2026 Şubat ayında en çok satılan otomobiller belli oldu

AhmetCakmak

Yönetici

İsim
Ahmet Çakmak
Araç
Q2 1.0 TFSI
2026 yılı Şubat ayında otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, geçen yılın aynı ayına göre %2,97 küçülerek 88.039 adet seviyesinde gerçekleşti. Otomobil satışları 69.776 adet oldu.

1772540183910.png

🔋 Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller​

1772540382316.png

Kaynak

Golf'ü 33. sırada dahi olsa, en azından listede görebilmek güzel.

Avrupanın en çok satan aracı diye lanse edilen dacia sandero stepwayi listede göremedim. Bir yakınım şubatta satın aldı.
Dacianın 1.0'ı volkswagenin 1.0'ı gibi olmaz dedim ama "sıfır istiyoruz biz" diyerek aldılar.

Şubat listelerinden sonra ?

Honda bayileri camlarına devren satılık yazarlar artık.

2026 yılı Şubat ayında otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, geçen yılın aynı ayına göre %2,97 küçülerek 88.039 adet seviyesinde gerçekleşti. Otomobil satışları 69.776 adet oldu.

1772540183910.png

🔋 Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller​

1772540382316.png

Kaynak
PSA grubu ortalığı silip süpürmüş yine. Fiat ı içine katmadığımız halde bile en yakın rakiplerinden çok üstte. Zaten herhangi bir peugeot servisinde randevu almak imkansız halde. Ankara'da 3 tane bayii çok yetersiz. 4. bayiiyi açmayı akıl eden kişi kim olacak acaba ?

Gerçekten sorunlu diye lanse edilmesinin sebebi çok satması olabilir mi ?

Aynı şekilde DSG nin de adı sorunlu diye kalmıştı sebebi ise o dönemde vag grubu araçların en çok satan arabalar olup DSG sanki sürekli sorun çıkaran bir araçmış gibi söylendi hep.

Şubat listelerinden sonra ?

Honda bayileri camlarına devren satılık yazarlar artık.
İstanbul yolundaki Efe sinek avlıyordu. Arkadaşın aracını servise götürmüşken bir bakalım dedik kimse yok içeride. Servis kısmında da diğer markalar gibi yoğunluk yoktu asla. Zaten randevu almak için bugün akşam 5 te ara yarın istediğin saatte gel kafasındalar anladığım kadarıyla

Avrupanın en çok satan aracı diye lanse edilen dacia sandero stepwayi listede göremedim. Bir yakınım şubatta satın aldı.
Dacianın 1.0'ı volkswagenin 1.0'ı gibi olmaz dedim ama "sıfır istiyoruz biz" diyerek aldılar.
1400 tl civarı bütçede illa sıfır olacaksa Citroen C4 daha kaliteli bir tercih olurdu sanırım Ahmet hocam ama tercih meselesi tabi. Dacia avrupaya göre Türkiye'de daha pahalıya satılıyor. Ülkemizde markalar ucuza sattığı arabadan daha büyük kar ediyor bence, ucuz arabaları bu yüzden istemiyorlar. Birilerinin baskısıyla Çinli markalara getirilen ek vergi bunun en bariz örneği.

Türkiye'de üretilmesine rağmen yeni Clio Esprit Alpine Türkiye'de 1895 tl, Almanya'da 24.800 euro.

Golf Life Türkiye'de 2150 tl, Almanya'da 34.190 euro.

Kullandığım en balon gibi hissettiren araba olabilir. 2. El bı impression Golf alır geçerdim muhtemelen

PSA grubu ortalığı silip süpürmüş yine. Fiat ı içine katmadığımız halde bile en yakın rakiplerinden çok üstte. Zaten herhangi bir peugeot servisinde randevu almak imkansız halde. Ankara'da 3 tane bayii çok yetersiz. 4. bayiiyi açmayı akıl eden kişi kim olacak acaba ?

Gerçekten sorunlu diye lanse edilmesinin sebebi çok satması olabilir mi ?

Aynı şekilde DSG nin de adı sorunlu diye kalmıştı sebebi ise o dönemde vag grubu araçların en çok satan arabalar olup DSG sanki sürekli sorun çıkaran bir araçmış gibi söylendi hep.
Ben kesinlikle bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Her sokakta sıfır araçların yarısı PSA oldu neredeyse. Çok sattığı için de sorun olanlar yazılıyor, böylece çok sorunlu algısı oluyor.

Etrafımda yıllardır PureTech kullananlar var daha triger koparan da görmedim. Tek gördüğüm sorun bazılarında arada ekranda saçmalamalar oluyor, ya da ufak tefek elektronik sorunlar oluyor.

Bir tanıdık o kadar memnun ki kendisinde 3008 vardı dizel sattı, 408 aldı. Eşinin 2008'i satıp elektrikli 2008 aldı. Ben mesela PSA'nın elektriklisini almaya cesaret edemezdim ama çok memnun.

Biz de anneme 2025 ocakta Corsa aldık sıfır ama annem çok az km yapıyor ondan pek kriter değil.

Ben aralıkta Golf life aldım. Eğer 408 GT paket Golf life ile aynı fiyat olsa kesinlikle 408 alırdım. Araba aşırı dolu ama allure pakete o parayı vermek istemedim.

Son düzenleme:
Ben kesinlikle bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Her sokakta sıfır araçların yarısı PSA oldu neredeyse. Çok sattığı için de bence çok sorunlu algısı oluyor.

Etrafımda yıllardır PureTech kullananlar var daha triger koparan da görmedim. Tek gördüğüm sorun bazılarında arada ekranda saçmalamalar oluyor, ya da ufak tefek elektronik sorunlar oluyor.

Bir tanıdık o kadar memnun ki kendisinde 3008 vardı dizel sattı, 408 aldı. Eşinin 2008'i satıp elektrikli 2008 aldı. Ben mesela PSA'nın elektriklisini almaya cesaret edemezdim ama çok memnun.

Biz de anneme 2025 ocakta Corsa aldık sıfır ama annem çok az km yapıyor ondan pek kriter değil.

Ben aralıkta Golf life aldım. Eğer 408 GT paket Golf life ile aynı fiyat olsa kesinlikle 408 alırdım. Araba aşırı dolu ama allure pakete o parayı vermek istemedim.
Aynı zamanda 1.2 puretech Corsa sahibiyim. Araçtan aşırı derecede memnunum sadece biraz iri olduğum için golften sonra binince bir tık dar hissediyorum.

1 ayda 6 bin km yol yaptım, sıfır aldım 45 bin km oldu. En ufak bir dert edilecek hiçbir şey yaşamadım.

Almayan, kullanmayan insanlar eleştiriyor. Bizim gibi sahibi olanlar aracı severek kullanıyorlar biraz bizim insanımız bilmişlik taslamayı seviyor. Ancak niye o triger yağın içinde yani koymasan ne değişecekti Allah aşkına. Yok yakıt tasarrufu yok motor sessizliği geçelim bu işleri. Milletin ağzına yapışıyor sonra. Triger de eğer yağ olarak 0w20 kullanılıyorsa yeni tip trigere sahip bundan dolayı dert edilmeden binilecek kıvamda 1.2 puretechler.

Verdiği kredi imkanları ve şişirme fiyat politikası olmadığı için benim de tercih listemde yeni astra duruyor mesela.

Listeye C HB den yine sadece Golf girebilmiş, bu arada bugün yeni Troc'u inceledim, araç dıştan kocaman duruyor içte Golf Life kesinlikle detayları ile daha konforlu ve ferah hissi veriyor, Troc'un tek güzel yanı kapı döşemeleri deri olmuş bu hoş duruyor. Arka koltukları beğenmedim baldır kısımları hem daha dar hem daha dik. Malzeme kalitesi ise genel olarak bakarsak Golf'den geride ancak SUV sevdası ile yine çok satacaktır.

Geri