99 golf için hangi yağ???

ubtatto

Yeni Üye
İsim
uğur
Araç
Golf 4
selam 1 hafta önce golf 4 sahibi olduk.araştırmalarım yönünde hatta satın aldığım kişide castrol magnatec 10w-40 yağ koyduğunu söyledi.birçok kişide LM alman ürününden memnun kaldığını söylüyor.yine araştırdığım kadarıyla 10w-40 yağ yarı sentetik bir yağ.araç 235.000 km'de ve bulunduğum yer datça , sıcağı olan ancak trafiği olmayan bir yer.ufak bir yer olmasından dolayı maalesef ne her aradığımı bulabiliyorum nede adam gibi anlayan usta.sizden ricam öncelikle internetten güvenle ucuza bu araca parçaları nereden alabilirim.yağ arıyorum her sitede farklı fiyatlar var ancak piyasada çok sahtelerinin olduğunu söylediler bu yüzden kime güvenip nereden alım yapabileceğimi bilemedim doğrusu.
bir sorum da 10w-40 yarı sentetik yağ mı koymalıyım yoksa 5w-40 tam sentetik yağ koysam dahamı iyi olur...bulunduğum yerde orjinal servis olmadığı için olabildiğince internetten orjinal parçalar alıp buradaki ustalardan işçilik almayı planlıyorum...

selam 1 hafta önce golf 4 sahibi olduk.araştırmalarım yönünde hatta satın aldığım kişide castrol magnatec 10w-40 yağ koyduğunu söyledi.birçok kişide LM alman ürününden memnun kaldığını söylüyor.yine araştırdığım kadarıyla 10w-40 yağ yarı sentetik bir yağ.araç 235.000 km'de ve bulunduğum yer datça , sıcağı olan ancak trafiği olmayan bir yer.ufak bir yer olmasından dolayı maalesef ne her aradığımı bulabiliyorum nede adam gibi anlayan usta.sizden ricam öncelikle internetten güvenle ucuza bu araca parçaları nereden alabilirim.yağ arıyorum her sitede farklı fiyatlar var ancak piyasada çok sahtelerinin olduğunu söylediler bu yüzden kime güvenip nereden alım yapabileceğimi bilemedim doğrusu.
bir sorum da 10w-40 yarı sentetik yağ mı koymalıyım yoksa 5w-40 tam sentetik yağ koysam dahamı iyi olur...bulunduğum yerde orjinal servis olmadığı için olabildiğince internetten orjinal parçalar alıp buradaki ustalardan işçilik almayı planlıyorum...
Aracın motoru nedir, kaç ps veya kw güce sahip..? Benzinli -Dizel ? LPG var mu..?

Upvote 0
Hayırlı uğurlu olsun ancak motor bilgisi vermemişsiniz.

Uzmanparça sitesini geçen gün forumda tavsiye etmişlerdi birebir tecrübem yok.

İnternetten almak istemezseniz de sanayide parçacılardan temin edebilirsiniz. En güvenli yol budur.

Şunu unutmayın, hiçbir yağ piyasa fiyatında 300 lira dahi ucuz olmaz hepsinin belli bir fiyatı vardır eğer daha fazla miktarda ucuzsa yağ sakın almayın. Dükkan dükkan site site sadece 100-200 lira oynamalıdır en fazla fiyat farkı olarak.

Düz 1.6 motor ve LPG’li olduğunu varsayarak sıcak iklimde yaşadığınız için 5w40 -10w40 farkı sizi ilgilendirmiyor. Bundan dolayı piyasadaki tür ve marka çeşitliliğinden dolayı 10w40 yağ kullanmanızı öneririm.

10w40 magnatec iyidir. En kaliteli yağlardan birisidir. Eksiltme olursa yine farklı marka önerileri yaparız.

Upvote 0
Uzun süredir 10W-40 yağ konuluyorsa sizin de 10W-40 ile devam etmeniz yerinde olacaktır diye düşünüyorum.
İlk marş sonrası hareket sürenizi bir tık arttırmayı unutmayın, kalın yağ kullanıldığı için ilk yağlama biraz daha geç olacaktır (yağ daha geç ısınacaktır)

Tereddütünüz 5W-40 mı 10W-40 mı ise aralarındaki fark soğuk havalarda ortaya çıkacak bir fark olduğu için sizi pek de alakadar eden bir konu yok. Soğuk havalardan kastım Erzurum, Kars iklimi en iyi ihtimalle. Hatta daha sıcak iklimlerde 10W-40 daha iyi bir tercih.

Tam-sentetik, yarı-sentetik konusunda da ben yerinizde olsam daha uygun olan 10W-40 yarı sentetik yağı tercih ederdim. Tam sentetik yağların asıl olayı uzun değişim aralığı sunabilmesi, ama 235bin kmyi aşmış bir motorda benim tavsiyem motor yağı değişim aralığını uzun bırakmamak yönünde olacağından 5W-40 gereksiz bir seçim olur.

İnternetten orjinal yağ olmak konusuna gelecek olursak ben online pazar yerlerine ve diğer yedek parça sitelerine pek güvenemiyorum. Bu sebeple distribütörünün internetten direkt satış yaptığı Liqui Moly ve Mobil1 markalarına yöneliyorum.

Egemot ve Bar oto Liqui Moly Türkiye Distrübötürü: https://shop.egemot.com.tr/ , https://liquimoly.com.tr/

Cleanpex Mobil1 Online Yetkili Satıcısı: https://www.cleanpex.com.tr/

Son düzenleme:
Upvote 0
evt. bilgileri biraz eksik girmişim. tam olarak 99 model 1.6 sr motor üzerinde atiker lpg mevcut otomatik şanzımanlı... peki castrol magnatec yeterli bir yağmıdır, yoksa teknolojik olarak daha iyi yağ varmıdır kullanabileceğim..
birde aynı markanın misal liqui moly markanın birkaç çeşit 10w-40 yağı var , aracım için hangi modeli alacağımı nasıl seçeceğim acaba?

Son düzenleme:
Upvote 0

Bu ürünü kullanabilirsiniz VW 501 01, VW 502 00, VW 505 00 onaylarına da sahip.
arkadaşların direkt golf 4 1.6 için tecrübe ettiği başka yağlar varsa tavsiye edeceklerdir.
Ben daha önceki 2 honda civic aracımda bu yağı kullandım 190bin km sonrasında ve çok memnundum. İzmirde yaşadığım dönem atmosferik motorun hakkını vererek kullanmama rağmen çok sıcak havalarda dahi yağ sıcaklığım stabildi.

Upvote 0

Geri