Volkswagen İyi Niyet Garantisi Nasıl?

En sorunsuz:

Golf 8.5 impression

En azından şuanlık
Aynı civic kaderi yaşıyor onlar da. Ben daha şikayet duyamadım. Konu açmıştım 8.5 imperession alınır mu uzun yol için diye. Sizler de alınır demiştiniz. Araca çok okeydim.

Ancak fiyatları öyle bir artmaya devam ediyor ki akıl alır gibi değil. Her hafta 30 bin koyuyor üstüne. 1600 lira üstü paralar istenmeye başlanıyor. Bir de nakite kolay dönüştürmek adına hatasız araçlar alırım sadece. Hatasız ibaresi eklendiği an 100 lira daha ekleniyor araca. 😀

Bundan dolayı 200-300 daha eksik olsun diye 1.0 a bakayım dedim onda da kimle konuşsam böyle motor olayını anlatınca kaldı.

Aynı civic kaderi yaşıyor onlar da. Ben daha şikayet duyamadım. Konu açmıştım 8.5 imperession alınır mu uzun yol için diye. Sizler de alınır demiştiniz. Araca çok okeydim.

Ancak fiyatları öyle bir artmaya devam ediyor ki akıl alır gibi değil. Her hafta 30 bin koyuyor üstüne. 1600 lira üstü paralar istenmeye başlanıyor. Bir de nakite kolay dönüştürmek adına hatasız araçlar alırım sadece. Hatasız ibaresi eklendiği an 100 lira daha ekleniyor araca. 😀

Bundan dolayı 200-300 daha eksik olsun diye 1.0 a bakayım dedim onda da kimle konuşsam böyle motor olayını anlatınca kaldı.
Hocam 8 impression ile 8.5 impression arası gerçekten çok fark var. Ayni paket değil gibiler. 8 kasası harbiden boşlar boşu

20 bin km de falan bulursunuz diye düşünüyorum 1600 civarına.

İşin ilginç yanı 6000 km den düşük olanlar 1800 istiyor. Çok değişik bı fiyat skalası var. 20 bin km 200 bin lira fark ilginç

@Atesci
Yetkili serviste sıfırdan motoru değişmiş ve 2 yıl garanti verilmiş aracı almak mantıklı olmaz mı sizce hocam ?
Yeni taktıkları motor da artık sorunsuz bir seri ise...
Hocam dıştan bakınca mantıklı duruyor. Bir yerde "0" motor sahibi oluyorsunuz yani. Ama gel gelelim ki bunun ülkemizdeki etkisine, "ARABA ÖLMÜÜŞ MOTOR YEMİŞ YATAK SARMIŞ" gibi mübalağalarla insanı malından da soğutuyorlar almak istedikleri maldan da.

Bu işin alım satımını yapanlara lafım yok elinde bekleyeceğini bilen aracı almazlar. Ama bir biniciye kesinlikle almasını öneririm. Motoru değişmemiş bir araçtansa garantisi var en azından. Ama işte gel gelelim ki satma kısmına gelince biraz oyalıyor bu araçlar. Hatırlanır mı bilmem alternatörü değişene de pis kaka gözüyle bakılıyordu demek ki bozulmuş diye. Şu an alternatörü değişmiş araç bulan dünyada cenneti yaşıyor. Aynı hesap bence.

Trafikte gördüğümüz n13 motorlu 320ied'lerin neredeyse yarısına motor yapılmış veya sandık motor atılmıştır. Gel gelelim ki bu araçlarda dert edilmiyor ama golfün kitlesi genel olarak kıl ve hassas olduğu için hala 1.2 tsi yağ yakan arabaya sandık motor koyanların aracının değerinin düşmesini tartışıyoruz...

Hocam 8 impression ile 8.5 impression arası gerçekten çok fark var. Ayni paket değil gibiler. 8 kasası harbiden boşlar boşu

20 bin km de falan bulursunuz diye düşünüyorum 1600 civarına.

İşin ilginç yanı 6000 km den düşük olanlar 1800 istiyor. Çok değişik bı fiyat skalası var. 20 bin km 200 bin lira fark ilginç
Çok haklısınız hocam dediğiniz gibi alakası olmayan 2 tane impression gerçekten.

Daha 2 gün önce hatasız 20 bin km Life 1.5 etsi füme renkli (rengin tam adını bilmiyorum) ilanda 1800 dü satılmış bugün. Büyük ihtimalle 1780 civarına gitmiştir. Sanki hem otomatik, hem daha dolu aracı daha uygun fiyata almak daha mantıklı gibi :)

Hem Manuel hem düz motor diye kıymete mi bindi anlamıyorum.

Hocam dıştan bakınca mantıklı duruyor. Bir yerde "0" motor sahibi oluyorsunuz yani. Ama gel gelelim ki bunun ülkemizdeki etkisine, "ARABA ÖLMÜÜŞ MOTOR YEMİŞ YATAK SARMIŞ" gibi mübalağalarla insanı malından da soğutuyorlar almak istedikleri maldan da.

Bu işin alım satımını yapanlara lafım yok elinde bekleyeceğini bilen aracı almazlar. Ama bir biniciye kesinlikle almasını öneririm. Motoru değişmemiş bir araçtansa garantisi var en azından. Ama işte gel gelelim ki satma kısmına gelince biraz oyalıyor bu araçlar. Hatırlanır mı bilmem alternatörü değişene de pis kaka gözüyle bakılıyordu demek ki bozulmuş diye. Şu an alternatörü değişmiş araç bulan dünyada cenneti yaşıyor. Aynı hesap bence.

Trafikte gördüğümüz n13 motorlu 320ied'lerin neredeyse yarısına motor yapılmış veya sandık motor atılmıştır. Gel gelelim ki bu araçlarda dert edilmiyor ama golfün kitlesi genel olarak kıl ve hassas olduğu için hala 1.2 tsi yağ yakan arabaya sandık motor koyanların aracının değerinin düşmesini tartışıyoruz...
1.2 tsi motor tamir tutmadığı için mecburi sandık atılıyor. Üstüne üstlük 1.2 ve 1.4 motor fiyatı neredeyse aynı olduğu için 1.2 tsi motorlu aracı 1.4 tsi a çeviriyorlar (ilanların birçoğu da böyledir) ancak ilan satar fiyatında normalden daha ucuza gidiyor.

@Atesci

Bu konuyu şimdi sizden duydum. Sanıyorum yaygın bir sorun değil. Zira vag grubundaki 1.0 motorları hep sağlamlığı ile duymuştum.

Meraktan şöyle kabaca interneti bir araştırdım ancak Türkçe içerikler haricinde motor yiyen bulabildiğim tek bir yabancı konu oldu.

İngiliz forumunda, 2021 troc 1.0 tsi sahibi açmış konuyu geçen yıl. Uzun süreli kiralama bitiminde çok memnun kaldığı için bayiden aracın kalan kısmını ödeyerek satın almış. Sadece 2 ay sonra 70.800KM de iken bir gün arabaya binip çalıştırmış ve daha hareket etmeye fırsat bulamadan kaputtan duman çıkmış. Sonuç yağsız kalma sonucu biyel kolu ve krank mili neredeyse bir birine kaynamış.

Anlattığnız olayın aynısı.

Yine de bence araç sahibi arkadaşın endişelenip aracından soğumasına gerek yok. Bu yıl ve motor da milyon tane araçtan belki 50-100tanesi etkilenmemiştir. Sonuçta bu motorlar sadece golf de yada Volkswagen de değil Audi, Skoda, Seat hepsinde kullanıldı. Yaygın bir şey olsaydı duyulurdu.

@Atesci

Bu konuyu şimdi sizden duydum. Sanıyorum yaygın bir sorun değil. Zira vag grubundaki 1.0 motorları hep sağlamlığı ile duymuştum.

Meraktan şöyle kabaca interneti bir araştırdım ancak Türkçe içerikler haricinde motor yiyen bulabildiğim tek bir yabancı konu oldu.

İngiliz forumunda, 2021 troc 1.0 tsi sahibi açmış konuyu geçen yıl. Uzun süreli kiralama bitiminde çok memnun kaldığı için bayiden aracın kalan kısmını ödeyerek satın almış. Sadece 2 ay sonra 70.800KM de iken bir gün arabaya binip çalıştırmış ve daha hareket etmeye fırsat bulamadan kaputtan duman çıkmış. Sonuç yağsız kalma sonucu biyel kolu ve krank mili neredeyse bir birine kaynamış.

Anlattığnız olayın aynısı.

Yine de bence araç sahibi arkadaşın endişelenip aracından soğumasına gerek yok. Bu yıl ve motor da milyon tane araçtan belki 50-100tanesi etkilenmemiştir. Sonuçta bu motorlar sadece golf de yada Volkswagen de değil Audi, Skoda, Seat hepsinde kullanıldı. Yaygın bir şey olsaydı duyulurdu.
Hocam şöyle, otomatik vites DLA motorlarda (eTsi olmasına gerek yok) taigo - tcross - polo'da bu sorun yok otomatik viteslerinde

Sizin forumda bahsettiğiniz konu sanırım yağsızlıktan veya aracın yağ tüketmesinden kaynaklanan bir şey yani bakım eksikliği gibi anladım hatalıysam düzeltin.

1.0 tsi 5 ileri polo ve taigo doğrudan sorunsuz

1.0 tsi 6 ileri golf , t-cross ve yurt dışında satışa sunulan t-roc versiyonunda bu sorunun görülme ihtimali mevcut.

Bir de peşi sıra gelişen bir durum söz konusu. Aynı model yılı araçlar benzer kilometrelerde krank kilitliyor. Sahibinden üzerinden ilan takibi yapan bir izleyici olarak söylüyorum ki ilanlara böyle araçlar azımsanacak sayılarda değiller. Denk geliş meselesi olduğunu sanmıyorum yukarıda ki mesajlarda belirtmiştim, sadece tanıdığım bir özel serviste bile 1.0 tsi'ın krank kilitlemesinden alt motor yapılan araçlar da mevcut . Birkaç kere sosyal medyada da denk gelmiştim ama revize/rektefiye değil sandık motor olarak koyulduğunu. Belki de duyulacak kadar yaygın bir arıza değildir ancak milyonda bir ihtimal olduğunu kesinlikle düşünmüyorum

Araç satın alım sürecinde bütün ilanları 3 ay boyunca tek tek inceledim. Sizin dediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmamıştım. Şikayet sitesinde bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. Güncel ilanları da tek tek inceledim ve bu hususta bir bilgi bulamadım. Elbette vardır dediğiniz gibi ama çok korkulacak bir durum yok diye düşünüyorum. Şansıma güveniyorum en azından 🤭

Rica ederim hocam ne demek :)

Benim aracımda geçtiğimiz aylarda turbo kaynaklı bir problem oldu ustamın oğlu vag'cı çok iyi anlaşırız kendisi de tekniker babasından ayrı bir firmada çalışıyor. Geçtiğimiz haftalarda sohbete muhabbete buluştuk manual golf 8 çok yaptıklarını ve her gelen araç rektefiye olduğunu söyleyince benimde baştan bir gözüm korktu. İşin ilginç kısmı bu problem sadece manual'de var.

Hocam bana sorarsanız aracınızdan memnunsanız binmeye devam edin eğer sizi mutlu ediyorsa Maks çıkaracağı problem ya sandık motor atılır ya da alt motor rektefiye yoluna gider. He üstüne katıp karıştırılıp otomatiğine veya 1.5 tsi impressiona geçilecekse işler tabi ki de değişir :D
üstadım anlamadığım şu 1,0 manuel motor yiyor
1,5 manuel yemiyor mu

Geri