmalı.

2016 ve üzeri comfortline araçlarda genelde aşağıdaki paketler olabiliyor, araç bakarken göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

ışık paket: far yağmur sensörü + kararan dikiz aynası
sürüş konfor paket: ön arka park sensörü + hız sabitleme

2016 ve üzeri 1.6 tdi 110'luk euro 6 motorlu (ağır bakımlar + dsg bakımı yapılmış olan)

minimum paket hem donanım eklerken hem satarken zorlanmayacağız için comfortline olmalı.

2016 ve üzeri comfortline araçlarda genelde aşağıdaki paketler olabiliyor, araç bakarken göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Bahsettiğiniz kombinasyonlar harika çok inceledim onları fakat bütçem o kadar çıkmıyor çıkabiliyor olsa kafamdaki araçları söylediniz direkt. Bu dedikleriniz doğrultusuna bakmaya çalışayım. Teşekkür ederim öneriniz için.

Bahsettiğiniz kombinasyonlar harika çok inceledim onları fakat bütçem o kadar çıkmıyor çıkabiliyor olsa kafamdaki araçları söylediniz direkt. Bu dedikleriniz doğrultusuna bakmaya çalışayım. Teşekkür ederim öneriniz için.
hayırlısı olsun şimdiden. ankara iskitlerdeki tarcanlar iyidir zamanında gitmiştim. (bayilik sonrası açılan ilk şube diye biliyorum). sağlam bir ekspertiz sonrası eğer araç otomatikse kesinlikle dsg ustasınada gösterin derim. son olarak yüksek km dizel araç almaktansa yüksek km benzinli tercih etmeniz satarkende bakım tarafında da daha karlı olacaktır.

Bir de aramıza katıldığınız belli olsun diyip sizi tanışma konusuna da yönlendirmek isterim @yazilimci

Son düzenleme:
Öncelikle foruma hoşgeldiniz ben 4 adet golf kullandım ilk olarak2010 model 1.4 tsi 122 hp dsg trendine paketti doldurdum sattım
2 .golf 6 1.6 tdi highline aldım 160.000 kmde sorunsuz kullandım dolu dolu keyif aldım
3. Olarak 2016 1.4 tsi 125 hp dsg highline aldım çok ama çok daha güzeldi ağır hasar kaydı vardı maddi şartlardan dolayı sattım
4. Olarak 2016 model mk7 highline dsg cam tavan Anahtarsız çalıştırma aldım mavi içi bej hep hayalimdi sonradan acc şerit takip yaptık yarı otonom sürüş oldu
Uzun yol şehir içi fark etmeksizin konforlu keyifli yolculuklar yaptım modifiye yapmak ap ayrı bir keyif dsg konusunda hiç sorun yaşamadım bakımlarını eksiksiz yapıp adabına göre park edip ani hızlanmalardan kaçındım hiç pişman olmadım

Benim de şahsi düşüncem yüksek model araçtan yana ancak arkadaşın bütçesine göre en temiz alabileceği araç Golf 6 1.4 tsi 122 hp manuel. 8.5 yıl kullandım sattım şuan golf 8 1.0 etsi dsg kullanıyorum inanın özletiyor kendini Golf 6 bambaşka bir araçtı kalite olarakta bence Golf 7 den üstün bir araç Golf 6 geçen yıl 2012 model Golf 6 pulse paket manuel değişensiz 4 parça lokal boyalı 96.500 kmde ki aracımı 850 bin tl ye sattım arkadaşa fikir olması açısından yazdım.

1.2 ler yağ yakıyor derken ? Yukarıda da belirttiğimiz gibi euro 5 motorlu 1.2 ve 1.4 tsi motorların çoğunda yağ yakma durumu mevcut. Ezbere konuşmanın bir mantığı yok. Aracım 150 binde son bakımını 1000 km önce yaptırdım yağ olması gerektiği gibi çıktı. Hatta uzun yolda olduğum için 15 bin bakımını 16 bin km ye kadar uzattım.

Siz nereden böyle bir şey uydurdunuz anlamadım. Çevremde birçok insanda 1.2 tsi golf var. Ve ben de dahil hiçbir kimse sanayiye, servise bakım harici de gitmedi.

Satarken zorluk diyorsunuz açın bakalım ilan sitesini. 2013-2016 model yılları arasındaki 1.2 tsi golf 7 ilan sayısı ile 1.4 tsi golf 7 ilan sayısına bakın. Bakmayın direkt ben söyleyeyim: 1.2 Tsi da 1199 tane ilan 1.4 tsi da ise 983 tane ilan var. Neye göre zorluk kime göre zorluk ????. Bu ülkede her türlü zaten golf 7 satılıyor. Ancak uzun durun gibi söylemler yanlış.

Şu konuda hak verebilirim size : 1.2 TSİ ve 1.4 TSİ fiyat farkı yok. İki araç da aynı paraya satılıyor. Ancak 2016 yılına baktığımızda sıfır km 1.2 tsi 80 bin TL ye satılırken 1.4 Tsi 82 bin TL ye satılıyordu (kampanya vardı çok iyi hatırlıyorum). Giderim aynı paraya 1.4 ünü de alırım denilebilir.

Yakıt ekonomisi+performans+motor sorunsuzluğu+(175 nm torktan dolayı) dsg sorunsuzluğu kombinasyonuna sahip olmak. İsteyen adamın tercih ettiği motordur. Zaten 1.2 ve 1.4 motorlar arasında fark yok. Birbirlerinin downsize edilmiş halidir. 1.2 yağ yakıyor ise 1.4 te yağ yakar.

Geri