Golf 7 1.4 TSI vs Golf 8 1.0 e-TSI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yweld
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Safa
Araç
Audi A3
Merhabalar, bu iki model arasında kararsız kaldım. 2014-2016 arası 1.4 TSI ya da 2021-2022 1.0 e-TSI golf alacağım.

2014-2016 arası alacağım aracın cam tavanı olacak, arka süspansiyonları bağımsız olacak ve kullanıcılar iç mekan kalitesi yeni nesile göre daha başarılı diyorlar.

2021-2022 alacağım araçta ise direksiyon ısıtma, koltuk ısıtma, anahtarsız giriş ve çalıştırma, dijital göstergeler, led far ve stoplar gibi artılarım olacak. En önemlisi ise 6-7 yaş daha genç bir otomobil almış olacağım.

Bana kalsa Golf 8 derim ama torsiyon arka süspansiyon, cam tavan ve 48V arızaları kafamı karıştırıyor. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Performansı benim için çok önemli değil o yüzden 1.0 e-TSI yönünden sıkıntım yok. Daha önce 1.0 TFSI A3 kullanmıştım gayet memnundum.

Benim gibi Golf 8 tasarımıyla bir sorununuz yoksa bence düşünmeden Golf 8 derim. Mantıklı olanda bu. Torsion dert edilecek bir şey değil.

Anahtarsız giriş çok kullanışlı bir şey,

Led farlarda yine halojen olanlardan çok çok daha iyi.

Dijital gösterge navigasyon ve şerit asistanı vs. gibi konularda işlevsel olacaktır.

Açılır tavan kişiden kişiye değişir. Araca hoş bir görüntü verdi açık ancak kullanım olarak pek etkisi olduğu düşünmüyorum. Ancak şehir içi, bahar aylarında kullanılacak. Oto yolda ve sıcak ve soğuk havalarda kullanılmayacak. Fazladan araca 20-30kg ağırlık ekleyecek. Benim için araç seçerken bir kriter olmazdı.

Alternatör konusunda da değişim zaten yapılmış bir araç bulursanız düşünmeniz gerekmez

En önemlisi de 1.4 tsi gibi şansa bir motor yerine, 1.0 tsi gibi sevilen ve sağlam bir motora sahip olacaksınız.

Geri