Jant Çıkmazı (Düzgün jant bulmak imkansız!)

Replika konusunda en iyi markalar Kormetal ve AGT olarak gösteriliyor doğru mudur?

Maddi durumun var ise OZ alabilirsin…
Bu iki markayı getiren birlas , sıkıntısız alışveriş yapabilirsin OZ yada MSW yi
Hatta yakın ildesin görüşüp yerinde montaj yaptırabilirsin…

merhaba hocam

jant konusunda ben de çok kararsız kaldım, OZ' a çıkamayacak olursak CMS alsak sorun yaşar mıyız? ağırlık vs yakıt tüketimi için kritiktir diye düşünüyorum çok fazla etkiler mi?

jant seçerken böyle zorlanacağımı çok düşünmezdim. başlıkta yazdığı gibi çıkmaza düştüm.

büyük ihtimalle 17 inç alacağım Izmir' de yollar kötü olduğundan 18inç jantı kullanmak biraz zor gibi geliyor.

İzmir için yorumum;
1-yollar sokaklar gerçekten çok kötü
2-İzmir’de herşey %50/60 hatta 70 daha pahalı (jant, tampon, çıkma parça, taiwan parça vb.)

İzmir için yorumum;
1-yollar sokaklar gerçekten çok kötü
2-İzmir’de herşey %50/60 hatta 70 daha pahalı (jant, tampon, çıkma parça, taiwan parça vb.)

Maalesef hocam. Bu sebeple 17 jant idealmiş gibi geliyor.

Cam filmi çektirdim Şubat ayında söylediğiniz pahalılığı çok net tecrübe ettim. Büyük ihtimalle çevre illerden araştırıp takabilirim.

tamamen aynı durumdayım. gerçekten düzgün jant yok. iğrenc life jantlarında kaldık

CMS yerli üretim olması sizi yanıltmasın. Bildiğim kadarıyla geçmişte bir çok Volkswagen jantı CMS tarafından üretilmiştir.

Ağırlık konusu önemli. Ancak maalesef Volkswagen jantlarıda öyle hafif jantlar değil. Bir çoğu 12KG sınırında yada daha ağır ki bu da bence yüksek bir değer. 2016 yıllarına ait 16" ve 18" 2 takım jantım 11KG altında.

Eskilerde daha hafif ve güzel jantlar vardı. Özellikle audi jantları çok daha hafif olurdu ancak neden günümüzde jantlar daha ağır gibi geliyor bana acaba.

Çin jant işi biraz şans işi. Bu yüzden tavsiyem satın almayı düşünürseniz alacağınız yerle güzelce anlaşın. Balans turmama, titreme vb. konularda sıkıntı olursa iade almayı yada değişim yapmayı kabul ediyorsa satın alın. Çünkü bazen çin jantları sorunlu geliyor ve balans tutmayabilir. Bunun haricinde bildiğim kadarıyla çin ile ticari ilişkileri iyi olan Rusya'da replika çin jant kullanımı oldukça yaygın ve insanlar memnun.

Güvenlik konusunda da 17" üzerine çıkmadıkça sorun olacağını sanmıyorum. Zaten 17" ve daha küçük jantlarda darbelerin çoğu lastikte emiliyor.

Boya konusu ise iyi bir yerde yapılırsa üzmeyecektir. Güzelce kumlama yapılacak, fırınlamaya ve verniklemeye dikkat edilecek. Birde galiba verniklerinde çeşitleri var, 1K, 2K olarak vs.

Ayrıca jantlarda kış koşulları için ek sertifikalama bulunur, kış koşullarına uyumlu olması için. Çoğunlukla boyayı ilgilendiren bir durumdur. Bildiğim kadarıyla kış uyumlu jantların vernik katmanları daha kalın oluyor. Tuza ve kimyasallara çok daha dayanıklı oluyorlar.

@emrekKTH @chnekn

Eskiden Ankara taksilerinin hepsinde CMS'nin jantları olurdu. Taksiciler o marka jantın üstünde yüzbinlerce kilometre devirmiştir. CMS gayet kaliteli ve alınabilir markadır bundan dolayı gözümde.

Geri