App Plaka Bilgi Alışverişi [Ana Konu]

Selamın aleyküm bundan 4 sene önce aracımın ön ve arka tamponlarını boyatmıştım usta plaka yapıştırma olduğu için kırıp yenisini bastırdım ben demişti. Şimdiki yasaya göre 140bin yememek için app olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Üzerinde her iki plakada soğuk mühür var, yazılar kabartmalı halde Türk bayrağı logosu vs herşey mevcut dalgalı çizgiler de var yalandan 140binlik olmayalım
plakalarınız app

Geçenlerde birisi Antalya plakalarının fontları daha kalın app gibi demişti, harbiden app gibiymiş şimdi farkettim 😂 Hiç de umrumda değil ama konusu gelmişken paylaşayım dedim
Onu diyen şahıs benim hocam. Benim araç 06 plaka olmasına rağmen Antalya’da bastırıldığı için fontlarımız kalın. Profil fotoğrafında görebilirsiniz.

Polis bir gün çevirecek ve ceza yazmak için yer arar diye tırsıyoruz yalan yok. 😬😬

Onu diyen şahıs benim hocam. Benim araç 06 plaka olmasına rağmen Antalya’da bastırıldığı için fontlarımız kalın. Profil fotoğrafında görebilirsiniz.

Polis bir gün çevirecek ve ceza yazmak için yer arar diye tırsıyoruz yalan yok. 😬😬
App plaka hep duyduğum bişeydi ama hiç merakım olmadığı için nedir diye bakmamıştım. Karekod var ama ceza yazmak istese yazar diye bu son yaşananlardan dolayı ben de tırsıyorum yalan yok.. 140bin beni 140 gün uyutmaz şahsen ☹️

App plaka hep duyduğum bişeydi ama hiç merakım olmadığı için nedir diye bakmamıştım. Karekod var ama ceza yazmak istese yazar diye bu son yaşananlardan dolayı ben de tırsıyorum yalan yok.. 140bin beni 140 gün uyutmaz şahsen ☹️
Ben de karekod da yok 😅. 2024 öncesi alındığı için plaka karekodsuz geliyor.

Polislerin de bu farkı bildiklerini hiç sanmıyorum.

Aleyküm selam son trafik tescil tarihiniz 2024 ve öncesi ise karekod bulunması zorunlu değil. Ayrıca plakalarınız ceza yazılacak kadar problemli değil.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama bunları görünce plakayı gidip değiştiresim geldi, 140k ceza gelse bende o parayı ödeyip itiraz edecek bütçe yok :D
Son 2 kelime özetliyor aslında durumu her zamanki gibi, "Burası Türkiye"

140k yemektense değilse bile değiştirmeye geldim notere uyuyamam sonra 😀
ya yenisi de kalın puntolu olursa :)

ben karar veremedim valla app mi değil mi
bu 140 binlik olanlar,
internetten sipariş verilip basılan plakalar diye anladım ben. onlarda da görsel olarak karekod mühür dalga v.s. olabiliyor.

yazısı kalın ama resmi yerlerden olanlara ise 140 bin olmaz diye düşünüyorum, en fazla 4 binlik ceza olur. o da itirazla iptal olur.

ama ilk dönem bunlar oturana kadar birilerinin canı yanar.

çok karışık bir ortam oluştu. geçen adam kendi arabasında yüksek sesle techizatsız olarak kendi orijinal teybinde yüksek sesle müzik dinliyor diye ceza yemiş diye sosyal medyada video vardır.

140k büyük rakam bence kimse riske atmamalı
Aralık 2025'te bayiden sıfır aldım, ortadaki plakaya daha yakın plaka benim; karekodu var zaten APP plaka değil ama gerçekten ne yapacağım bilemiyorum kafam karıştı. 3 aylık arabanın plakasını götürüp ben ince fontlu plaka istiyorum mu diyeceğim? :D He bi de plaka basım yerinde yine aynı büyük fontla basıyorlarsa ne olacak? :D Çıkamadım hocam valla işin içinden

Ne kadar doğru bilmiyorum ama bunları görünce plakayı gidip değiştiresim geldi, 140k ceza gelse bende o parayı ödeyip itiraz edecek bütçe yok :D
Son 2 kelime özetliyor aslında durumu her zamanki gibi, "Burası Türkiye"
Şansa bırakmadan az kalınlık bile olsa değiştirmek lazım bence. Kalın olup karekod olması da çözüm değil. Haberdeki gibi ceza kesip sonra mahkemeyle uğraş derler haklı olarak.

Aralık 2025'te bayiden sıfır aldım, ortadaki plakaya daha yakın plaka benim; karekodu var zaten APP plaka değil ama gerçekten ne yapacağım bilemiyorum kafam karıştı. 3 aylık arabanın plakasını götürüp ben ince fontlu plaka istiyorum mu diyeceğim? :D He bi de plaka basım yerinde yine aynı büyük fontla basıyorlarsa ne olacak? :D Çıkamadım hocam valla işin içinden
Şansa bırakmadan az kalınlık bile olsa değiştirmek lazım bence. Kalın olup karekod olması da çözüm değil. Haberdeki gibi ceza kesip sonra mahkemeyle uğraş derler haklı olarak.
polis ben cezayı keseyimde sen sonra dava aç falan der yani ki bu memlekette der
sonra bide onla uğraş oldu olmadı
hiç gerek yok 140k bayram öncesi hiç iyi gelmez :cool:

polis ben cezayı keseyimde sen sonra dava aç falan der yani ki bu memlekette der
sonra bide onla uğraş oldu olmadı
hiç gerek yok 140k bayram öncesi hiç iyi gelmez :cool:
Doğru valla ne diyim.. Benim aile/çevredeki araçların tümünde aynı font plaka var bu arada; hatta bir önceki aracım 2015 üretimli 2017'den beri ben kullanıyordum, onda da aynı fontta plaka..
Anlık çözümler yapmak yerine keşke plaka basımı yapan işletmelere ceza kesilip kapatılsa, ne kadar güzel olurdu..
1772802576683.png

Şuan instagramda karşıma 2 3 hikayede bir ses sistemlerini parçalayanlar.
21k ceza keselip aracı bağlananlar.
noter ve plaka basımcıların önünde kuyruklar.
REKOR cezalar noluyor yahu

Doğru valla ne diyim.. Benim aile/çevredeki araçların tümünde aynı font plaka var bu arada; hatta bir önceki aracım 2015 üretimli 2017'den beri ben kullanıyordum, onda da aynı fontta plaka..
Anlık çözümler yapmak yerine keşke plaka basımı yapan işletmelere ceza kesilip kapatılsa, ne kadar güzel olurdu..

1772802576683.png
ben buna normal gözüyle bakıyorum mesela ki benim font da bundan

Geri