Islak Kavrama DSG Yağ Değişimi hk.

İsim
Buğra
Araç
Golf VII 1.6 TDI Manuel Stage 3
Herkese merhabalar,

Birkaç ay önce 2020 model 4x4 ıslak kavrama superb araç aldım. Şu an şanzımanda çok şükür herhangi bir problem yok. Forumda ve başka sitelerde yaptığım araştırma sonucunda 60.000 km'de bir değişmesi gerektiği bilgisine ulaştım.

Fakat aracım 135.000 km civarında ve daha önce şanzıman yağı değişti mi bilmiyorum. Sanayide ustalara sorduğumda daha önce değişmemiş yağı değişirsek vuruntu, ötme yapabilir düzgün çalışıyorsa hiç elleme diyorlar. Yetkili servis ile konuştum onlar ise 120.000 km veya 8 yıl hangisi önce dolarsa değişmesi gerektiğini söyleyerek yaklaşık 30.000 TL fiyat çıkardılar. Sanayide ise her şey dahil 10.000'e hallederiz dediler.

Şu an yağı değiştirmek ve değiştirmemek arasında ikilemde kaldım. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Son olarak Ankara'da bu işlem için önerebileceğiniz bir yer var mıdır?

Herkese merhabalar,

Birkaç ay önce 2020 model 4x4 ıslak kavrama superb araç aldım. Şu an şanzımanda çok şükür herhangi bir problem yok. Forumda ve başka sitelerde yaptığım araştırma sonucunda 60.000 km'de bir değişmesi gerektiği bilgisine ulaştım.

Fakat aracım 135.000 km civarında ve daha önce şanzıman yağı değişti mi bilmiyorum. Sanayide ustalara sorduğumda daha önce değişmemiş yağı değişirsek vuruntu, ötme yapabilir düzgün çalışıyorsa hiç elleme diyorlar. Yetkili servis ile konuştum onlar ise 120.000 km veya 8 yıl hangisi önce dolarsa değişmesi gerektiğini söyleyerek yaklaşık 30.000 TL fiyat çıkardılar. Sanayide ise her şey dahil 10.000'e hallederiz dediler.

Şu an yağı değiştirmek ve değiştirmemek arasında ikilemde kaldım. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Yetili serviste yaptır derim yaptıracaksan
Pahalı ama tam fabrika prosedürü işler
Yetkili servis şunları yapar
Orjinal yağ + adaptasyon + garanti verirler

Herkese merhabalar,

Araç 4x4 olduğu için şanzıman yağı değişimi gereklidir. Sanayide iyi bir usta bulup değişimini yapmak gerekiyor. Olası sorunda muhatap olacağınız birisi olmalı.

Şaşmazda Dr DSG var. Düzgün esnaftır. Dilerseniz bir arayın sorun ve fiyat alın.

Sizin araştırma sonucu ulaştığınız bilgi burada daha doğru gözüküyor…Islak tip dsg lerde yağ değişim aralığı 60000 km dir…Araçınızın servis kitapçığı ve vw servis çizelgesinde bu şekilde belirtilmiştir …

Yetili serviste yaptır derim yaptıracaksan
Pahalı ama tam fabrika prosedürü işler
Yetkili servis şunları yapar
Orjinal yağ + adaptasyon + garanti verirler
Yetkili servis biraz daha insaflı fiyat verse kesinlikle oraya gitmeyi düşünüyordum. Dışarda 10'a yaptıkları işi 20-25'e yapsalar kesinlikle oraya giderdim.

Yetkili servis yağa aşırı uçuk fiyat teklif etti, 1 Litre şanzıman yağını 2.352 TL yazmışlar, dışarda Liqui Moly, Motul gibi yağların litresi 800-900 civarında. Yağ değişim işçiliğine de 3.720 TL yazmışlar, bence işçilik uygun ama yağdan çok fazla kar ediyorlar.

Yetkili servis biraz daha insaflı fiyat verse kesinlikle oraya gitmeyi düşünüyordum. Dışarda 10'a yaptıkları işi 20-25'e yapsalar kesinlikle oraya giderdim.

Yetkili servis yağa aşırı uçuk fiyat teklif etti, 1 Litre şanzıman yağını 2.352 TL yazmışlar, dışarda Liqui Moly, Motul gibi yağların litresi 800-900 civarında. Yağ değişim işçiliğine de 3.720 TL yazmışlar, bence işçilik uygun ama yağdan çok fazla kar ediyorlar.

Filtre, balata gibi küçük parçalar için dışarıda, düşünmeden yaptırabilirim;
Ama aracın kilometresi yüksekse, sorumluluğu yaptıracağın ustaya bırakacaksan bir şey diyemem.
Yetkili servisin kapısını çaldığında ise muhatabın var; bir sorun olursa gidermek zorundalar.
Evet, maliyetli olabilir ancak garantili iş yapılacak, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

DSG yağını değiştirdik derler. Filtre değişmez, contası değişmez, adaptasyon yapılmaz
Sonuç: Vuruntu başladı, geçiş sertleşti, DSG bozuldu der usta sanki haberi yokmuş gibi
Bu ekonomik durumda sıkıntı yaratabilir; ama şanzıman benim için önemli.
Fikrimi söyledim tercih senindir.

Kullandığınız araç değersiz bir araç değil. Yetkili servisin verdiği fiyat çok uçuk değil gibi geldi bana. Aynı zamanda 2020 Mercedes e200d ye sahibim. Bu aracın da şanzıman yağı değişmesi gerekiyor yetkili servisler (koluman+mengerler) 70 bin TL sadece şanzıman yağı değişimine fiyat veriyor. (Karter vs de değişiyor ancak yine çok para sonuçta)

Yetkili servisleri teker teker ziyaret edip konuşun gerekirse pazarlık masasına oturun yetkili serviste yaptırın. Öncelik bu olsun sonra alternatif yerleri düşünürsünüz.

Filtre, balata gibi küçük parçalar için dışarıda, düşünmeden yaptırabilirim;
Ama aracın kilometresi yüksekse, sorumluluğu yaptıracağın ustaya bırakacaksan bir şey diyemem.
Yetkili servisin kapısını çaldığında ise muhatabın var; bir sorun olursa gidermek zorundalar.
Evet, maliyetli olabilir ancak garantili iş yapılacak, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

DSG yağını değiştirdik derler. Filtre değişmez, contası değişmez, adaptasyon yapılmaz
Sonuç: Vuruntu başladı, geçiş sertleşti, DSG bozuldu der usta sanki haberi yokmuş gibi
Bu ekonomik durumda sıkıntı yaratabilir; ama şanzıman benim için önemli.
Fikrimi söyledim tercih senindir.

Kullandığınız araç değersiz bir araç değil. Yetkili servisin verdiği fiyat çok uçuk değil gibi geldi bana. Aynı zamanda 2020 Mercedes e200d ye sahibim. Bu aracın da şanzıman yağı değişmesi gerekiyor yetkili servisler (koluman+mengerler) 70 bin TL sadece şanzıman yağı değişimine fiyat veriyor. (Karter vs de değişiyor ancak yine çok para sonuçta)

Yetkili servisleri teker teker ziyaret edip konuşun gerekirse pazarlık masasına oturun yetkili serviste yaptırın. Öncelik bu olsun sonra alternatif yerleri düşünürsünüz.

Diğer yetkili servisleri de aradım, araç yaşından dolayı %20 iskontoyla 21.000-23.000 arası fiyat verdiler. Bir servisin 2.500 istediği işçiliğe diğer servis 4.000 istedi. Ama sonuç olarak dışarı ile arasında çok büyük bir fark kalmadı, serviste yaptırma kararı aldım en yakın zamanda gideceğim.

Herkese merhabalar,

DSG ve Haldex yağ değişimi periyodik olarak yapılmalı. DSG için ortalama 60.000km ve Haldex için şartlara göre değişir ancak ortalama 30.000-40.000km civarı.

Sanayide size bu cevapları veren ustaların kapısında bile geçmeyin bir daha, bilgi düzeyi 0 ve verilen cevaplar uydurmasyon cevaplardır.

Hem DSG hemde Haldex kavramaları yağın içinde çalışıyorlar. Yani siz aracı kullandıkça kavramalardan çıkan parçacıklar ve diğer herşey yağın içine karışıyor ve çorba oluyor, filtreleri tıkıyor, kanallara doluyor.

DSG yağ ve filtre değişimi.
Haldex yağ + filtre temizliği. (Plastik sabit filtre, temizlemek için pompanın sökülmesi gerekiyor.)

Herkese merhabalar,

VW grup şanzıman yağları pahalıdır, Polo için bile değiştirseniz pahalıdır,

Ayrıca yerkili serviste yapılacak değişim sadece şanzıman yağı değişiminden ibaret değildir,

Sanayide size sadece şanzıman yağını değiştirmekten bahsediyorlar,

Oysa ki yetkili serviste ıslak kavramalı DSG ve 4x4 olan araçta şunlar değişir;

(Her 60 bin km’de aşşağıdaki kalemler değişmesi gerekir);

-Şanzıman yağı (yaklaşık 5-6 Litre, yağ miktarı şanzıman tipine göre farklılık gösterir)

-Şanzıman yağı filtresi

-Diferansiyel yağı (yaklaşık 900 ml. civarı)

-Transfer kutusu yağı (yaklaşık 900-950 ml.)

Yani araba hem (ıslak kavramalı DSG) hem de (4x4) olduğu için yapılacak işlem sadece şanzıman yağı değişiminden ibaret değildir.

Not: sanayide yaptırmaya karar verirseniz, mutlaka araçtaki kullanılan şanzıman koduna
uyumlu olan ve gerekli VW onay şartnamelerini karşılayan doğru yağı şeçmelisiniz, buna özellikle dikkat etmelisiniz, ustalar abi hepsinde 75W beya 70W-80W kullanılıyor gibi söylemlere itibar etmemelisiniz burada önemli olan kriter yağın viskozitesi değil yağın arkasında yazan onay kodları ve şartname kodlarıdır,

Not 2: geçmişte aracın şanzıman yağı değişmiş mi yoksa değişmemiş mi servis kayıtlarına bakarak anlayabilirsiniz.

Yetkili servis dışında elletmeyin kimseye. Aracınız değerli, 3'ü 5'i aramayın mağdur olmayın. Garantili iş yaptırın derim, karar sizin.

Diğer yetkili servisleri de aradım, araç yaşından dolayı %20 iskontoyla 21.000-23.000 arası fiyat verdiler. Bir servisin 2.500 istediği işçiliğe diğer servis 4.000 istedi. Ama sonuç olarak dışarı ile arasında çok büyük bir fark kalmadı, serviste yaptırma kararı aldım en yakın zamanda gideceğim.
araç güzel yazık olmasın evet o aradaki 8-10 k güvenceniz olucak

Geri