App Plaka Bilgi Alışverişi [Ana Konu]

Az önce notere gittim app plakaları değiştirmek istiyorum dedim bize yazı geldi app plakalar için plaka yenileme kağıdı veremiyoruz emniyete çalıntı kayıp başvurusu yapıp sonra bize geliceksini dedi plakaları getirin bi inceleyelim app değilse yardımcı olmaya çalışırız dedi zor bela söküp parçalı halde götürdüm baktı etti başka notere gidin plakam hasarlı değiştirmek istiyorum diye söyleyin yardımcı olurlar dedi, diğer notere gittim plakam hasarlı değiştirmek istiyorum dedim 2 plaka yenilenirse sayılar rakamlar değişir ruhsat değişir araç tekrar muayeneye girmesi gerekir 5,6 bin harcamamız olur en iyisi 1 hafta ara ile tek tek değişimde bulunun diye akıl verdiler vakit olmadığı için işlemler de pazartesite kaldı milleti çömelttiler bekletiyorlar resmen yazık günah vallahi uğraştırıyorlar insanları bu kadar

Bana da normal geldi, benimki bayiden sıfır araç plakası (Antalya'da daha kalın basılıyormuş..);
1772809061118.jpeg

Hocam aracı ben 2025 te aldım önceki sahibi aracı Antalyadan 2022 de almış aracı. Yani son tescil tarihi 2025 görünüyor.

Hocam orijinal plaka zaten biz de biliyoruz problemli olmayacağını ancak trafikçi arkadaşlarımız problem yaratır mı diye düşünüyoruz sadece.
Hocam karekod çıkartsanız iyi olur. 2024 tescil sonrasına zorunlu. Ceza yemezsiniz diye düşünüyorum.

Hocam karekod çıkartsanız iyi olur. 2024 tescil sonrasına zorunlu. Ceza yemezsiniz diye düşünüyorum.
Hocam gidip ne diyeceksin ki. İnsanlar kanuna uymak adına app den vazgeçip normal plala istemek için trafik şubeye gidiyor tersleyip uğraştırıp gönderiyorlar.

Biz gitsek dalga mı geçiyorsun diyip geri gönderirler. Geçerli bahane de sunamayız vallahi.

Şöyle bir açıklama geldi EGM’den
1772824126735.png
CADB4D62-7F81-409A-976E-DF8A2000DE39.jpeg

Mühürüm karekodum her şeyim var yazacaklarsa ben bi 4.000 olanı tercih edeyim 🖖

Konuya bir güncelleme; Aracı satıyorum ilanda şu an bu sebeple bir daha gidip standart plaka bastırmayayım zaten haftada 1-2 gün kullanıyorum dedim ama bir de ne öğreneyim!! Şehir dışı satın alımlarda plaka değişeceği zaman noter App plakaları artık kabul etmiyormuş. Plaka yenilemesi için basım fişi verip, önce plaka bastırtıp öyle satış yapmam gerekiyormuş.

Bir ayrı fiyasko da şu an şöförler odası tıklım tıklım bir çok ilde. Bu yüzden App basan yerlerden standart plaka bastıracak dostlarıma bilgilendirme olsun, o plakalardaki Qr seri numaraları ve plakanın üstünde MÜHÜR OLSA BİLE hologram (aynı nakit parayı ışığa tutunca aradan geçen çizgi gibi) olmayan plakalar ayırt ediliyor. Böyle yaptıracakların aklında bulunsun . İlk 3 aydan sonra kimse bir halt denetlemez orası ayrı da…

CADB4D62-7F81-409A-976E-DF8A2000DE39.jpeg

Mühürüm karekodum her şeyim var yazacaklarsa ben bi 4.000 olanı tercih edeyim 🖖

Konuya bir güncelleme; Aracı satıyorum ilanda şu an bu sebeple bir daha gidip standart plaka bastırmayayım zaten haftada 1-2 gün kullanıyorum dedim ama bir de ne öğreneyim!! Şehir dışı satın alımlarda plaka değişeceği zaman noter App plakaları artık kabul etmiyormuş. Plaka yenilemesi için basım fişi verip, önce plaka bastırtıp öyle satış yapmam gerekiyormuş.

Bir ayrı fiyasko da şu an şöförler odası tıklım tıklım bir çok ilde. Bu yüzden App basan yerlerden standart plaka bastıracak dostlarıma bilgilendirme olsun, o plakalardaki Qr seri numaraları ve plakanın üstünde MÜHÜR OLSA BİLE hologram (aynı nakit parayı ışığa tutunca aradan geçen çizgi gibi) olmayan plakalar ayırt ediliyor. Böyle yaptıracakların aklında bulunsun . İlk 3 aydan sonra kimse bir halt denetlemez orası ayrı da…

Bu arada karekod deyip geçmemek lazım bu işlemlerden sonra muhtemelen hayata geçirecekler…

Şimdi plaka basan yerlerde herkes normal plaka bastırıyor ama işin şu tarafını unutuyorlar, karekodta aracın kayıt olduğu bilgiler yani araç sahibinin kimlik bilgisi, ehliyet bilgisi, aracın tescil tarihi ve aracın bütün özellikleri gibi bilgileri işlenecek…
yani polis çevirdi sana hiç ehliyet ruhsat sormasına gerek yok cihazında karekod okutup aracın hakkında bilgi alacak…
dışarıda yapılan plakalar yani sonradan karekodlu olanlarda bu bilgiler olamayacağı için adam bu sefer yine ceza yazacak…

Chp vekilleri mecliste konuştu umarım ortak bir noktada buluşulur…

Son düzenleme:
Abilerim herkese selamlar. Daha 3 gün önce ilk arabamı aldık. Kendisi tatlı bir Golf 7...
İkamet adresim başka bir yer olduğu için plakayı değiştirmek istedim. Noter, plaka app ise değiştiremeyeceğini söyledi. Gidip emniyete kayıp başvurusu yapıp ancak ordan gelen yazıyla yapabileceğimi söyledi. Bu başlıkta da bahsedildiği üzere 2 plaka birden değişince bir çok şeyin de değişeceği söylenmiş. Sigorta bundan nasıl etkilenecek merak ediyorum.
Şoförler odasını arayıp sorduğumda başka bir noterde de deneyebileceğimi söyledi. Bu noterden notere değişen bir durumsa arkadaşımın noter tanıdığından da işimi halledebilirim diye düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Biraz önce de trafik şubeyi aradığımda sigortanın rehin? olacağını, pazartesi gidip kayıp başvurusunda bulunmam gerektiğini söyledi. Pek anlamadım tabii. Bu durumda ilk başta ikamet sebebiyle değiştiremediğim plaka yazıları değişebilecek mi? Ve bu durumda sigortayı yine etkileyecek mi. Yine ruhsat için notere 4bin tl para mı ödeyeceğim. Yoksa aynı plaka orijinal şekilde mi verilecek.
E devlette de plaka kayıp bildirimi menüsü var. Ha şubeye gitmişim ha e devletten farkediyor mu?

Bu arada karekod deyip geçmemek lazım bu işlemlerden sonra muhtemelen hayata geçirecekler…

Şimdi plaka basan yerlerde herkes normal plaka bastırıyor ama işin şu tarafını unutuyorlar, karekodta aracın kayıt olduğu bilgiler yani araç sahibinin kimlik bilgisi, ehliyet bilgisi, aracın tescil tarihi ve aracın bütün özellikleri gibi bilgileri işlenecek…
yani polis çevirdi sana hiç ehliyet ruhsat sormasına gerek yok cihazında karekod okutup aracın hakkında bilgi alacak…
dışarıda yapılan plakalar yani sonradan karekodlu olanlarda bu bilgiler olamayacağı için adam bu sefer yine ceza yazacak…

Chp vekilleri mecliste konuştu umarım ortak bir noktada buluşulur…

Abi aslında o sisteme 2024 de geçtiler. Karekod okutmadan aracın plakasını kamerayla tabletten okutuyorlar polnet üzerinden aracın tüm bilgileri düşüyor. Yani QR kod olmadan da bunu yaptılar geçmişte.

Az önce geçen sene sattığım aracın plaka basım fişini gördüm.

"Tescile ilişkin geçici belge referans numarası" olarak geçiyor Qr kodun altındaki numaralandırılma

Canlar bu plaka için ne dersiniz, patladık mı acaba? Hiçbir işlem yaptırmadım aldığım şekilde duruyor. 😊

Ekli dosyalar

• 20260307_142315(1).jpg
    20260307_142315(1).jpg
    103.1 KB · Görüntüleme: 21

Geri