Valla bendede var herkes ondada varsa normaldir kafasına gidiyo ama artık bir değil iki değil bildiğin bir sürü hatası arızası dandikliği var bu arabanın kimse kondurmak istemiyo ama 2024 kasımdan beri her ay başka bi arızayla servise gidiyorum çözülen arıza 2 tane oda almanyaya mail attığım için mecbur kalıp yaptılar servisler rezalet arabalar ondan rezalet herkes diğer arabadada varsa normaldir modunda kendini avutuyo ben dahil
Arızalar konusunda sıkıntı yaşadıysanız satabilirsiniz hocam. Şunu unutmayın yalnız ;
Araçlardaki elektronik sistemler her sene arttığından başka bir problem yaratma ihtimali sürekli şekilde artacak. Bunun da çözümü yok. Toyota corolla 1.5 veya Peugeot 2008 de alsanız başınıza gelme ihtimali
EŞİT
Yani şu markayı alırsan başına
daha çok arıza gelebilir veya daha az gelebilir diye bir şey yok. Sevdiğiniz beğendiğiniz arabadan devam etmek her zaman daha mantıklı kalıyor.
Dayıma aldığım 2025 aralık çıkışlı Cupra Formentor araçta, Cam çalışmama sorunu, yağ eksiltme sorunu, cam suyu atma motoru arızası (hem ön hem arka) gibi vs problemlerle karşılaştım. Servis biraz bekletse de bu tarz problemleri çözmek için tatlı dil ve anlayışla her işimi cebimden 1 kuruş para çıkmadan halledebiliyorum. Dert etmiyorum sonuçta kul yapısı elbet arızası olacak sıfır araba da olsa.
Eğer aracımdan nefret ettim diyorsanuz sizin impression parasına 2025 1.6 dizel egea alın veya segment ve kalite düşmek istemiyorum derseniz 2023 model üstü makyajlı ford focus 1.5 ecoblue 4.5 titanium stil veya x alın keyfinize bakın.
Bu üstteki bahsettiğim Egea da otomatik şanzımanın kavraması elbet bir gün bitecek. DSG gibi çift kavramalı DCT şanzımana sahip olmasına rağmen
DSG de kavrama değişimi işçilik dahil 50 bin TL iken Egea da sadece parça fiyatı 55 bin TL... Ek olarak yakında adblue, partikül arızası da peşinden gelecektir.
Focus da şanzıman tam otomatik ancak bu araçta da bazıları vuruntu şikayeti ile servise gidiyor, eğer aracın garantisi varsa servis ücretsiz şanzıman değişimin yapıyor.
Bu arada servis konusunda en iyi hizmeti veren marka da Ford gözümde...
Her aracın kendine has problemleri çıkıyor demek istediğim.....