kneck
Yeni Üye
- İsim
- Cenk
- Araç
- Vw Golf 8.5 Style 116PS
Selamlar, 14 yıldır Golf kullanan biri olarak bir günlük seyahatimde BYD Seal U DM-i kiraladım. Toplam 500 km yol yaptım, izlenimlerimi paylaşmakl istedim:
Özetle: BYD Seal U konfor ve donanım paket olarak güzel görünüyor (insanlar niye bu aracı tercih ediyor sorularım azaldı), birebir karşılaştırmak gövde tipi yüzünden çok doğru olmaz ancak bir Golf’ten sonra o sürüş netliğini ve yol tutuş güvenini aratıyor.
Tasarım ve Malzeme Kalitesi
- Dış Tasarım: Araç dışarıdan bakıldığında oldukça heybetli ve şık bir duruşa sahip.
- Kalite Hissiyatı: Kapıyı ilk açtığınızdaki o "tok" hissiyat gerçekten başarılı. İç malzeme kalitesinin benzer sınıf Alman araçlarını aratmadığını söyleyebilirim. Tabii araç henüz 5.900 km’de olduğu için uzun vadeli kondisyonunu zaman gösterir.
Kullanışlılık ve Konfor
- Donanım: Elektrikli koltuklar ve elektrikli bagaj büyük rahatlık. Bunlar Golf'te de aradığım özellikler.
- Menüler ve Arayüz: Menüler ve arayüz bir araç için üretilmiş gibi değil. Biraz ucuz android tablet arayüzü havasında. Kullanımı akıcı olan multimedya ekranı çok büyük olmasına rağmen butonlar araç kullanırken kullanılmak için fazla küçük. Bence gelişim noktaları çok belirgin. (35 yaşında bilgisayar ve telefonlarla içli dışlı biriyim)
- Süspansiyon: Süspansiyonlar şehir içindeki bozuk yollarda ve çukurlarda oldukça başarılı; konforlu bir sönümlemesi var.
- Görüş Açısı: SUV gövde yapısı sayesinde trafiğe daha hakim bir pozisyonda oturuyorsunuz.
- Elektrikli sürüş: Elektrik ve benzinli motor arası geçişleri pürüzsüz. Açıkçası sadece elektrik ile ilerleyebilmek ve gerektiğinde benzinli motorun orada olması konsept olarak çok güzel. Uzun dönem kullanımda ve işin servis kısmı düşünüldüğünde biraz göz korkutuyor.
- Far ve Ekran Karmaşası: Farlar manuel modda ve kısalar açıkken ekranlar güneşli havada inanılmaz karanlık kalıyor, ekran parlaklık ayarı işe yaramıyor, bilmeyen biri için bence tehlikeli bir durum. Sensörün far kumandasına bu kadar bağlı olması garip ama "Auto" moduna alınca düzeliyor.
Sürüş Dinamikleri
- Hissiyat: Gaz ve direksiyon tepkileri Golf’e göre aşırı yapay ve hissiz kalıyor.
- Frenler: İlk sürüşte frenler inanılmaz hassas geldi ama dozajlamasına yaklaşık 5 dakika içinde alıştım.
- Uzun Yol: Şehir içinde bu hissizlik bir sorun yaratmasa da, uzun yolda direksiyonun tepkisizliği bazen güvensiz hissettirecek kadar rahatsız edici olabiliyor.
Özetle: BYD Seal U konfor ve donanım paket olarak güzel görünüyor (insanlar niye bu aracı tercih ediyor sorularım azaldı), birebir karşılaştırmak gövde tipi yüzünden çok doğru olmaz ancak bir Golf’ten sonra o sürüş netliğini ve yol tutuş güvenini aratıyor.