Yakıt tüketimi 1.6 tdi dsg

Zpack58

Yeni Üye
İsim
Çağdaş
Araç
Golf 7 1.6 tdi
Arkadaşlar selam iyi bayramlar herkese , ankara sivas arası 600 km yol yaptım. Araçta 3 kişi ve bagaj full doluydu. Ancak hız sabitleme kullandım 105 km sabitleme yaparak geldim. Araç 5.6 lt /100 km veri ile yakıt tüketti.

Sizce bu veri normal mi ? Egeada ve mercedes 1.5 dizelde daha düşük verilerle geldim. 3.5 lt ve 4 lt lerde geldim. Görüşünüz nedir ?

Arkadaşlar selam iyi bayramlar herkese , ankara sivas arası 600 km yol yaptım. Araçta 3 kişi ve bagaj full doluydu. Ancak hız sabitleme kullandım 105 km sabitleme yaparak geldim. Araç 5.6 lt /100 km veri ile yakıt tüketti.

Sizce bu veri normal mi ? Egeada ve mercedes 1.5 dizelde daha düşük verilerle geldim. 3.5 lt ve 4 lt lerde geldim. Görüşünüz nedir ?
İyi bayramlar.

Bir tık fazla yakmışsınız gibi. Ama yine de normal denebilir açıkçası. Ben de aynı rotayı Ankara-Sivas arası 1.2 tsi 4 kişi dolu bagajla beraber 110-120 km/h sürat ile 5-5.3 litre ortalama ile geliyorum.

Egea ve Mercedes dizelleri oldukça az yakan araçlar 1.6 tdi dan daha az yakıyorlar ona göre de kıyas yapmak gerekiyor.

Biraz fazla. 5 in altında olur normalde. Nasıl ölçtünüz? Ölçüm veya
Yol bilgisayarı hatalı olabilir.

istanbul erzincan arası geçen sene bozuk enjektörle 140-110 kmh arası 1050 km yol yaptım 5.6 yaktı.

pazartesi günü enjektörleri değiştiricem. nasipse ay başı tekrardan erzincana gidicem tahmini 4.8-5 litre ile erzincana düşerim.

Biraz fazla. 5 in altında olur normalde. Nasıl ölçtünüz? Ölçüm veya
Yol bilgisayarı hatalı olabilir.
Yol bilgisayarıda aynı veriyi veriyor, elimle yaptığım pompa mazot km hesabıda aynı litreyi verdi. Enjektörler 9. Ayda sıfırlandı birde

Sıfırlandı derken revizyon tamir mi yoksa 0 ile değişim mi?

O zaman başka sebeplerden olabilir. Kullanım tarzınız da olabilir.

Gayet iyi bence :D

Ekli dosyalar

• 20240518_154759_Original.jpeg
    20240518_154759_Original.jpeg
    278.4 KB · Görüntüleme: 8

Geri