Golf 8 arka farda buğulanma

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
Arkadaşlar bu buğu sorunu bir türlü çözülmedi. Yazın pek olmuyor ama kışın tek taraflı olarak buğulanıyor ve gitmiyor bir türlü ? Artmıyor da azalmıyor da. Nedir çaresi bilen var mıdır ?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-02-25 at 15.39.18.jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-25 at 15.39.18.jpeg
    126.5 KB · Görüntüleme: 30

Selam hocam, aracın garantisi yok mu, servise talepte bulunsanız çözüm bulmakla yükümlü değil midir acaba?

Düzeltme: Stop*

Elektrikçi de farı söktürüp kurutup izolasyon falan yaosak ? Böyle birşey başına gelen var mi acaba ?
Elektrikçi değil de direkt farcıya gidilmeli bu tarz durumlarda. Elektrikçilerin hepsi farı tamamen kurutamıyor. Farcıya farı teslim edip belki de 1-2 gün beklemeli süreçten geçip, sıkıntılı yeri tamir edip verirler size. İyi bir farcı olmalıdır buna dikkat edin

Bende kendim söküp içine saç kurutma makinesi falan tutar kuruturum diyordum :-) Saflığa bak. Bu kadar komplike bir durum olduğunu bilmiyordum.

B
Bende kendim söküp içine saç kurutma makinesi falan tutar kuruturum diyordum :-) Saflığa bak. Bu kadar komplike bir durum olduğunu bilmiyordum.
Çok da komplike bir işlem değil bence mantıklı iş yapmışsınız ama kalıcı çözüm olmaz. Kaçak olan yeri tespit edip izole etmek gerekir sadece

Yazın pek olmuyor kışın oluyor ise bir yerden kılcal su alıyor. O deliğin kapatılması lazım.

Eski aracımda da kış ayında ön farın 1 tanesi hep buğulu, nemli kalırdı. Gündüz bile farları açık bırakırdım ki ampulün sıcaklığı içerideki nemi alsın götürsün diye. Gündüz götürüyordu ancak akşam olduğu zaman yine aynı şekil buğulanma yapardı. Sonra canıma tak etti dedim yaptırayım dedim, aracın tamponu vs sökülmesi gerekiyor ayağına 2.5 sene önce 5000 TL fiyat verince bu şekil kullandım hiçbir sorun yaşamadım ancak farlar halojendi, sizin farlar led ve tamiri olamayan cinsten bundan dolayı farcıya gidilmesini tavsiye ettim.

Far, kapaklardan hava alıyorsa bile terleme yapar. Söküp güneşte bir süre bırakın ya da kurutma maknesi ile sıcak hava verin, kuruyacaktır. Çok sıcak olmasın. Su alma olasılığı olan yerler kontrol edilip izole edilmeli. Kapakların da contaları kontrol edilmeli.

Geri