Plaka APP mi orijinal mi?

E benim plaka da orijinal ama büyük font ile basmışlar napıcaz? 😁 Tam olarak bahsettiğim şey buydu hocam, sistem seni öyle bi buga sokuyor ki ne yapacağını şaşırıyorsun malesef.
seninki büyük font ise bizimkini söküp atalım o zaman.

bu işlerde bir düzeltme olmalı, tanımlar netleşmeli ve birbirinden ayrımlar kesinleşmelidir. anlam karmaşası var şu an.

yeni plakayı yaptırırken ince basın diye tembihleyin bari.

Aleyküm selam son trafik tescil tarihiniz 2024 ve öncesi ise karekod bulunması zorunlu değil. Ayrıca plakalarınız ceza yazılacak kadar problemli değil.
Hocam aracı ben 2025 te aldım önceki sahibi aracı Antalyadan 2022 de almış aracı. Yani son tescil tarihi 2025 görünüyor.

Hocam orijinal plaka zaten biz de biliyoruz problemli olmayacağını ancak trafikçi arkadaşlarımız problem yaratır mı diye düşünüyoruz sadece.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama bunları görünce plakayı gidip değiştiresim geldi, 140k ceza gelse bende o parayı ödeyip itiraz edecek bütçe yok :D
Son 2 kelime özetliyor aslında durumu her zamanki gibi, "Burası Türkiye"
Aslında app plaka yıllardır illegal bir uygulama ancak bu son dönemde patladı haliyle.

Bundan önce bu illegal duruma bulaşmamak için Bursa’dan araba bakan tipler tanıdım ben. Fontu kalın ve orijinal plaka diye oradan araba almaya gidiyorlardı 😅

Herkese iyi forumlar, sizce bu plaka sorun olur mu? Araç 2023 ve plaka hiç değişmedi vw opat takmıştı ama emin olamıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_4369.png
    IMG_4369.png
    372.8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_4373.jpeg
    IMG_4373.jpeg
    88.2 KB · Görüntüleme: 15
Herkese iyi forumlar, sizce bu plaka sorun olur mu? Araç 2023 ve plaka hiç değişmedi vw opat takmıştı ama emin olamıyorum.
Kağıt üstünde sorun olmaz hocam. Şöförler odası plakası ancak bize yaşattıkları veya yaşatabilecekleri ortada. İnsan bir tırsmıyor değil.

Az önce notere gittim app plakaları değiştirmek istiyorum dedim bize yazı geldi app plakalar için plaka yenileme kağıdı veremiyoruz emniyete çalıntı kayıp başvurusu yapıp sonra bize geliceksini dedi plakaları getirin bi inceleyelim app değilse yardımcı olmaya çalışırız dedi zor bela söküp parçalı halde götürdüm baktı etti başka notere gidin plakam hasarlı değiştirmek istiyorum diye söyleyin yardımcı olurlar dedi, diğer notere gittim plakam hasarlı değiştirmek istiyorum dedim 2 plaka yenilenirse sayılar rakamlar değişir ruhsat değişir araç tekrar muayeneye girmesi gerekir 5,6 bin harcamamız olur en iyisi 1 hafta ara ile tek tek değişimde bulunun diye akıl verdiler vakit olmadığı için işlemler de pazartesite kaldı milleti çömelttiler bekletiyorlar resmen yazık günah vallahi uğraştırıyorlar insanları bu kadar

Hocam aracı ben 2025 te aldım önceki sahibi aracı Antalyadan 2022 de almış aracı. Yani son tescil tarihi 2025 görünüyor.

Hocam orijinal plaka zaten biz de biliyoruz problemli olmayacağını ancak trafikçi arkadaşlarımız problem yaratır mı diye düşünüyoruz sadece.
Hocam karekod çıkartsanız iyi olur. 2024 tescil sonrasına zorunlu. Ceza yemezsiniz diye düşünüyorum.

Hocam karekod çıkartsanız iyi olur. 2024 tescil sonrasına zorunlu. Ceza yemezsiniz diye düşünüyorum.
Hocam gidip ne diyeceksin ki. İnsanlar kanuna uymak adına app den vazgeçip normal plala istemek için trafik şubeye gidiyor tersleyip uğraştırıp gönderiyorlar.

Biz gitsek dalga mı geçiyorsun diyip geri gönderirler. Geçerli bahane de sunamayız vallahi.

Şöyle bir açıklama geldi EGM’den
1772824126735.png
CADB4D62-7F81-409A-976E-DF8A2000DE39.jpeg

Mühürüm karekodum her şeyim var yazacaklarsa ben bi 4.000 olanı tercih edeyim 🖖

Konuya bir güncelleme; Aracı satıyorum ilanda şu an bu sebeple bir daha gidip standart plaka bastırmayayım zaten haftada 1-2 gün kullanıyorum dedim ama bir de ne öğreneyim!! Şehir dışı satın alımlarda plaka değişeceği zaman noter App plakaları artık kabul etmiyormuş. Plaka yenilemesi için basım fişi verip, önce plaka bastırtıp öyle satış yapmam gerekiyormuş.

Bir ayrı fiyasko da şu an şöförler odası tıklım tıklım bir çok ilde. Bu yüzden App basan yerlerden standart plaka bastıracak dostlarıma bilgilendirme olsun, o plakalardaki Qr seri numaraları ve plakanın üstünde MÜHÜR OLSA BİLE hologram (aynı nakit parayı ışığa tutunca aradan geçen çizgi gibi) olmayan plakalar ayırt ediliyor. Böyle yaptıracakların aklında bulunsun . İlk 3 aydan sonra kimse bir halt denetlemez orası ayrı da…

Geri