Golf 8,5 style ses sistemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan audis8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

26.500 tl fiyati yuksek ama

kucuk becerikli bir hoperlor sanirim

Mk8 ve 8.5 araca sahip ses sisteminden mutlu olmayanlar denemeli

Mk8 kisa sure kullandim ses kalitesi beni hic mutlu etmemisti
Bütün MK8 ve 8.5 lerde Center hoparlör var mı? Style de olup life boş olabilir

Yurtdışı forumları tarıyordum bir süredir. Genel olarak merkez hoparlör değişiminin ses kalitesini ve benimde farkettiğim tizlerde ve vokallerde olan kaybı boğukluğu düzelttiğini söylüyorlar. Hatta yurt dışında bir firma direkt olarak tak kullan şeklinde kit satıyor. 3D yazıcı ile bir montaj braketi tasarlamışlar ve bağlantı içinde bir soket uygulaması yapmışlar. @metinkar abi senin ses sistemini değiştirdiğin yerle aran iyi ise bu konuda bir destek alabilir ya da deneme yapabilir miyiz? Ellerinde uygun hoparlör mevcut görünüyor.

H&K opsiyonlu alanlar bile bu merkez hoparlör yükseltmesinden oldukça memnun kalmışlar.

Tam olarak ne sormam lazım…

Bütün MK8 ve 8.5 lerde Center hoparlör var mı? Style de olup life boş olabilir
Hepsi standart aynı sistem Türkiye'de. 6+1

2 arka 2 ön kapı, 2 a sütünü ve 1 göğüste olmak üzere

Golf 8 ve 8,5 malesef Mk7 ile karşılaştırdığımızda belirgin fark var, Mk7 ‘nin standart ses sistemi oldukça iyi olduğu için, Dynaudio opsiyonel ses sistemine pek gerek kalmıyordu, ama tabii dynaudio efsaneydi,

İyi bir ses için 8,5 için Harman Kardon şart ama R-Line ‘da bile opsiyonel donanım.

Bmw ‘nin standart ses sistemi ve Hi-Fi ses sistemini tecrübe etseniz, Mk8,5 ses sistemi size konser salonu gibi gelir, bmw ‘de harman kardon bile öyle mükemmel diyemeyiz.

Fiyat olarak saçmalamışlar, hem hertz markası öyle üst segment bir marka değil. Daha çok F/P ürünleri ile tanınan bir marka. Ancak benzer boyutlarda normal fiyatlı woofer bulabilir ve ara parçayı da kendiniz bulunduğunuz şehirde yazdırtabilirsiniz. Hatta sanayide cnc de alüminyum işletseniz belki daha ucuza gelir.

Birde orijinal hoparlör 20w, bu sattıkları 50-60w civarı galiba. Ses kalitesi haricinde güç konusunda tam olarak faydalanılamayacaktır.
Araç ses sistemlerinde Hertzten daha başarılı ürünler üreten hangi markalar var sizce ?

Tam olarak ne sormam lazım…
Bağlantı için gereken kasayı bir şekilde hallederiz abi. Soket için araştırma yapmadım ama firma ile aran iyi ise en azından denemelik bir deneyimleme şansın olur mu diye merak ettim aslında. Yurt dışında bu değişimi yapanlar baya memnun kalmış harman kardon opsiyonuna sahip olanlar bile. Tek hoparlör için iyi bir ücret değer değmez deneyip görüş bildirebilir misin acaba?

Fiyat olarak saçmalamışlar, hem hertz markası öyle üst segment bir marka değil. Daha çok F/P ürünleri ile tanınan bir marka. Ancak benzer boyutlarda normal fiyatlı woofer bulabilir ve ara parçayı da kendiniz bulunduğunuz şehirde yazdırtabilirsiniz. Hatta sanayide cnc de alüminyum işletseniz belki daha ucuza gelir.

Birde orijinal hoparlör 20w, bu sattıkları 50-60w civarı galiba. Ses kalitesi haricinde güç konusunda tam olarak faydalanılamayacaktır.
Bağlantı kasası bir şekilde halledilir dediğiniz gibi. Audison opsiyonu da var ama seste çızırtı ve kopma gibi sorunlar oluyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam sistem de başlangıçta bir kontrol adımı yürütüp empedans değeri tutmazsa arızaya sebep verebiliyormuş. Hertz ürününde bu yaşanmadığı için şuan tek alternatif gibi.

Golf 8 ve 8,5 malesef Mk7 ile karşılaştırdığımızda belirgin fark var, Mk7 ‘nin standart ses sistemi oldukça iyi olduğu için, Dynaudio opsiyonel ses sistemine pek gerek kalmıyordu, ama tabii dynaudio efsaneydi,

İyi bir ses için 8,5 için Harman Kardon şart ama R-Line ‘da bile opsiyonel donanım.

Bmw ‘nin standart ses sistemi ve Hi-Fi ses sistemini tecrübe etseniz, Mk8,5 ses sistemi size konser salonu gibi gelir, bmw ‘de harman kardon bile öyle mükemmel diyemeyiz.
Güncel kasalarda da harman kardon bu merkez hoparlör yüzünden tam isteneni karşılamıyor anladığım. Size katılıyorum golf 7 den sonra standart ses sistemi çok boğuk tiz ve vokal anlamında başarısız. Arabada müzik dinlemekten keyif alırken 8,5’ta bu keyfi yaşayamamak biraz üzüyor.

Araç ses sistemlerinde Hertzten daha başarılı ürünler üreten hangi markalar var sizce ?
Hertz kötü bir marka demiyorum. Ancak markanın tanınırlığı F/P ürünlerden geliyor. Mesela JL Audio var en üst segment. Focal'in yine üst segment ürünleri var. Morel var. Amfi ve Subwoofer konusunda en iyilerden olan MTX var, Kicker var. Hertz den bir tık daha iyi olduğunu düşündüğüm Audison var. MTX'in bir kaç tane premium ürünü de mevcut.

Bağlantı kasası bir şekilde halledilir dediğiniz gibi. Audison opsiyonu da var ama seste çızırtı ve kopma gibi sorunlar oluyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam sistem de başlangıçta bir kontrol adımı yürütüp empedans değeri tutmazsa arızaya sebep verebiliyormuş. Hertz ürününde bu yaşanmadığı için şuan tek alternatif gibi.
Orijinal hoparlörlerin empedans değeri 4ohm olmalı. Daha düşük değer takılması amfi sistemine zarar verebilir yada amfi de varsa korumaya alabilir kendini. Daha büyük değer takılması sorun olmaz ancak güç çıkışı düşer.

Hertz kötü bir marka demiyorum. Ancak markanın tanınırlığı F/P ürünlerden geliyor. Mesela JL Audio var en üst segment. Focal'in yine üst segment ürünleri var. Morel var. Amfi ve Subwoofer konusunda en iyilerden olan MTX var, Kicker var. Hertz den bir tık daha iyi olduğunu düşündüğüm Audison var. MTX'in bir kaç tane premium ürünü de mevcut.
Hertz konusundaki düşüncelerinize katılıyorum Focal in Ütopia serisi de çok iyidir ama ben Almanların kalite konusundaki tutarlılıkları nedeniyle Brax ı terçih ederim :)

Hertz konusundaki düşüncelerinize katılıyorum Focal in Ütopia serisi de çok iyidir ama ben Almanların kalite konusundaki tutarlılıkları nedeniyle Brax ı terçih ederim :)
Focal de üst düzey ürünleri sadece Fransa'da üretiyor. Diğer ürünlerin çoğu çinden gelme. Fabrikası benim yaşadığım bölgede burada.

Gerçi artık neredeyse her marka aynı durumda. Ucuz ürünleri asyadan, pahalı ürünleri batıdan üretiyorlar.

Geri