Yakıt tüketimi 1.6 tdi dsg

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zpack58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zpack58

Yeni Üye
İsim
Çağdaş
Araç
Golf 7 1.6 tdi
Arkadaşlar selam iyi bayramlar herkese , ankara sivas arası 600 km yol yaptım. Araçta 3 kişi ve bagaj full doluydu. Ancak hız sabitleme kullandım 105 km sabitleme yaparak geldim. Araç 5.6 lt /100 km veri ile yakıt tüketti.

Sizce bu veri normal mi ? Egeada ve mercedes 1.5 dizelde daha düşük verilerle geldim. 3.5 lt ve 4 lt lerde geldim. Görüşünüz nedir ?

Arkadaşlar selam iyi bayramlar herkese , ankara sivas arası 600 km yol yaptım. Araçta 3 kişi ve bagaj full doluydu. Ancak hız sabitleme kullandım 105 km sabitleme yaparak geldim. Araç 5.6 lt /100 km veri ile yakıt tüketti.

Sizce bu veri normal mi ? Egeada ve mercedes 1.5 dizelde daha düşük verilerle geldim. 3.5 lt ve 4 lt lerde geldim. Görüşünüz nedir ?
İyi bayramlar.

Bir tık fazla yakmışsınız gibi. Ama yine de normal denebilir açıkçası. Ben de aynı rotayı Ankara-Sivas arası 1.2 tsi 4 kişi dolu bagajla beraber 110-120 km/h sürat ile 5-5.3 litre ortalama ile geliyorum.

Egea ve Mercedes dizelleri oldukça az yakan araçlar 1.6 tdi dan daha az yakıyorlar ona göre de kıyas yapmak gerekiyor.

Biraz fazla. 5 in altında olur normalde. Nasıl ölçtünüz? Ölçüm veya
Yol bilgisayarı hatalı olabilir.

istanbul erzincan arası geçen sene bozuk enjektörle 140-110 kmh arası 1050 km yol yaptım 5.6 yaktı.

pazartesi günü enjektörleri değiştiricem. nasipse ay başı tekrardan erzincana gidicem tahmini 4.8-5 litre ile erzincana düşerim.

Geri