Şanzıman revizesi ile düzelmeyen konforsuz dur kalk ve vites geçişi problemi hk.

sadikcsl

Yeni Üye
İsim
Sadık
Araç
Octavia A7
Selamlar,

Aracımda yaşadığım bir problem hakkında fikir almak isterim. Aracım 2014 1.6 TDİ 105 hp DSG. Araçta başınç tüpü, mekatronik kart, hidrolik pompa, volan, kavrama sıfırı ile değiştirildi ancak araçta özellikle trafikte belirgin olan bir konforsuzluk var kalkışlar çok sert ayrıca vitesler geçerken boşluk hissi oluşuyor. yoğun trafikte dur kalklarda bariz bir konforsuzluk sarsıntı ve sertlik var sizce sorun ne olabilir. adaptasyon da yapıldı ancak sorun devam ediyor

Selamlar,

Aracımda yaşadığım bir problem hakkında fikir almak isterim. Aracım 2014 1.6 TDİ 105 hp DSG. Araçta başınç tüpü, mekatronik kart, hidrolik pompa, volan, kavrama sıfırı ile değiştirildi ancak araçta özellikle trafikte belirgin olan bir konforsuzluk var kalkışlar çok sert ayrıca vitesler geçerken boşluk hissi oluşuyor. yoğun trafikte dur kalklarda bariz bir konforsuzluk sarsıntı ve sertlik var sizce sorun ne olabilir. adaptasyon da yapıldı ancak sorun devam ediyor
Yol adaptasyonu yaptırın belki faydası olur. öyle her yer yapmıyor işlerine gelmiyor uğraşmak istemediklerinden temel ayar yapıp gönderiyorlar

orijinal son sürüm odis programı ile yapılması gerek. @hasbey abim yaptırmıştı size yardımcı olur

Upvote 0
Yol adaptasyonu yaptırın belki faydası olur. öyle her yer yapmıyor işlerine gelmiyor uğraşmak istemediklerinden temel ayar yapıp gönderiyorlar

orijinal son sürüm odis programı ile yapılması gerek. @hasbey abim yaptırmıştı size yardımcı olur
teşekkür ederim hocam, kavrama sonrası yol adaptasyonu yapıldı serviste üzerine sertlik devam edince 2 hafta sonra tekrar yapıldı ancak sorun devam ediyor malesef.

Upvote 0
Selamlar,

Hocam size saçma bir tavsiye vereyim. Eğer yaptırdığınız ustanın işçiliğine ve üzerindeki malzemelerin kalitesine güveniyorsanız. Aracı böyle kullanmaya devam edin. Normalde alışma süreci kavramını hiç doğru bulmasam da alışma sürecinde olduğunu varsayalım bu şekilde bir süre kullanın.

Ankara’da yaşıyorsunuz çevre yolunu tatlı tatlı aracı zorlamadan 1 kez tavaf edin

Şehir içinde ise ilk etapta trafiğin olmadığı saatlerde hafif akıcı yollarda (Eskişehir yolu/İstanbul yolu/İncek/Beytepe tarafları) sabit hızla belli kmler yapın. Yapılması gereken her şey yapıldığı için kullanımına göre bir adaptasyon süreci oluşturmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum. Eminim ki 1 ay sonra bile bariz farkı hissedeceksiniz.

Upvote 0
Hocam size saçma bir tavsiye vereyim. Eğer yaptırdığınız ustanın işçiliğine ve üzerindeki malzemelerin kalitesine güveniyorsanız. Aracı böyle kullanmaya devam edin. Normalde alışma süreci kavramını hiç doğru bulmasam da alışma sürecinde olduğunu varsayalım bu şekilde bir süre kullanın.

Ankara’da yaşıyorsunuz çevre yolunu tatlı tatlı aracı zorlamadan 1 kez tavaf edin

Şehir içinde ise ilk etapta trafiğin olmadığı saatlerde hafif akıcı yollarda (Eskişehir yolu/İstanbul yolu/İncek/Beytepe tarafları) sabit hızla belli kmler yapın. Yapılması gereken her şey yapıldığı için kullanımına göre bir adaptasyon süreci oluşturmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum Eminim ki 1 ay sonra bile bariz farkı hissedeceksiniz.
Hocam teşekkürler ancak bundan da sonuç alamadım malesef yaklaşık 3bin km oldu bu süreçte otoban, şehir içi sakin sürüş denedim, en çok trafikte belirgin oluyor iç aks'tan olma ihtimalini düşünüyorum ancak sorduğum ustalar aks böyle bir belirti vermeyeceğini söylediler.

Upvote 0
Hocam teşekkürler ancak bundan da sonuç alamadım malesef yaklaşık 3bin km oldu bu süreçte otoban, şehir içi sakin sürüş denedim, en çok trafikte belirgin oluyor iç aks'tan olma ihtimalini düşünüyorum ancak sorduğum ustalar aks böyle bir belirti vermeyeceğini söylediler.
Aslında hatırı sayılır km yapmışsınız. Hocam peki ilk bu durumu yaşadığınızdaki hissiyat ile şu anki hissiyat arasında fark yok mu peki ?

En son kavrama setini değiştirdiniz sanırım. Yaptırdığınız usta ne diyor hiç uğradınız mı yanına ?

Upvote 0
hocam ilginç bi şekilde usta sürerken olmuyor, trafiksiz yerde trafik varmış gibi aracı hareket ettirrerek sürüyor ancak onun yanında olmadı hiç

Upvote 0
Her parçanız değişmiş neredeyse. Mekatronik selenoid valfleriniz sıkıntıya girmiş. mekatronik basıncı doğru aktaramıyor şanzımana. Mekatronik ünite kartsız 0 fiyatı orijinal vitesco marka 25000 tl şuanda.

Upvote 0
ilk kalkışta kickdown yapıp zorladınız mı? yoksa ilk bu işler yapıldığından sonra mı başladı?

Upvote 0
Her parçanız değişmiş neredeyse. Mekatronik selenoid valfleriniz sıkıntıya girmiş. mekatronik basıncı doğru aktaramıyor şanzımana. Mekatronik ünite kartsız 0 fiyatı orijinal vitesco marka 25000 tl şuanda.
peki hocam aracı tekrar sökmeden buradan olduğunu nasıl anlayabilriz

Upvote 0
ilk kalkışta kickdown yapıp zorladınız mı? yoksa ilk bu işler yapıldığından sonra mı başladı?
galiba yapılmadan önce de vardı ancak ben kavramanın volantın vs zamanının geldiğini biliyordum o nedenle yapıyor sanıyordum
kickdown hiç denemedim

Upvote 0

Geri