DSG Şanzıman Basınç Değeri

canmengi

Yeni Üye
İsim
Ömer Can
Araç
2013 Golf 1.6 TDİ Highline
Herkese merhaba, Aracım 2013 DQ200 Golf 7 TDİ.
Aracın DSG basınç değerlerini ölçtüğümde 42-50 bar aralığında çalışıyor. 60 bara hiç çıkmıyor. Basınç tüpü değişti ve serviste mekatronik bakımları yapılmış bir araç. Aynı zamanda aracımda vites geçişleri de yavaş oluyor. Fakat herhangibir titreme, vuruntu ya da yokuşta kalkamama gibi bir durum yok. Sizce bu durumun sebebi nedir? Yazılım mı yoksa mekanik kaynaklı mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Aracın DSG basınç değerlerini ölçtüğümde 42-50 bar aralığında çalışıyor. 60 bara hiç çıkmıyor. Basınç tüpü değişti ve serviste mekatronik bakımları yapılmış bir araç. Aynı zamanda aracımda vites geçişleri de yavaş oluyor. Fakat herhangibir titreme, vuruntu ya da yokuşta kalkamama gibi bir durum yok. Sizce bu durumun sebebi nedir? Yazılım mı yoksa mekanik kaynaklı mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

DSG uzmanı bir yerde mekatronik basınç testi yaptır.
Servisten ziyade sadece DSG yapan yer daha net teşhis koyar.
%80 ihtimalle mekatronik iç hidrolik kaçak yapıyor / pompa zayıflığı kaynaklı

Burada ölçümü güzelce yapmak gerekiyor aslında. Elinizde cihaz vs varsa: rölanti anındaki basınç değerini, hafif yükte iken basınç değerini, gaza tam oturunca oluşan basınç değerini öğrenip yazarsanız daha iyi olur.

Şimdi normal kullanım da 42-50 arası değerler normal gibi gözüküyor ancak vites geçişleri yavaş oluyor demişsiniz. Vites değişim anında da basınç değerlerine bakılmalı ve o sırada genelde 60 civarı olmalı. Tüp kontrolü yapılmalı basit bir işçiliği var.

Şikayet varsa bir şanzıman ustasına götürün.

DSG uzmanı bir yerde mekatronik basınç testi yaptır.
Servisten ziyade sadece DSG yapan yer daha net teşhis koyar.
%80 ihtimalle mekatronik iç hidrolik kaçak yapıyor / pompa zayıflığı kaynaklı
Kaçak konusu bana da mantıklı geldi. Sizce yazılım kaynaklı olabilir mi?

Burada ölçümü güzelce yapmak gerekiyor aslında. Elinizde cihaz vs varsa: rölanti anındaki basınç değerini, hafif yükte iken basınç değerini, gaza tam oturunca oluşan basınç değerini öğrenip yazarsanız daha iyi olur.

Şimdi normal kullanım da 42-50 arası değerler normal gibi gözüküyor ancak vites geçişleri yavaş oluyor demişsiniz. Vites değişim anında da basınç değerlerine bakılmalı ve o sırada genelde 60 civarı olmalı. Tüp kontrolü yapılmalı basit bir işçiliği var.

Şikayet varsa bir şanzıman ustasına götürün.
Elimde cihaz var ve sürekli gözlemledim. Basınç hiçbir şekilde 60 olmuyor en fazla 51 52 ama 42 nin altına da düşmüyor. Tüp kontrolü yapıldı bir sorun yok.

Benim 2014 aracımda aynı şekilde idi, 2. Yıl veya 3. Yıl bakımında dsg güncellemesi var deyip yapmışlardı. Güncelleme sonrası vites değişimleri biraz yavaşlamıştı.
Zannederim pleyt çatlamasına önlem olarak basıç düşürme yaptılar diye tahmin ediyorum.
Bu güncellemeyi de zannederim sadece doğuş servisi yaptı, ben doğuş kartal dan başka yere gitmedim.
Piyasada herkes 42-60 aralığında çalışır olarak biliyor, benim aracımda 42-50 aralığında çalışıyordu.

Benim 2014 aracımda aynı şekilde idi, 2. Yıl veya 3. Yıl bakımında dsg güncellemesi var deyip yapmışlardı. Güncelleme sonrası vites değişimleri biraz yavaşlamıştı.
Zannederim pleyt çatlamasına önlem olarak basıç düşürme yaptılar diye tahmin ediyorum.
Bu güncellemeyi de zannederim sadece doğuş servisi yaptı, ben doğuş kartal dan başka yere gitmedim.
Piyasada herkes 42-60 aralığında çalışır olarak biliyor, benim aracımda 42-50 aralığında çalışıyordu.
İlk defa sizden duydum bu olayı. Vites geçişleri aşırı olmasa da hissedilir biçimde yavaş. Bazen uzayarak vites artırıyor. Siz düzelttirmiş miydiniz?

İlk defa sizden duydum bu olayı. Vites geçişleri aşırı olmasa da hissedilir biçimde yavaş. Bazen uzayarak vites artırıyor. Siz düzelttirmiş miydiniz?
Hayır hiç kurcalatmadım, zaten doğuş kartal dan başka kimseye elletmedim aracı.
Sakin kullanırken haklısınız uzatarak değiştiriyordu, agresif kullandığımda oldukça hızlı idi.
Tavsiyem, dışarda güçlendirilmiş tüp safsatalarına inanıp kurcalatmayın.
"Basınç hiçbir şekilde 60 olmuyor en fazla 51 52 ama 42 nin altına da düşmüyor. Tüp kontrolü yapıldı bir sorun yok."
Zaten böyle demişsiniz kurcalatmayın.

Hayır hiç kurcalatmadım, zaten doğuş kartal dan başka kimseye elletmedim aracı.
Sakin kullanırken haklısınız uzatarak değiştiriyordu, agresif kullandığımda oldukça hızlı idi.
Tavsiyem, dışarda güçlendirilmiş tüp safsatalarına inanıp kurcalatmayın.
"Basınç hiçbir şekilde 60 olmuyor en fazla 51 52 ama 42 nin altına da düşmüyor. Tüp kontrolü yapıldı bir sorun yok."
Zaten böyle demişsiniz kurcalatmayın.
Benim aracımda komple servis bakımlı dediğiniz gibi hiç kurcalatmayı düşünmüyorum. Zaten daha öncesinde mekatronik serviste tamir görmüş. O yüzden bilinçli yapıldığını düşünüyorum.

sürüş karakteriniz yumuşaksa vitesi bu şekilde atıyor.benim ki de öyle.203 bin km deyim orjinal tüp var üstünde hiç elletmedimperformanslı sürersem tıkır tıkır atıyor.sadece 150 bin km de kavrama volan değiştirdim oda keyfi değiştirdim..2019 model 1.6 tdi aracım.

kavrama volan değiştikten sonra nerdeyse 5000 km vuruntu şikayetim oldu ancak yaptırdığım özel servis sabırlı ol dediaraç zamanla kendi ayarını yaptı sonra pamuk gibi oldu gecişler

Geri