1.5 TSI Triger Kayış Değişimi Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Bdog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bdog

Üye
İsim
Berkay
Araç
Golf 7.5 1.5TSI
Merhaba arkadaşlar,

2020 model 87bin km'deki, Golf 7.5 1.5 TSI 110kW DPC1***** motor kodlu aracım için triger kayışı değiştirmeme gerek olup olmadığı hakkında biraz kararsız kaldım. 6-7 yıl civarında triger kayışını değiştirmenin şart olduğuna dair etrafımdaki sesler biraz buna vesile oldu diyelim :) Çünkü ben 120.000km periyodundan bir 10-15bin km daha önce değiştiririm ve güvenli tarafta kalırım düşüncesiydim ancak bu 6-7 yıl durumu kafamı karıştırdı.

Bin bilsen de bir bilene sor diyerek, sizlere de bu konuda danışmak ve düşüncelerinizi almak istedim.

Bu arada Doğuş Oto Kartal triger seti değişimine işçilik dahil 38969TL derken, Reset Garaj 22500TL işçilik dahil fiyat verdi. ( Yetkili servis fiyatına Zubizu yaş indirimi %25 dahil edildi)
Triger değişimine karar verdiğim noktada "Yetkili Servis"ten mi bu hizmeti almalıyım yoksa özel servisten mi burada da biraz kararsızım açıkçası. Bu arada Reset Garaj'da triger sente aparatı mevcut olduğu bilgisini aldım.

Merhaba arkadaşlar,

2020 model 87bin km'deki, Golf 7.5 1.5 TSI 110kW DPC1***** motor kodlu aracım için triger kayışı değiştirmeme gerek olup olmadığı hakkında biraz kararsız kaldım. 6-7 yıl civarında triger kayışını değiştirmenin şart olduğuna dair etrafımdaki sesler biraz buna vesile oldu diyelim :) Çünkü ben 120.000km periyodundan bir 10-15bin km daha önce değiştiririm ve güvenli tarafta kalırım düşüncesiydim ancak bu 6-7 yıl durumu kafamı karıştırdı.

Bin bilsen de bir bilene sor diyerek, sizlere de bu konuda danışmak ve düşüncelerinizi almak istedim.

Bu arada Doğuş Oto Kartal triger seti değişimine işçilik dahil 38969TL derken, Reset Garaj 22500TL işçilik dahil fiyat verdi. ( Yetkili servis fiyatına Zubizu yaş indirimi %25 dahil edildi)
Triger değişimine karar verdiğim noktada "Yetkili Servis"ten mi bu hizmeti almalıyım yoksa özel servisten mi burada da biraz kararsızım açıkçası. Bu arada Reset Garaj'da triger sente aparatı mevcut olduğu bilgisini aldım.
87 bin km’de triger değiştirmeye gerek yoktur, Doğuş eskiden TSI motorlar için 180 bin km olan değişim periyodunu 120 bin’e çekti,

Ama siz ben bunu daha da aşşağıya çekeyim 87 bin’de acaba değiştirsem mi demeniz, gereksiz masraftan başka bir şey olmayacaktır,

Arabanızda (çip-yazılım) gibi beygir artırıcı motora müdaheleler yapmışsanız, aracı sürekli yüksek devir çebirerek kullanıyorsanız o zaman işler değişir,

Aynı araç için Avrupa’da servislerde değişim periyodu bizdeki gibi120 bin km’de bile değişim yapılmamaktadır,

Triger değişimine odaklanmaktan çok 87 bin km’ye gelmiş ve 6 seneyi doldurmuş soğutma suyu antifrizi değişimine odaklanmanızı öneririm, zamanı geçmiş ve bakımsız kalmış antifriz sıvısı motoru içten içe mahveden sinsi şekilde sessizce ilerleyen bir sıvıdır.

Şuan için erken. 100 bin km ye geldiğinde değiştirebilirsiniz yaştan ötürü.

Evet daha erken. En azından 120.000'e kadar bekleyebilirsiniz.

Benim 2016 TDI Stage1 de halen fabrika kayışı takılı. Bende yakın zaman da değiştirmeyi düşünüyorum ancak acele de etmiyorum.

Evet daha erken. En azından 120.000'e kadar bekleyebilirsiniz.

Benim 2016 TDI Stage1 de halen fabrika kayışı takılı. Bende yakın zaman da değiştirmeyi düşünüyorum ancak acele de etmiyorum.
Fransa ‘da yetkili serviste veya özel servislerde 1.6 TDI motor için triger değişim periyodu kaç bin km biliyor musunuz..?

@forzaGilles
Hayır aracımda herhangi bir yazılım müdahale mevcut değil.

@chnekn @Backup @forzaGilles
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, forumdaşların düşüncelerinin de benim ilk düşündüğüm şekilde olması sevindirdi.

Hocam km gelmeden elleme triger kayışına. 1.2 tsi 1.4 tsi 1.5 tsi motorların trigerini değiştirmek kadar zulüm olan başka bir araç yok. Sökebildiğin kadar her şeyi söküyorsun, söksen sente ayarını aparata uygun ayarlayamıyorsun saatlerimi alıyor benim tsi motor trigeri sökmek.

Bu üstü anlatmamın sebebi ; benim elbet bir usta kadar elimden gelmez ancak işçiliği gerçekten zor ve hataya müsait. Usta adam bile sente ayarını tutturamıyor hele ki dpc motorda. Bunu uzun uzun anlatmaya gerek yok. Elleme kalsın

Yağlı kayışlı 1.2 puretech de hayatımda sök tak en kolay olan trigere sahip olabilir. İşçiliği kolaydır.

Fransa ‘da yetkili serviste veya özel servislerde 1.6 TDI motor için triger değişim periyodu kaç bin km biliyor musunuz..?

Hocam araca göre değişmekle birlikte 180.000 - 210.000 arası diye biliyorum. Bi-tdi olanlarda 120.000

Yıl olarak bir bilgi belirtilmiyor.

Merhaba arkadaşlar,

2018 model 1.5tsi 150hp arteon'umu 112binde aldım 117 binde triger kayışı v kayışı ve gergilerini değiştirmiştim. Aracın yaşına çok aldırış etmeyin . 120.000 km civarları triger değişimi için güzel ve risksiz bir aralık. Çok isterseniz 110 binde değiştirebilirsiniz.

Geri