Spor Yay H&R mi Eibach mi?

Merhaba , daha önce golf 6 aracımda 3 cm eibach pro kit yay kullandım çok memnundum. Arabayı çok alçaltmaz yol tıtuşun artar ve iyi hissettirir orijinale göre konfor biraz zayıflar ama alışırsın rahatsız etmez. Dün seat Leon 2016 aracıma XT 4 cm yay aldım. Hissiyatlarım şöyle yay yumuşak gibi ama çalışma aralığı çok az yani biraz sert bir yerden geçince hemen son noktaya geliyor ve sertleşiyor. Yani sekmeler yumuşak yumuşak ama hızlı kasisten geçersen ve ya köprü bağlantısı gibi çukurdan geçtiğimde o yaylanma yumuşak şekilde başlayıp sert bitiyor. Sonuç olarak çok memnunum diyemem. H R kullanmadım ama bu zamana kadar sert diye duydum hep . Tahminimce xt gibi olabilir . Pro kit dediğim gibi çok alçaltmaz yani spor yay olduğunu arabacı olan adam anlar ancak ama kullanışlı iyidir.

Aynı arabada değil ama değişik araçlarda,Eibach'ıda H&R'yide kullandım,şuan Vogtland kullanıyorum.
Üçüde gözüm kapalı alabileceğim yaylar,benim şahsi izlenimim aralarında en konforlusu Vogtland sonra Eibach,H&R bir tık sert kalıyor bunların yanında,ama spor yayın amacı konfor değil,olaya oradan bakarsan H&R en sporyif karakter gösteriyor doğal olarak.

Spor yay konusu baya hassas,konuya uzaksaksan iyicce araştırılması önemli.
2 farklı araçta ama aynı model motor araçta aynı yayı kullanırsın,birtanesi farklı karakter diğeri farklı karakter gösterebilir,neden?
1-Birinde kaliteli lastik vardır,diğerininki neüdüğü belirsiz kötü bir lastiktir!
2-Jant ebadı çok önemli,17'de farklı,18'de farklı 19 inch'te farklı dinamikler alırsın.
3-Jant kalitesi çok önemli,birinde orjinal hafif jant vardır,diğerinde ağır replika.
Dolayısıyla birinin sahibi A markasını överken diğeri yerin dibine sokar!

Yay alırken mutlaka aracınıza uygun olan yayı alın,pisada çoğu yay ilanı şu başlıkla satılıyor:GOLF 7 SPOR YAY..
Halbuki bu yanlış,1.2tsi'ınki farklı,1.6TDI'ınki farklı,1.4tsi'ınki farklı!Neden?
Önde motor ağırlığından dolayı,arkada BaapımsızTorsiyon farkından dolayı!
Hepsinin kodları farklı,aracınıza uygun olanı sipariş ederek alın.Bu olay sadece bu büyük mar yalnız,diğer uyduruk uzakdoğu yaylarında vs yok.
Yorumlara aynen katiliyorum. Hr en serti eibach orta vogtland hepsi dengeli. Vogtland tavsiye ederim. Butun gun nurburgring de gezen hr alabilir. Yorumlar ulkemizin yollari dikkate alinarak yapilmistir.

Geri