Turka Araç Muayene

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arnavutköydeki istasyon tanıtılmış herşey teknoloji :) sıfır araç haricinde bu muayeneden geçmek bence zor izlemelisiniz aracın herşeyine bakıyorlar emar çekiyorlar resmen…
Aslinda olması gereken o ama ülkede neler neler varken dikkat çekmiyor o tür şeyler

En buyuk eglence partikul iptali kat iptali downpipe kullanicilarina olacak.
Partikül-Adblue dan dolayı sorun çıkacağını sanmıyorum çıkarsa yandık o halde.

Peugeot Boxer ı satıp elektrikli Ford transit alırım daha da dizel bir araca hayatta bulaşmam. Benim gibi %90 dizel kullanıcısı da aynı fikirde olacaktır.

Partikül-Adblue dan dolayı sorun çıkacağını sanmıyorum çıkarsa yandık o halde.

Peugeot Boxer ı satıp elektrikli Ford transit alırım daha da dizel bir araca hayatta bulaşmam. Benim gibi %90 dizel kullanıcısı da aynı fikirde olacaktır.
Elektrikli ticari acayip mantıklı geliyor nedense

Elektrikli ticari acayip mantıklı geliyor nedense
Menzil yok maalesef Burak hocam.

Transit 350 l (269 hp) modelinde şu yaz ayında klima açık olduğunda tek depo ile sadece 160 km civarlarında gidiyorsunuz. Bir de biraz ağır yük attığınızı düşünün.

Günlük kargo işi ile uğraşan veya bir yerden bir yere şehir içi belirli ve sabit rotası olan adama uyabilir ancak benim iş hayatıma kesinlikle hitap etmiyor. Ülkenin %90-95 ine de hitap etmiyor emin olun.

Daha uzun yoldan bahsetmedim bile….

Menzil yok maalesef Burak hocam.

Transit 350 l (269 hp) modelinde şu yaz ayında klima açık olduğunda tek depo ile sadece 160 km civarlarında gidiyorsunuz. Bir de biraz ağır yük attığınızı düşünün.

Günlük kargo işi ile uğraşan veya bir yerden bir yere şehir içi belirli ve sabit rotası olan adama uyabilir ancak benim iş hayatıma kesinlikle hitap etmiyor. Ülkenin %90-95 ine de hitap etmiyor emin olun.

Daha uzun yoldan bahsetmedim bile….
Aslında mantıklı geliyor derken kastettiğim buydu.

Çok batarya atsan çok ağır oluyor kantar sınırlarını aşıyor. Az batarya da dediğiniz gibi oluyor. Ondan dolayı baya sıkıntı

Yeni firma ile işler iyice çığrından çıkacak gibi... bi yandan mevcut lakayit ve standardını kaybetmiş firma gitmesi iyi oldu. Fakat yeni gelen firmayla denetimler ve kontroller sıkılaşacak, işleri zorlaştıracak.

Aslında mantıklı geliyor derken kastettiğim buydu.

Çok batarya atsan çok ağır oluyor kantar sınırlarını aşıyor. Az batarya da dediğiniz gibi oluyor. Ondan dolayı baya sıkıntı
Haklısın hocam.

Bazı sıkıntıları çekmeyi göze alarak dizel ticariyi ; elektrikli ticariye çevirmek de aklımızın ucundan geçmiyor değil.

Benim araba yük atsan da atmasan 100 km’de 11 litre ortalamaya sahip. Kilometrede 9 lira yakıyor ve katlanılmayacak düzeye geliyor. Belki bu araçla nakliye yaparak para kazanan adamı çok etkilemiyor ona göre fiyat veriyor ancak ben bizim malzemeleri taşıdığım için yakıtı çok göze batmaya başladı.

Deposu da 7500 liraya doluyor pompacı arkadaşları “fulleyelim depoyu” demeyi unuttum gerçekten :)

Elektrikli aracın uygun yürütme ve bakım maliyetleri hep bu sebeple kafamı kurcalıyor. Şehir içinde yeterli gelir menzili ancak uzun yolda rezillik çekmeyi göze alacak hale dahi geldim. Mazota gelen zamlar durmayacak çünkü.

Haklısın hocam.

Bazı sıkıntıları çekmeyi göze alarak dizel ticariyi ; elektrikli ticariye çevirmek de aklımızın ucundan geçmiyor değil.

Benim araba yük atsan da atmasan 100 km’de 11 litre ortalamaya sahip. Kilometrede 9 lira yakıyor ve katlanılmayacak düzeye geliyor. Belki bu araçla nakliye yaparak para kazanan adamı çok etkilemiyor ona göre fiyat veriyor ancak ben bizim malzemeleri taşıdığım için yakıtı çok göze batmaya başladı.

Deposu da 7500 liraya doluyor pompacı arkadaşları “fulleyelim depoyu” demeyi unuttum gerçekten :)

Elektrikli aracın uygun yürütme ve bakım maliyetleri hep bu sebeple kafamı kurcalıyor. Şehir içinde yeterli gelir menzili ancak uzun yolda rezillik çekmeyi göze alacak hale dahi geldim. Mazota gelen zamlar durmayacak çünkü.
Şehir içi komple çalışıyorsan alınır da şehir dışı yok ya. 100 km menzil desen yine korkunç oluyor.

Maliyet olarak çok uygun olur ama işte sıkıntı menzil ve batarya ağırlığı.

Yani yukarı tükürsem aşağı tükürsem olayı bu

Geri