Golf 8.5 Uzun Yol Yakıt Tüketimi

IMG_3457.jpeg
Çerkezköy’den Kocaeli yönüne kuzey otobanını kullandım. Genel olarak 140-160km/s arası fırsat oldukça 180-200km/s hızlara çıkarak aracı test ettim. 3100-3200d/dk aralığında 175-185km 3300d/dk’da 195-200km/s hızları rahatça görüyor. Genel olarak 160-180km/s hızları arasında yolculukta sürüş olarak adam çizgisini hiç bozmadan ve yolcularda dahil tedirginlik yaratacak bir duruma sebebiyet vermeden devam edebiliyor. Araç camları çift cam olsaydı 180’e çıktığını hissettirmezdi. Bu yönden aracı çok sevdim ve başarılı buldum. Golf7’de hız yaptığımı hem hissediyor hem de tedirginlik yaşıyordum 150km/s hızlarda. Tabi 16’ ve 17’ lastik farkı da buna etkendir ama aracın netliği salınım yapmaması gibi çok daha iyileştirirmiş alanlar var. Golf8,5ta 140km/s hızlar golf7de 110km/s yapıyormuş gibi :)
Golf 7 bu işin zirvesidir sen ne anlarsın arabadan😁

ben anladığım kadarıyla anlattım hocam düz adam gözünden😂😂
Yeni her zaman yenidir.

Değindiğiniz noktalar çok güzel noktalar bence. Bunun en büyük sebebi aerodinami bence. Yeni nesil araçlar çok aerodinamik

Hibrit sisteme ayagim alisti tabi asiri dikkat ederek kullandim. Ek olarak yakiti totalden almaya basladim eskiden shellden aliyodum belki etki etmistir. Ama bu deneme amaçli uç bir ornek tabi ki😊

Hibrit sisteme ayagim alisti tabi asiri dikkat ederek kullandim. Ek olarak yakiti totalden almaya basladim eskiden shellden aliyodum belki etki etmistir. Ama bu deneme amaçli uç bir ornek tabi ki😊
Rota nerden nereyeydi irtifa kaybı olmadan imkansız bu değer

IMG_5889.jpegVar mı daha iyisi😉😁
IMG_7276.jpeg

ETsi teknolojisine aşık olmamak namümkün. Herkes alternatör korkusundan kaçıp düz 1.5 tsi almanın peşinde. Ancak etsi almayı daha çok tercih ederim çünkü Ankara’da sabah akşam farketmeksizin her yere bedava gibi bir fiyata gidiyorum.

2.8-3.5 arası takılıyorum şehir içinde.

Sizin değer ise çok harika uzun yol mu ?

IMG_7276.jpeg

ETsi teknolojisine aşık olmamak namümkün. Herkes alternatör korkusundan kaçıp düz 1.5 tsi almanın peşinde. Ancak etsi almayı daha çok tercih ederim çünkü Ankara’da sabah akşam farketmeksizin her yere bedava gibi bir fiyata gidiyorum.

2.8-3.5 arası takılıyorum şehir içinde.

Sizin değer ise çok harika uzun yol mu ?
Bencede verimli kullanilabilen cok guzel bir teknoloji. Uzun yol degeri cok dikkat ederek isparta antalya arasi

Isparta- Antalya arası iniş cıkış virajli dağ yolu inişleri cok verimli kullandim😁
Hocam evet bu motor çok verimli, evet eTSI da çok etkili, iyi şoför de olabilirsiniz az yaktırmışınızdır ama Isparta baya baya dağda 1000 rakımlı bı yer. Antalya ise deniz seviyesinde. Arada gerçekten fark var. Doğru sonucu almak için bir de Antalya Isparta yapıp, iki değeri ortalamak gerek :)

Yanlış anlamayın yine iyi bi değer ama dediğim gibi rakım farkı çok var. eTSI da en verimli olduğu yerler böyle yerler zaten:)

Hocam evet bu motor çok verimli, evet eTSI da çok etkili, iyi şoför de olabilirsiniz az yaktırmışınızdır ama Isparta baya baya dağda 1000 rakımlı bı yer. Antalya ise deniz seviyesinde. Arada gerçekten fark var. Doğru sonucu almak için bir de Antalya Isparta yapıp, iki değeri ortalamak gerek :)

Yanlış anlamayın yine iyi bi değer ama dediğim gibi rakım farkı çok var. eTSI da en verimli olduğu yerler böyle yerler zaten:)

Ayni yolu baska araclarlada gittim ornegin focus 1.6 benzinli ile 4.6 nin altina inmedi honda city ile 3.5 altina inmedi bmw f10 1.6 benzin ile 4.5 altina inmedi golf e tsi sistemi gercekten kullanima bagli cok verimli olabiliyor. Bu sadece ne kadar az yaktirabilirimin bir denemesiydi. Donuste antalya sehir ici mesai cikis dur kalk trafigi dahil donus yolu toplam ortalama fotosunuda ekliyorum bence gayet basarili😊

Ekli dosyalar

• IMG_5908.jpeg
    IMG_5908.jpeg
    276.5 KB · Görüntüleme: 6

Ayni yolu baska araclarlada gittim ornegin focus 1.6 benzinli ile 4.6 nin altina inmedi honda city ile 3.5 altina inmedi bmw f10 1.6 benzin ile 4.5 altina inmedi golf e tsi sistemi gercekten kullanima bagli cok verimli olabiliyor. Bu sadece ne kadar az yaktirabilirimin bir denemesiydi. Donuste antalya sehir ici mesai cikis dur kalk trafigi dahil donus yolu toplam ortalama fotosunuda ekliyorum bence gayet basarili😊
Evet en verimli olduğu yollar o yollar

Zaten başarılı. Siz benim dediğimi anladınız diye düşünüyorum:)

Git gel böyleyse pedalın altında taş var herhalde🤣

Geri