Oktan artırıcı

İsim
Mustafa
Araç
Golf
Benzinli aracımda oktan artırıcı kullanmak istiyorum. Hangi markayı tavsiye edersiniz f/p olarak?

Benzinli aracımda oktan artırıcı kullanmak istiyorum. Hangi markayı tavsiye edersiniz f/p olarak?
Araç yüklü mü ? Stok araca oktan arttırıcı kullanmanın hiçbir artısı yoktur. Aksine bujilerinizin ömründen de çalarsınız.

Motul f/p olarak kullanılabilir. En iyisi Liqui moly dir.

Araç yüklü mü ? Stok araca oktan arttırıcı kullanmanın hiçbir artısı yoktur. Aksine bujilerinizin ömründen de çalarsınız.

Motul f/p olarak kullanılabilir. En iyisi Liqui moly dir.
122 lik cmb motor şuan stage 1 var ngk7 buji ve hava filtresi var arabada ortalama 150 160 beygir alıyor olmam lazım

122 lik cmb motor şuan stage 1 var ngk7 buji ve hava filtresi var arabada ortalama 150 160 beygir alıyor olmam lazım
Stage 1 var ise de kullanmaya gerek yoktur. Kişisel tercihtir kullanmak isterseniz dediğim markalar en iyi markalardır.

Oktan artıcılar uzun vadede sağlıklı olmuyor onun yerine depodaki benzin miktarının %10 u kadar saf ethanol ekleyebilirsiniz bu sayede hem oktan artmış olur hem de performanslı sürüşlerde daha sağlıklı ateşlemelere imkan verir.

Açıkçası bu aralar oktan artırıcıdan çok radar artırıcıya ihtiyaç var gibi görünüyor.
Adım başı ceza kesilmeye başlandı, neredeyse her şey ceza olmuş durumda.
Bakırköy Rauf Orbay Caddesi’ndeki radar özellikle dikkat çekiyor; 63 km/s ve 67 km/s hızlarla bile ceza kesiliyor.
Dalga geçer gibi bir durum var, hem de altımdaki diğer araç çok hızlı olmasına rağmen ben bile oktan vs vs düşünmedim
Bayramda çok kişinin canını yakıcaklar.

Oktan artıcılar uzun vadede sağlıklı olmuyor onun yerine depodaki benzin miktarının %10 u kadar saf ethanol ekleyebilirsiniz bu sayede hem oktan artmış olur hem de performanslı sürüşlerde daha sağlıklı ateşlemelere imkan verir.
Saf etanol nerden alabilirim dediğiniz şekilde

Ben hem 1.4 golfte hem de 1.5 e tsi cuprada defalarca kullandım arkadaşımla beraber. Liquimoly olanını tercih ettik en iyisi diye ama bujilerimizin uçlarını sapsarı yaptı yakıta su karışıyormuş gibi. Daha sonra buji değişimi yaptık golfte kullanmadık cuprada kullandık. Cupranın bujileri yine çöp oldu golf normaldi. Kesinlikle önermiyorum ben.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-02-28 at 13.11.23.jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-28 at 13.11.23.jpeg
    69.8 KB · Görüntüleme: 25
Ben hem 1.4 golfte hem de 1.5 e tsi cuprada defalarca kullandım arkadaşımla beraber. Liquimoly olanını tercih ettik en iyisi diye ama bujilerimizin uçlarını sapsarı yaptı yakıta su karışıyormuş gibi. Daha sonra buji değişimi yaptık golfte kullanmadık cuprada kullandık. Cupranın bujileri yine çöp oldu golf normaldi. Kesinlikle önermiyorum ben.
Oktan arttırıcı özellikle aracın yüklü olduğu durumlarda stage 2 veya daha üst eklemelerde kullanılır.

E haliyle yüklü araçlarda da bakım aralıkları da yarı yarıya düşürülmelidir. 15 binde 1 olan bakımı 7-8 bin kmlere, buji değişimini ise max 15 bin km de 1 olarak sağlamak gerekir.

Ben yazılımsız araca kullanıyorum. Sonuçta fabrika kullan demiş yanlışmıyım? Gerekirse E5 gerekirse E10 dök gitsin depoya. Temiz iş hem octan artıyor hem sıcak havalarda Egt sıcaklığı stabil kalıyor hem de alkol iyi bir temizleyici görevi görüyor.

Ben yazılımsız araca kullanıyorum. Sonuçta fabrika kullan demiş yanlışmıyım? Gerekirse E5 gerekirse E10 dök gitsin depoya. Temiz iş hem octan artıyor hem sıcak havalarda Egt sıcaklığı stabil kalıyor hem de alkol iyi bir temizleyici görevi görüyor.
Kullanmak isteyen dilediği gibi kullanabilir hocam sıkıntı yok 👍🏻👍🏻

Ama etanol, oktan kullanmıyorum ve kullandığım hiçbir araçta etanol kullanmadım diye de sorun çıkmadı. Gerekliliği tartışma konusudur.

Geri