app değilArkadaşlar merhaba bu plaka app mi orjinal mi kafamız allak bullak olducezalarla Türkiye
![]()
app değilArkadaşlar merhaba bu plaka app mi orjinal mi kafamız allak bullak olducezalarla Türkiye
![]()
Maalesef öyle umarım kazasız atlatırız bu durumuKağıt üstünde sorun olmaz hocam. Şöförler odası plakası ancak bize yaşattıkları veya yaşatabilecekleri ortada. İnsan bir tırsmıyor değil.
Bana normal geldi benimki bir tık daha kalınArkadaşlar merhaba bu plaka app mi orjinal mi kafamız allak bullak olducezalarla Türkiye
![]()
Kafayı sıyıracağız bu memleketteBana normal geldi benimki bir tık daha kalın![]()
Hocam karekod çıkartsanız iyi olur. 2024 tescil sonrasına zorunlu. Ceza yemezsiniz diye düşünüyorum.Hocam aracı ben 2025 te aldım önceki sahibi aracı Antalyadan 2022 de almış aracı. Yani son tescil tarihi 2025 görünüyor.
Hocam orijinal plaka zaten biz de biliyoruz problemli olmayacağını ancak trafikçi arkadaşlarımız problem yaratır mı diye düşünüyoruz sadece.
Hocam gidip ne diyeceksin ki. İnsanlar kanuna uymak adına app den vazgeçip normal plala istemek için trafik şubeye gidiyor tersleyip uğraştırıp gönderiyorlar.Hocam karekod çıkartsanız iyi olur. 2024 tescil sonrasına zorunlu. Ceza yemezsiniz diye düşünüyorum.

Mühürüm karekodum her şeyim var yazacaklarsa ben bi 4.000 olanı tercih edeyim
Konuya bir güncelleme; Aracı satıyorum ilanda şu an bu sebeple bir daha gidip standart plaka bastırmayayım zaten haftada 1-2 gün kullanıyorum dedim ama bir de ne öğreneyim!! Şehir dışı satın alımlarda plaka değişeceği zaman noter App plakaları artık kabul etmiyormuş. Plaka yenilemesi için basım fişi verip, önce plaka bastırtıp öyle satış yapmam gerekiyormuş.
Bir ayrı fiyasko da şu an şöförler odası tıklım tıklım bir çok ilde. Bu yüzden App basan yerlerden standart plaka bastıracak dostlarıma bilgilendirme olsun, o plakalardaki Qr seri numaraları ve plakanın üstünde MÜHÜR OLSA BİLE hologram (aynı nakit parayı ışığa tutunca aradan geçen çizgi gibi) olmayan plakalar ayırt ediliyor. Böyle yaptıracakların aklında bulunsun . İlk 3 aydan sonra kimse bir halt denetlemez orası ayrı da…
Abi aslında o sisteme 2024 de geçtiler. Karekod okutmadan aracın plakasını kamerayla tabletten okutuyorlar polnet üzerinden aracın tüm bilgileri düşüyor. Yani QR kod olmadan da bunu yaptılar geçmişte.Bu arada karekod deyip geçmemek lazım bu işlemlerden sonra muhtemelen hayata geçirecekler…
Şimdi plaka basan yerlerde herkes normal plaka bastırıyor ama işin şu tarafını unutuyorlar, karekodta aracın kayıt olduğu bilgiler yani araç sahibinin kimlik bilgisi, ehliyet bilgisi, aracın tescil tarihi ve aracın bütün özellikleri gibi bilgileri işlenecek…
yani polis çevirdi sana hiç ehliyet ruhsat sormasına gerek yok cihazında karekod okutup aracın hakkında bilgi alacak…
dışarıda yapılan plakalar yani sonradan karekodlu olanlarda bu bilgiler olamayacağı için adam bu sefer yine ceza yazacak…
Chp vekilleri mecliste konuştu umarım ortak bir noktada buluşulur…
Bütünü görmek lazım ama bence font normal duruyor. Benimki ile aynı kalınlıkta ve fontta olduğu için karşılaştırdım.Canlar bu plaka için ne dersiniz, patladık mı acaba? Hiçbir işlem yaptırmadım aldığım şekilde duruyor.![]()