Konu açsam mı? Konu var mı derken bu konuyu buldum bende bunun altında ilk uzun yol deneyimimi paylaşayım istedim. Konu sahibi istemezse bir işaret vermesi yeterli.
Yaklaşık 3 hafta önce aldığım aracımla 2 hafta şehir içi kullanım 1 hafta uzun bir seyahat sonrası 3bin km'ye ulaştım.
Cumartesi günü başlayan ve bugün akşam biten seyahatimiz 3 kişi full bagaj olarak gerçekleşti ve toplam 2bin km sürdü.
Güzergah
Düzce-Antalya-Fethiye-Dalyan-Köyceğiz-Marmaris-Datça-Düzce
Toplamda yakıt ortalaması 100km/4.8 litre
Genel sürüşte çok yakıt odaklı sürmedim asıl önceliğim aracı tanımaktı (16 yıl bir fiil 2010 Focus kullandıktan sonra alışmam, tanımam lazımdı) fakat bu yolculukta yakıt aldıktan sonra gördüğüm en iyi değer Lara - Fethiye arasında oldu 100km/3.6 litre
Olumlu deneyimlerim
2010 Model Atmosferik Benzin/Lpg'li Focus sonrası yakıt maaliyeti içinde bulunduğumuz döneme rağmen üzmedi neredeyse kafa kafaya diyebilirim.
Travel Asist yağışsız havalarda gerçekten harika çalışıyor ve sürüşü çok kolaylaştırıyor. Araç sürmeyi çok sevsemde bunu kullanmak gerçekten ayrı bir rahatlık olacak.
Olumsuz yanlardada yer verdim
16 yıl vakit geçirdiğim bir önceki aracım Focus'un en sevdiğim yanı yol tutuşu ve virajlardaki emin tavrıydı. Halen beceri seviyesini kavramamış olsamda beni tedirgin ettiği bir an olmadı.
Güzel çalışan vites sistemi, özellikle nerede motor freni yapması gerektiği konusunda başarısı muazzam, Focusda otomatikti lakin kara düzen bu seyahatteki inişleri onunla yaparken frene basmaktan veya manuele geçip vites düşürerek inmeye çalışmaktan helak olurken, Golf'te mantığını anladıktan sonra manuel moda geçmeden kendisinin motor freni yaptığını görmek beni çok mutlu etti.
Olumsuz deneyim
Arabadan inerken araç içi denetimi kapatmayı unuttuğumda aile fertleri içerideyken çalan alarm. Çözeceğim bu durumu bir şekilde
Çok etkili uzun farlar. Halojen far kullanırken kimseyi rahatsız ettiğimi hatırlamam ama karşıdan gelen sürücüleri rahatsız etmemek için çok çaba gösteren bir sürücü olsam bile arada çok fazla mesafe varken gelen kapat uzunları selektörlerini gördükten sonra uzun farları birilerine şeş kaza rahatsızlık veririm içgüdüsüyle neredeyse hiç kullanamadım.
Travel Asist Kütahyada çok az bir kar yağışında hemen deaktif oldu, tüm dönüş Burdur sonra yağmurluydu zaten ama Sakarya'dan sonra Anadolu otoyoluna çıkınca yoğun yağışta yüksek hızda travel asist güven vermeyen hareketler yaptı kullanmaktan çekindim.
Yolculuktan birkaç kare fotoğraf