Hangi Golf ?

Batuhan0680

Yeni Üye
İsim
Batuhan
Araç
Volkswagen Arteon 1.5 TSI ACT R-LİNE
Merhabalar benim aracım 2018 model Arteon 1.5tsi 125binde. Araç çok uzun ve cüsseli olduğundan Annemin de kullanabileceği golf veya polo tarzı bir araç arıyorum. Maksimum Golf 7 bütçesine çıkabilirim. Golf 6 veya Golf 5'de olur. Merak ettiğim konu golf'ün hangi motoru daha sağlamdır ? Golf'ün bilinen can sıkıcı kroniği veya basit kronik sorunları var mı? Motor ve araç kasası farkı özelinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Teşekkürler

Merhabalar benim aracım 2018 model Arteon 1.5tsi 125binde. Araç çok uzun ve cüsseli olduğundan Annemin de kullanabileceği golf veya polo tarzı bir araç arıyorum. Maksimum Golf 7 bütçesine çıkabilirim. Golf 6 veya Golf 5'de olur. Merak ettiğim konu golf'ün hangi motoru daha sağlamdır ? Golf'ün bilinen can sıkıcı kroniği veya basit kronik sorunları var mı? Motor ve araç kasası farkı özelinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Teşekkürler
Golf 7 özelinde konuşacak olursak. Tüm motorları sapasağlamdır. 2015 öncesi bakılıyorsa 1.2 tsi ve 1.4 tsi da kronikleşmiş bir yağ eksiltme durumu ile karşılaşılabiliyor herkeste olmuyor ancak 105 ve 122 Hplik motorlu araç sahiplerinin %50 sinin başına geliyor.

1.0 tsi, 1.2 tsi, 1.4 tsi, 1.6 tdi hepsi alınabilir harika motorlardır.

Golf 7 özelinde konuşacak olursak. Tüm motorları sapasağlamdır. 2015 öncesi bakılıyorsa 1.2 tsi ve 1.4 tsi da kronikleşmiş bir yağ eksiltme durumu ile karşılaşılabiliyor herkeste olmuyor ancak 105 ve 122 Hplik motorlu araç sahiplerinin %50 sinin başına geliyor.

1.0 tsi, 1.2 tsi, 1.4 tsi, 1.6 tdi hepsi alınabilir harika motorlardır.
Ben 1.5tsi kullanıyorum gayet memnunum turbo mili şıkırtısı dışında kroniğini de görmedim. 2015 öncesi DSG kombinasyonla önerebileceğiniz en uyumlu ve en masrafsız kullanılacak motor nedir ? Benzinli olması tercihimdir dizelin sıkıntılarıyla uğraşmak istemiyorum

Bencede 2015 sonu ve 2016 itibari ile genel olarak motorlar güvenilir.
Bütçeye bağlı olarak 1.5tsi, 1.6 tdi 110, 2.0 tdi 150

Hakkında detaylı bilgim olmasada 1.4 125 motorlarda bildiğim kadarıyla diğer 1.4 olanlara göre daha güvenilir.

Ben 1.5tsi kullanıyorum gayet memnunum turbo mili şıkırtısı dışında kroniğini de görmedim. 2015 öncesi DSG kombinasyonla önerebileceğiniz en uyumlu ve en masrafsız kullanılacak motor nedir ? Benzinli olması tercihimdir dizelin sıkıntılarıyla uğraşmak istemiyorum
1.2 105 ve 1.4 122 harici motor yok 2015 öncesi. 2013 modellerde 1.4 140 lık versiyonlar var ancak diğerlerine nazaran daha pahalı.

Hepsi alınabilir ancak yağ eksiltme yaşama ihtimaliniz bir tık yüksek Euro 6 lara göre (2015 2. Yarısından sonra gelen motorlar oluyor euro6 lar)

Alırken bunu satıcıya eksiltiyorsa ne kadar eksilttiğini sorarak ve bilerek alın yeter.

Bende 1.2 tsi var gayet memnunum bugün 800 kmlik yoldan geldim. Otoyol üzerinden olabildiğince basarak geldim 140-150-160 araç hiç zorlanmıyor tatlı tatlı 4 kişi Full bagaj ağır dolu şekilde gidiyor. Yakıtım da 6.9 litre idi ortalama olarak.

Bana sorarsanız 1.2 tsi da gayet yeterli hem yakıt hem performans bakımından.

Geri