Lastik Basınç Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Skyline
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Skyline

Katılımcı Üye

İsim
Musa
Arkadaşlar, havaların ısınmasıyla Clio aracımın lastiğini yazlıklara geçirdim geçtiğimiz hafta, kendi dijital pompamla kontrol etmek istediğimde basınç 2 lastikte 65 psi civarı çıkıyor, 2 lastik sorunsuz, cihazımı başka araçlarda kontrol ettim onlarda da sorun yok. 65 çıkan lastiklerimi baya indirdim, içinden çok az su da çıktı, indirmeme rağmen bu sefer de 75 psi çıkmaya başladı. Az önce benzin istasyonuna gittim, orada da 5-19-25-35 gibi değerlerde değişip durdu sürekli lastikler. Neden olabilir?

Arkadaşlar, havaların ısınmasıyla Clio aracımın lastiğini yazlıklara geçirdim geçtiğimiz hafta, kendi dijital pompamla kontrol etmek istediğimde basınç 2 lastikte 65 psi civarı çıkıyor, 2 lastik sorunsuz, cihazımı başka araçlarda kontrol ettim onlarda da sorun yok. 65 çıkan lastiklerimi baya indirdim, içinden çok az su da çıktı, indirmeme rağmen bu sefer de 75 psi çıkmaya başladı. Az önce benzin istasyonuna gittim, orada da 5-19-25-35 gibi değerlerde değişip durdu sürekli lastikler. Neden olabilir?

kaliteli bir yerde nitrojen gazı bastır kontrol et bakalım ne olacak…

İçinden su çıktıysa lastiklerin —>janttan ayrılıp sökülerek, lastiklerin içi kısmının kurutulması gerekir yoksa lastiğin yapısına cord’larına zarar verir, içten lastiği çürütürsünüz,

65 psi değerler çok utopik değerlerdir, sökülüp içerde ne sıkıntılar varsa giderilmesi lazım acilen.

Bu tür bir basınç ölçer kullanıyorum ve doğru ölçtüğünü düşünüyorum.
Önerilen değerlerde hava basmaya gayret ederim.
1776517875004.jpeg

Arkadaşlar, lastikçiye gittim. 22 ölçtü, baya düşmüş. Birde sibobun ucundaki kısmı sanırım fazla sıkmışlar, onu biraz yukarı getirdiler, düzeldi. Para bile almadılar

Geri