Sadece Uzun Yolda Kullanmak İçin Golf 8.5 İmpression Manuel Almak

siz söyleyince bakıyım dedim 1-2 ayda piyasa fena uçmuş

benim golf hariç her arabanın piyasa artıyor maşallah :D
Hocam bu ülkede araçta hatasız damgası varsa altın kadar değer kazanıyor araç. Ben normalde hiç takılmam değişene boyaya kaza ve işçiliğe bakarak tabii. Ancak bu ülkede hatasız piyasası apayrı boyutlarda olduğu için hatasız almak daha mantıklı geliyor

Yılbaşı + altın artınca millet de haliyle arttırıyor.

4 silindir olmasi, mevcutta sıfırı satılmaması, eTSI olmaması, DSG olmaması gibi sebepler de daha bi degerli yapıyor.
Bu yenilerdeki DSGlerin bizimkiler gibi baş ağrıttığını şu ana kadar duymadım. Ancak etsi hiç ısınamadığım bir motor türü.

Bu yenilerdeki DSGlerin bizimkiler gibi baş ağrıttığını şu ana kadar duymadım. Ancak etsi hiç ısınamadığım bir motor türü.
Evet ama günün sonunda bakımı/kavraması çok daha yüksek maliyetler.

Ayrıca milletteki DSG algısı hala eskisi gibi :) Bomba olarak gören kişi sayısı hala çok

DSG kavrama dün değişti 2019 Golf 1.5 TSI 68k. Uzay Oto yetkili servis. Bence pahalı değil.

Manual baskı balata volan değiştir yetkili serviste daha fazla tutar.

2019 ve sonrası DSG tercih ederdim manuele.

DSG kavrama dün değişti 2019 Golf 1.5 TSI 68k. Uzay Oto yetkili servis. Bence pahalı değil.

Manual baskı balata volan değiştir yetkili serviste daha fazla tutar.

2019 ve sonrası DSG tercih ederdim manuele.
Eski DSG algısı çok fazla var. Ayrıca her türlü manuel daha ucuza geliyor her anlamda. Satın alırken de satın aldıktan sonra da. Bütçe meselesi

Golf 8 itibariyle bende henüz hiç DSG ile yaşanan bir arıza duymadım. Öncesinde de yine 2017-2020 yılları arasında daha sorunsuz gibi görünüyor.

Ancak arızaların yanı sıra insanlardan DSG şanzımanlarının ses çıkarttığı, titrediği, sarsıntı yaptığı, bazen saçma vites geçişleri gibi şeyler duymak hoş görünmüyor. Bir de asıl trafikte işe yaraması gereken bir şey iken bir çok kişiden trafikte manuele geçin lafını duyuyorum. Konfor arttırması gereken bir özellik tam tersi konforu kısıtlıyor gibi görünüyor.

Bakım maliyeti ise zaten tartışmasız olarak Manuel şanzımanın avantajına. İşçiliği bir kenara koyup sadece parça maliyeti bile kıyaslandığında manuel yarı fiyatına geliyor Volan+Debriyaj seti

Bir de manuel bir şanzımanda aracın ortalama ömrü boyunca istisna bir durum olmadıkça 1 kez değişiyor. Yani fabrika volan ve debriyajı ile 180.000-200.000KM yapsa sonra değişse yine en az 150.000-170.000 daha yapsa buda ortalama 350.000KM bir ömür anlamına geliyor. Ancak 300.000km de bile hiç değişmemiş kimseleri görmekte mümkün fakat biz çoğunluğu ele alalım.

DSG de ise kullanımdan çok fazla etkilenmekle birlikte değişken bir periyod var gibi. Kimisi 60.000km de kimisi 160.000km de değişiyor. Yinede yukarıdaki gibi bir kilometre ye ulaşmak için ortalama 3 kez değişim gerektireceğini tahmin ediyorum. Ancak dediğim gibi adam hiç şehir içi sürmüyorsa belki 2kez değiştirmesi de yeterli olur.

Bir de DSG de yağ+filtre değişimi yapılması gerekiyor bu da ek masraf, ancak manuel şanzıman da tamamen keyfiyete bağlı.

Zaten artık kimse için seçim şansı da kalmadı gibi, mecbur DSG almak zorunda kalınıyor.

Golf 8 itibariyle bende henüz hiç DSG ile yaşanan bir arıza duymadım. Öncesinde de yine 2017-2020 yılları arasında daha sorunsuz gibi görünüyor.

Ancak arızaların yanı sıra insanlardan DSG şanzımanlarının ses çıkarttığı, titrediği, sarsıntı yaptığı, bazen saçma vites geçişleri gibi şeyler duymak hoş görünmüyor. Bir de asıl trafikte işe yaraması gereken bir şey iken bir çok kişiden trafikte manuele geçin lafını duyuyorum. Konfor arttırması gereken bir özellik tam tersi konforu kısıtlıyor gibi görünüyor.

Bakım maliyeti ise zaten tartışmasız olarak Manuel şanzımanın avantajına. İşçiliği bir kenara koyup sadece parça maliyeti bile kıyaslandığında manuel yarı fiyatına geliyor Volan+Debriyaj seti

Bir de manuel bir şanzımanda aracın ortalama ömrü boyunca istisna bir durum olmadıkça 1 kez değişiyor. Yani fabrika volan ve debriyajı ile 180.000-200.000KM yapsa sonra değişse yine en az 150.000-170.000 daha yapsa buda ortalama 350.000KM bir ömür anlamına geliyor. Ancak 300.000km de bile hiç değişmemiş kimseleri görmekte mümkün fakat biz çoğunluğu ele alalım.

DSG de ise kullanımdan çok fazla etkilenmekle birlikte değişken bir periyod var gibi. Kimisi 60.000km de kimisi 160.000km de değişiyor. Yinede yukarıdaki gibi bir kilometre ye ulaşmak için ortalama 3 kez değişim gerektireceğini tahmin ediyorum. Ancak dediğim gibi adam hiç şehir içi sürmüyorsa belki 2kez değiştirmesi de yeterli olur.

Bir de DSG de yağ+filtre değişimi yapılması gerekiyor bu da ek masraf, ancak manuel şanzıman da tamamen keyfiyete bağlı.

Zaten artık kimse için seçim şansı da kalmadı gibi, mecbur DSG almak zorunda kalınıyor.
Bir akrabam benim arabaya binip aşık olduktan sonra kendine de golf aldı. 1.5 tsi golf 7.5 highline.

Aracı istanbuldan aldı daha araç 70 bin kmde. Aracı aldıktan 1 ay sonra aşırı titreme ve vites geçişleri saçmalıyor, gaza basıyorum araç yürümüyor şikayetlerini söyledi. Kavrama+mekatronik değişimi yapılacak 85 bin TL fiyat çıkartıldı sanayide.

Ben yaşanılan şehir ve kullanımla alakalı olduğunu düşünen tayfadayım. Küçük ve trafiğin olmadığı şehirde yaşayan adam için nimet bir şanzımandır bence DSG.

1.5 TSI Impression konularının hepsine yazıyorum. Manuel sıkıntı değilse ki değil sizin için, performans yakıt konfor üçünde de üzmez. Zevkle binersiniz.

13.300 km’nin depo verisi bu şekilde karışıkta. Fikir verir. Uzun yol kullanımı arttıkça da daha düşer zaten.
Hocam bu hangi uygulama ? Verileri obd ile mi çekiyor ?

Ben yaşanılan şehir ve kullanımla alakalı olduğunu düşünen tayfadayım. Küçük ve trafiğin olmadığı şehirde yaşayan adam için nimet bir şanzımandır bence DSG.
Aynı şekilde düşünüyorum ben de. Gerçekten çok temiz ve dikkatli kullanırsan en iyi şanzıman. Eğer DSG bir araç alacak olsaydım 2. elden kesinlikle sakin şehirlerden alırdım. Yaşlı ve ya bayan kullanıcıdan da almazdım.

Geri