146 binde bakım fiyatım ve 3 adet sorun

zefte

Yeni Üye
İsim
sefa
Araç
golf
---- Merhabalar 2 aylık bir golf 7 kullanıcısı olarak ( 2015 model 110 hp 1.2 tsi otomatik 146 binde ) rutin yağ bakımı yaptırmak için sanayiye götürdüm bosch filtreler kullanıdı ve 5800 tl bir ödeme yaptım . ( castrol 5-30w magnatec) yağ filtresi bosch,hava filtresi bosch,polen filtresi bosch,karter tapası swag.

Lifte kaldırıp altınada baktılar,sol arka amortisör de yağ kaçağı gördük onun değişimi için 8 bin tl işçilik dahil fiyat verdiler.
Frene bastığımda titreme oluyor arabada onuda sorcaktım ben sormadan söylediler diskte problem olduğunu 1 tanesinde onada işçilik dahil 8 bin tl fiyat çıkardılar (disk 4500bin tl imiş) (balata ön fişli 1650 tl ) gerisi işçilik.
Ve gelelim en önemli kısma dahası gelirmi bilmiyorum ama şanzımanın altında yağ gördüler ve banada gösterdiler.
Şanzıman yağı,mekattronik yağı (direksiyon yağı) mekatronik tüp oring ve dsg mekatronik conta takımı dahil 6 bin tl fiyat verdiler 6 binde işçilik toplamda 12 bin tl gibi bir fiyat çıkardılar.
conta takımından kaçırıyor muhtemelen dediler arabada vuruntu vs yok şuanlık.
Normal yağ bakımı dışında bu diğer maddeleri yaptırmadım, sizce bu fiyatlar normalmi bir tavsiyeniz bilginiz varmıdır acaba bu durum hakkında ?

Merhabalar, bir sonraki bakımda bosch filtre yerine mann tercih etmenizi tavsiye ederim. Sarf malzemelerin yedek parçası anlamında Bosch vasat bir marka maalesef.

Fren diski değiştirdiğinizde, fren balatasını da değiştirmeniz gerekiyor. Disk ve balata için de ATE markasını tavsiye ederim. Mesajınızdan sadece bir disk değişecek gibi anladım. Disklerin sadece bir tanesini değiştirmenizi tavsiye etmem, örneğin ön sol diski değiştirmeniz gerektiğini söyledilerse ön sol ve sağ ikisi de değişmeli.

8bin tl işçilik dahil fiyat verdikleri amortisör hangi marka ?

Şanzımanın altında gördükleri yağ için ben olsam öncelikle hazır liftteyken balata spreyi vb ile temizlik yapılmasını isterdim, size tavsiyem yağın geldiği asıl noktayı tespit edebilmek için önce bir temizlik yaptırıp kısa bir kullanımdan sonra tekrar lifte alıp kontrol etmek olacaktır.

Aracınızı götürdüğünüz işletme sadece VAG grubuna hizmet veren bir özel servis mi ?

Son düzenleme:
Upvote 0
---- Merhabalar 2 aylık bir golf 7 kullanıcısı olarak ( 2015 model 110 hp 1.2 tsi otomatik 146 binde ) rutin yağ bakımı yaptırmak için sanayiye götürdüm bosch filtreler kullanıdı ve 5800 tl bir ödeme yaptım . ( castrol 5-30w magnatec) yağ filtresi bosch,hava filtresi bosch,polen filtresi bosch,karter tapası swag.

Lifte kaldırıp altınada baktılar,sol arka amortisör de yağ kaçağı gördük onun değişimi için 8 bin tl işçilik dahil fiyat verdiler.
Frene bastığımda titreme oluyor arabada onuda sorcaktım ben sormadan söylediler diskte problem olduğunu 1 tanesinde onada işçilik dahil 8 bin tl fiyat çıkardılar (disk 4500bin tl imiş) (balata ön fişli 1650 tl ) gerisi işçilik.
Ve gelelim en önemli kısma dahası gelirmi bilmiyorum ama şanzımanın altında yağ gördüler ve banada gösterdiler.
Şanzıman yağı,mekattronik yağı (direksiyon yağı) mekatronik tüp oring ve dsg mekatronik conta takımı dahil 6 bin tl fiyat verdiler 6 binde işçilik toplamda 12 bin tl gibi bir fiyat çıkardılar.
Normal yağ bakımı dışında bu diğer maddeleri yaptırmadım, sizce bu fiyatlar normalmi bir tavsiyeniz bilginiz varmıdır acaba bu durum hakkında ?
Mekatronik yağ kaçağı bu km’de araç için gayet normaldir. Ancak genellikle sol alt kısımdaki contadan kaçak yapar. Normalde 60 binde 1 mekatronik yağı değişilmesi istenir ancak bu miktar çok erken (eğer benim gibi senede 30-40 bin km yapıyorsanız). 120 bin 1 defa mekatronik yağı değişim aralığı oluşturabilirsiniz.

Mekatronik yağ değişimi için 6 bin lira işçilik almak (buraya o hakareti yazmayacağım) ağır terbiyesizlik. Hiçbir işçiliği olmayan sadece arabayı lifte kaldırıp, alt muhafazayı söküp 5-6 tane civatayı dikkatli şekilde sökmekten oluşuyor ( kendim yaptım biliyorum her şeyi )

Sadece mekatronik yağı değişimi yapın, şanzıman dişli yağı değiştirmeye gerek yok.

Olmuş da ölmüşe çare yok ancak bosch marka yağ filtresi yine iyidir problem yok ancak ondan çok daha iyi markalar var ve sadece aralarında 50 lira fark oynuyor (mahle, Mann… gibi markalar) keşke bu iki markadan biri takılsaydı.

Kullanılan yağın magnatec serisi (sanayide Ford, Peugeot yağı olarak geçer) herhangi bir vw onayı yok ancak kullanılabilir ben önceki bakımda magnatec kullandım memnundum açıkçası. Aracımın bakımını bakımdan 16 bin km sonra 150 binde olmasına rağmen hiç eksiltme yapmadı iyi yağdır ancak edge serisi öncelik olsa daha iyi olur. (Edge serisi ile arasında 500 liraya yakın fiyat farkı vardır, magnatec daha uygun)

Disk fiyatı bir tık pahalı ancak iyi işçiliğe sahiplerse verilebilir ücretlerdir.( Disk değiştirmenin ne gibi iyi işçiliği olur tartışmak lazım)

Upvote 0

Selamlar hocam benimde aracım 2016 model golf 7 Şanlıurfada ön disk disk ve balata değişimi yaptım sanırsam BREMBO marka takıldı 3800 tl parça fiyatı 1500 tl de işçilik verdim

Upvote 0

Geri