mk 7.5 ta ne çalınmış mesela
Mk7,5 ilk tanıtıldığı 2016 yılı sonları ve Ükemizde satışa sunulduğu zamanlarda forumda msj.larımda açıklamıştım, bakabilirsiniz,
Genel anlamda (açıkladığım sebeblerden dolayı) kaliteyi biraz düşürdüler ancak üretildiği zamanlarda halen rakipleriine göre daha başarılı bir araçtı,
Genel olarak kalitede hissedilir düşüş yaşandı, bunun yerine hayalet ekran, yeni nesil media vb. teknolojik özelikller eklendi,
Bu hususta odaklanmamız gereken şey aracın kalitesinde düşüş yaşanması değildir,
Esas odaklanmamız gereken şey kamuoyunda oluşturulan yanlış algı ve sosyal medyada biraz tanınan araç inceleme kanallarının bu araba hakkındaki yanlış fikirleri yüzünden (yüzeysel sanal fikirleri) yüzünden insanların gözünde böyle bir durum oluşmasıdır,
Mk7,5 benim de çok sevdiğim bir araç olmasına rağmen insanlara doğruyu da yanlışı da söylemek mantıklı olanın bu olduğunu düşünüyorum,
Diğer husus
bu aracın 2.elde çok faiş fiyatlar istenmesi, Şuan 2.el piyası durgun olmasına rağmen, kafaya koyup 2019-2020 model düşük km’li bir Golf Mk7,5 1.5 TSI Highline DSG almak istediğimizde, bu araca istenilen rakamların sanki karaborsa muamelesi görmesidir,
Bir malın karaborsaya düşmesi demek o malın bulunması çok zor olan bir mal olduğunda ortaya çıkan bir durum olduğuna göre sonuç olarak bu araçtan piyasada binlerce olduğuna göre böyle bir yaklaşım olması saçmalıktan başka bir şey değildir,
Mk7,5 2019 veya 2020 model bile almaya kalksak neticede 6-7 yaşına gelmiş bir araç 2.elde bayideki yep yeni sıfır km 8,5 ile aynı rakamların istenmesi kabul edilemez, bu araba için istenilen rakamlar hayali fiyattan öteye geçemez.