Sistemi yanlış anlamışsınız hocam siz. Birisi yanma odasındaki yakıtı işliyor araç yakıt sarfetmeye devam ediyor(ekranda gördüğünüz 0.6)ötekisinde yakıt yanmıyor. Aracı yarım saat rölantide beklettiğinizde ortalama tüketim 0.6 değil 40l civarı gözükecektir. Orada bir yanlış bilgi var.
Mesela ben geçtiğimiz yaz antalyadan dönüşte bu sistemi çok verimli kullandım km de 3 lira yaktığını varsayarsak gördüğüm her bayırda aracı salmamdan ötürü %10 en az yakıt tasarrufu sağladı bana . Hiç unutmuyorum burdur-ısparta tarafında bir üniversite vardı tepede saldım ayağımı gaza koymadan dakikalarca yol yapabildim.
eTsi sistemi olmayan araçta boşa atsanız dahi araç yakıt püskürtmeye ve yanma odasında o yakıtı yakmaya devam edeceğinden boşa atmakla eTsi yelken modunu kıyaslamak saçma olacaktır. Tüketimi düşürse bile eTsi'deki gibi sıfırlamayacaktır.
Sorunsuz bir sistem olsa, yakıttan edindiğiniz kazanımı parça maliyetine harcamayacak olsanız gerçekten ekonomik bir sistem. Ben ekonomi odaklı veya %10 peşinde değilim ama ister istemez sistemi merak ettiğim için dönüş yolunda çok fazla yelken modunda kullandım.
Tam 1 depoyla ne kadar yol yapacağım diye denerken benzinlikten uzak bi konumda "0"'a düştü menzil üstüne de epey yol yaptım . Yelken modunda sürüyordum sürekli ve beni gideceğim yere ulaştırabildi. En az 15-20 km süzülmüşümdür.
Tabi günün sonunda 48v+tahrik almasak çok daha güzel bir seyahat olacaktı orası ayrı